Co sądzicie o tych świetlówkach LED oraz zamówieniom z tw? - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Co sądzicie o tych świetlówkach LED oraz zamówieniom z tw?

Liczba wyświetleń: 1839·Odpowiedzi: 4
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Jak w temacie:
http://ledz.com/?p=led.tube
Z zamówieniem do Polski nie ma problemu, a wydają się fajną opcją zwłaszcza gdy zdecydowało by się kilka osób. W datashit nie mogę się niestety doczytać czy da się je zaciemniać.
Zamawiam sporo rzeczy z Hongkongu i Tajwanu(modelarstwo). Najczęściej deklaruje to jako "hobby parts" i wtedy nie płacę cła. Jedynie raz na jakiś czas otworzą paczkę i płacę Vat. Myślę że ceny są fajne zarówno na te "tuby" jak i na diody mocy (może przede wszytkim na nie). Jeszcze jakby firma zgodziła się wysyłać przez "flat air mai" jak tutaj np:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_postageTable.asp
to setkę diod za 10$ prześle.
Dolar tanieje więć....:)???

pawelvod
Ranga: Początkujący

23 sty 2011, 15:11   (#2)  

po ile sa diody mocy ? i jakie maja paramentry ?

demizos

Piotr Baszucki Nowa Ruda

23 sty 2011, 18:31   (#3)  

Napisz coś więcej o tych świetlówkach, mogą być fajną propozycją jako uzupełnienie do standardowych żródeł światła.

p.s. może zrobimy wspólną akcję zamawiania podobnie jak w przypadku krewetek dla Warszawiaków czy sadzonek ze wschodu? Dajcie znać to moderatorzy przeniosą do działu giełda i dadzą info na stronie głównej.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

24 sty 2011, 02:26   (#4)  

imprt z krajów środka to ryzyko...
sam jakies 4 dni temu trafiłem na te świetlówki a po nich dalej na laptopy, komórki... i zanim zamówisz cokolwiek to sprawdzaj i jeszcze raz sprawdzaj.. adres firmy- sprawdź w google earth jak wygląda... płacenie przez western union- odpada(dlaczego?poczytaj na necie bo sporo info)
latając po forach trafiłem na kolesia który opisywał swoją sytuacje i to jak wtopił 50tyś zł...
są stonki z listami oszustów...

djwow
Ranga: Zaawansowany użytkownik

31 sty 2011, 21:37   (#5)  

Ja bym był bardzo chętny na zamówienie tylko jeszcze ze 3-4 miesiące zanim będę na etapie oświetlenia.
Tu są diody mocy http://ledz.com/?p=led.power. Jest tego do wyboru do koloru.Ceny 2-3 razy mniejsze niż w Polsce. Jak pisałem sporo zamawiam modelarstwa z Tajwanu i Hongkongu i oni są na prawdę elastyczni jeśli chodzi o podejście do klienta.Ilość diod jaka nas by interesowała może być wysłana jako list polecony (idzie to 5-10 dni średnio) a cena takiej wysyłki to koło 5-10 dolarów (dałem wyżej tabelkę). Może by się zgodzili tak wysyłać to wtedy w zasadzie można by zamawiać indywidualnie. Inną kwestią jest żeby wpisali w deklaracji zawartości przesyłki "hobby parts" zresztą zgodnie z prawdą a nie elektronika, bo wtedy nie będzie cła tylko ewentualnie vat jakby urząd celny otworzył. Z mojego doświadczenia wynika że otwierają około 5% paczek małych tak na chybił trafił.
Napiszę do tej firmy i zapytam się czy zrealizowali by taką przesyłkę.
Co do pytania Piotra. Ja chcę zrobić całkowite oświetlenie LED (tak z duchem czasu). Na tej stronie są podane zarówno długości fal (nm) przy kolorowych diodach. Temperatury(K) przy białych (mają tego 3 rodzaje warm, standard i cold). Przy każdej diodzie oczywiście moc i jasność w lm. Ja myślę o tych pojedynczych "Star type" albo nawet tych zespołach 12V 700mA (450-700lm!! sztuka). Fajnie to się steruje tranzystorami i PWM więc wschody i zachody słońca w różnym kolorze jak najbardziej osiągalne. Księżycowa noc też:). Już zacząłem pracę nad nowym sterownikiem do akwarium. Obecny ma tylko sekwencyjne zapalanie i gaszenie świetlówek.
Piszcie co myślicie i przejrzyjcie ich ofertę. Jak się komuś chce też może do tej firmy pisnąć. Zobaczymy co odpowiedzą.
p.s. Właśnie napisałem do nich:)
....
Odpisali.
Niestety nie wysyłają pocztą tylko DHL. Mogą jednak zadeklarować przesyłkę jako sample i wartość poniżej 20$ więc podatku by nie było. Myślę, że jak dojdę do oświetlenia to skorzystam z ich oferty. Jak byłby ktoś chętny na zaś to dajcie znać.

