Witam oto moj wiekszy baniak flora w baniaku to mchy :Willow,phoenix,christmass,peaock,creeping,erect,java,taiwan,flame,flat,stringi i mech krory nie wiem jak sie nazywa podobny troche do canal,dalej watrobowce round pelia i mini pelia i roslinki takie jak Pogostemonnurzaniec olbrzymi ,sagitaria ,maly i duzy henio gałezatka,eleocharis,anubias i roslinka z prawej ktorej nie pamietam nazwy moze wy wiecie?:)oswietlenie 2x18W i x24W podloze grys bazaltowy tlo wewnetrzne z lupka filitowego co2 z gasnicy sniegowej
parametrow dawno nie mierzylem ostatio bylo GH 5 KH3 ph 7,0 NO3 12,5 nawoze metoda przyblizonego wskaznika.troche mchy na zdjeciu na nic wygladaja ale walcze z tym:)
Z pewnością jak roślinki podrosną to będzie piękniej niż było, tym bardziej, że stosujesz EI, nie może być inaczej, a doświadczenie już posiadasz.. Życzę powodzenia.
Aranżacja w naszych akwariach, szczególnie na początku tej przygody ma prawo się zmieniać. To próba dochodzenia do doskonałej w naszych oczach układanki, biorąc pod uwagę wszystkie przeczytane artykuły, wysłychane rady i przemyślenia po ciągłym patrzeniu się w baniak... życzę udanych zmian.
Aktualizacja zmiana szkiełka na OW fauna 8 microrazborek galaxy i może dojdą tam krewecie Crystal Red.Wiem że foty przeostrzone ale moj aparat nie potrafi robić dobrych fotek zapraszam na blog tam jest wiecej szczegółów.
Załączniki
100_3576 [].jpg (265.24 KiB) Przeglądane 3571 razy
100_3578 [].jpg (257.06 KiB) Przeglądane 3571 razy
kilka nowych fotek. Niestety jak widzićie kamienie z aranzacji zlewaja sie z tłem i niestety na zdjeciu nie widac efektu:( ale za jakis czas przyjdzie pora na zmiane tych kamieni i mam nadzieje że będzie lepiej.
ta biała dróżka zupełnie nienaturalna, przynajmniej ją powykrzywiaj i puść może bardziej na ukos, bo zamiast nadawać głębię baniakowi wprost przeciwnie mu ją zabiera.
Cześć,
w końcu po 3 latach przeglądania forum zabieram się za swoje pierwsze większe akwarium(wcześniej tylko krewetkaria do 60L). Planuje założyć je początkiem sierpnia i chciałbym żeby wszystko było...
niedługo ostatnia przycinka przed sesją finałową.
to taki eksperyment o podejściu do akwarium z innej strony - dosłownie. szyba boczna stała się frontową.
Jako że fotografem nie jestem mam wiele...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 268 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej