Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Witam nie wiem czy wybrałem odpowiedni dział bo chodzi mi o przycinanie roślinek w akwarium ,czy to normalne ze w momencie kiedy przycinam roślinki po kilku dniach końcówki przycięte robią się brązowe tak jakby przymierały a czy nie powinny się zagęszczać i odrastać w tych miejscach??
pozdrawiam kapsel
-
kapsel28
●
- Ranga: Poznaje temat
Usunięto użytkownika 15150
normalne, odrastają z węzła, tam gdzie są pierwsze liście poniżej lini cięcia
-
●
sagittaria jest u mnie jako najmniejsza roślinka czy można ją przyciąć w dowolnym miejscu liścia ?
-
Robert 32
●
- Miasto: Polska
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
-
●
tak też myślałem czyli rosady robic
-
Robert 32
●
- Miasto: Polska
a echinodorus tennelus - nowe sadzonki poprzez odcinanie rozłog?
-

Hello
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Kraków
Powiązane tematy
Witam
Szukałem czegoś w necie dot. przycinania najpopularniejszych kabomb oraz limnofilii ale najlepsze co mi się udało znaleźć to ta dyskusja http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?t=15999 ...
Witam
Czy możecie się podzielić sposobami przycinania tej rośliny? Do tej pory wyczytałem, że można je wyjąć z podłoża, przyciąć od dołu i zasadzić ponownie. W moim przypadku ten sposób się nie spraw...
Cześć - mam w akwa dużą Echinodorus inpai oraz lotosa. Czy istnieje możliwość przycięcia tych roślin żeby na nowo wypuściła młode liście ?
Witam,
Czy jest jakaś technika cięcia tych roślin?
Chciałbym aby rosły nieco niżej niż teraz
Witam,
Tak jak w temacie w jaki sposob ja przycinac zeby rosla plasko bo u mnie idzie do gory na lodydze i wypuszcza nowe liscie wysoko. Czy poprostu scinac kepki i sadzic obok?
Witam,
Jakie polecacie nożyczki zagięte w rozsądnej cenie do przycinania : Eleocharis Parvula , Hydrocotyle sp. Japan , Rotala Indica ? Będą służyły w małych akwarium 36 l (40x30x30) więc nie mogą by...
Cześć. Mam kilka pytań co do przycinania roślin akwariowych a konkretnie łodygowych. Jeżeli jest roślinka łodygowa (np cabomba albo cos podobnego) to jak przytne u góry to juz potem w góre nie rośnie ...
(Nie wiem czy w dobrym dziale umieściłem temat jeśli w złym to proszę o przeniesienie)
Prosiłbym o zidentyfikowanie poniższych roślinek i które z nich nie nadają się do krewetek(trujące itp):
1.
h...
Witam wszystkich
Jestem poczatkujacym zapalencem :wink: i chcialbym sie dowiedzec od was czegos na temat roslinek lubiacych zimna wode (10-20) bo ja jak narazie nie umie sie w tm znalesc :oops: [/b]
|
|