pawelvod

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

Aquael Leddy Slim BT - inteligentne belki LED z WRGB i UV-A

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1477
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-leddy-slim-bt-inteligentne-belki-led-z-wrgb-i-uv-a_1_intro.jpg Nowa generacja kultowych belek Aquaela. Aquael zaprezentował nową linię oświ...
IMG_20260206_195046726_HDR.jpg

Żywotność belek led

andrzejkowac w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3593
Szanowni zainteresowały mnie belki led takie na 120cm długości sprzedawane w granicach 500 600zl znanych firm .Chciałbym zapytać posiadaczy jaka jest zywotnosc takich lamp .Przykładowo przy świeceniu ...
Belka LED-1.jpg

Belka DIY power led akwarium 200l

Qwasir w Oświetlenie · Odpowiedzi: 80 · Wyświetlenia: 48661
Witam serdecznie Planuję zmontować belkę na power ledach. Przejrzałem wiele forów, łącznie z tym, w poszukiwaniu inspiracji, jednak chciałbym prosić Was o ocenę i podpowiedzi. Zacznę od początku, c...

Upgrade oświetlenia DIY - Power Led >>>> Samsung Bridgelux

biju w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1086
Witam Szanowne Grono :) Noszę się z zamiarem upgradu mojego oświetlenia. Akwa to high tech o wym 200x40x60 Wtej chwili oświetla go belka na profilu 160 mm długa na 180 cm a na niej 88 power led 3...

Led pod pokrywę

kayaba w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2035
Dzień dobry, zakładam akwarium i zastanawiam się nad oświetleniem pod pokrywę myślę o 2x Aquael Leddy Tube Retrofit Plant 2.0 14W + np AquaEl LEDDY TUBE Day & Night 14W czy 2x Aquastel oświetlenie...

Belka Power Led

Marcellinoo w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1261
Witajcie Po 15 latach wracam znowu do akwa;) i chce własnoręcznie zrobić sobie belkę oświetleniową na diodach powel led. Akwarium o długości 60cm i szer. 30 cm. Większośc materiałów mam (pozostałoś...

Pokrywa z oświetleniem LED diy.

przemx23 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3399
Witam, Planuję powrót do akwarystyki po latach. Najprawdopodobniej wybiorę zbiornik VIV 80x45x45. Chcę wykonać pokrywę z własnym oświetleniem LED (DIY). Na razie nie chcę rozmawiać o doborze diod / dr...

Akwarium 75x35x40 - Sinkor LED II 75 cm - czy wystarczy?

bpjl w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1792
Cześć. Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...

Stara lampa LED a glony i wzrost roślin

pk77 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4522
Czy lampa led, która ma ok 4 lata może powodować problemy w zbiorniku, typu brak wzrostu roślin, albo problemy z glonami? Nie wiem, na ile takie rzeczy się "starzeją". Wizualnie "świeci...

Belka LED DIY do kostki 50x50x50

pin54 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 6952
Cześć W końcu zdecydowałem się za to zabrać, ale potrzebuję trochę pomocy, bo prąd to dla mnie czarna magia. Ale właśnie po to ten projekt, żeby nadrabiać braki. Teorię czytam, ale dużo tego na start,...

Statystyki

Ten temat przegląda 860 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570930
 •  Liczba wątków: 48792
 •  Użytkownicy: 36922

•  Najnowszy użytkownik: wiewiórka_małkowicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 860 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.