Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
witam
mógłby ktoś pomóc mi w upewnieniu się czy to jest samica gupika?
-
mariusz5533
●
- Ranga: Początkujący
Mało wyraźne, ale chyba chłopczyk, szukaj siusiaka - gonopodium 
-
piotrek_pajak
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Katowice
-

djwow
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Samce sa wlasnie takie jak na zdj cale kolorowe i male
-

BOGUL
●
- Ranga: Poznaje temat
to jest na 100% samiec. Teraz w sprzedaży pojawiają się samice które są również kolorowe jednak można je łatwo rozpoznać po pierwsze to gonopodium występujące u samca czyli przekształcona płetwa odbytowa, po drugie samce mają smuklejsza budowę niż samice. U nie wybarwionych jeszcze gupików też da się rozpoznać płeć, samice koło pletwy odbytowej posiadają czarny punkcik samce tego punkciku nie posiadają. Podobnie można rozpoznać płeć u mieczyków(często sprzedawcy w zoologicznych oszukują sprzedając samice które po krótkim czasie okazują się samcami)
-
zigi69
●
Powiązane tematy
Cześć,
Potrzebuję zredukować liczbę swoich skalarów. Cztery z obsady są już dorosłe i planuję zostawić dwa najładniejsze.
Czytałem na zagranicznych forach, że dobrym pomysłem jest to że jeśli ktoś n...
Witam od 3 tygodni posiadam akwarium więc dopiero zaczynam przygodę.
Mam pytanie odnośnie tej samicy wyglada jak by była w ciąż. Proszę o poradę kiesy umieścić ją w kotniku. Z góry bardzo dziękuję...
Witam.
Kupiłem dwie Pielęgniczki Ramireza oraz jedną Electric Blue. Proszę o pomoc w identyfikacji płci ponieważ chciałbym dokupić drugą do pary dla Electric Blue oraz upewnić się że te zwykłe które k...
Witam
Potrzebuje pomocy w identyfikacja płci u prętnika IMG_20220821_180059.jpeg IMG_20220821_175952.jpeg
Wysłane z ELS-NX9 przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl
Witam i mam pytanie czy są to dwa samce, wyglada że tak ale wole sie upewnić IMG_20220106_111807.jpeg IMG_20220106_111828.jpeg
Wysłane z ELS-NX9 przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl...
Witam proszę o identyfikację osobników A.Borelli Opal.dodam ze obie wygladają podobnie jak na moje oko. Nie pływają razem, wręcz rzeciwnie, w przypadku spotkania prężą i ganiają się
Pomocy, nie wiem co zrobić z samicą gupika. Wsadziłem ją do kotnika i po 2 godzinach urodziła. Czy mam ją odłwoić od małych do akwarium z rybami czy zostawić, ponieważ zauważyłem, że zachowuje się jak...
Witam
Bardzo proszę o identyfikację płci rybek. Te dwie na zdjęciu poniżej zawsze razem pływają i gonią mniejszą na pojedynczym zdjęciu. Dziękuję
Witam, w czwartek zaczęła kocić mi się samica gupika, zanim zauważyłem że się koci urodziła 6 sztuk narybku w ogólnym. Następnie przełożyłem ją do kotnika i tam urodziła kolejne 4 (te z ogólnego odłow...
Witam, prośba o pomoc w identyfikacji ikry.
Obsada:
Gupiki
Kiryski Panda
Kosiarki
Ślimaki tylomelanie
Krewetki amano Resized_20190122_111149_9745.jpeg
|