Chcialbym zapoznać siez Waszym iopiniami na teamt lapm do nano akwariów wypuszczanych przez firmę Aquael ? W marcu ub. zakupilem dwa zestawy 11 W do mojego nano akwarium i w tym tygodniu obie się spaliły ( 9 h dzienie sie paliły) czyli wytrzymały nie całe 10 miesięcy to bardzo bardoz mało uważam. Ale co z tego jak samych świetlowki nie kupimy lecz cały moduł łącznie z kablem w sumie cena samego moduły jest porównywalna z całego zestawu i to jest w tym najśmieszniejsze nie potrzebne bezsensowany wyrzucanie kasy w błoto. Dlatego juz przynajmnije ja nie kupię żadnej takiej lampy od Aquaela
W tej chwili po restarcie mojej 160 nie mam kasy na drogie lamki typu solar do mojej kostki ale bardzo poważnie myślę aby zakupić lampę LED tą z tej aukcji wygląda bardzo ciekawie sporo światła za małą ilość W
Nie wiem o co Ci chodzi, masz gwarancję, odeślij i tyle. Może padł Ci statecznik? Firma Aquael nie robi raczej żadnych problemów z gwarancją.
Poza tym cena jest bardzo przystępna więc nie ma co narzekać.
Faktycznie ciekawa lampka, sam chętnie bym usłyszał jakieś opinie na jej temat.
Co do lampek Aquael, ta jednorazowość wynika pewnie z ich ceny, coś za coś. Podejrzewam jednak, że jak byś trochę podłubał to wpakowałbyś tam świetlówkę kompaktową niezintegrowaną.
Dawid Wesołowski napisał(a):Nie wiem o co Ci chodzi, masz gwarancję, odeślij i tyle. Może padł Ci statecznik? Firma Aquael nie robi raczej żadnych problemów z gwarancją. Poza tym cena jest bardzo przystępna więc nie ma co narzekać.
Gwarancja tak ale odsyłanie, czekanie itp. to nie ma sensu ja wytrzymam tyle bez światła rośliny nie ! Nie cała lama była w środku czarna. Cena przystępna ale jak co roku mają mi sie palić po dwie na raz to wolę kupić coś lepszego co wytrzyma nieco dłużej i będzie w miare wymienne. Chcę się zdecydować na tą lampę LED dzwoniłem do sprzedawcy ale nikt nie odpowiada interesuje mnie jaka jest barwa światła itp. jak coś wiecie piszcze to dobra alternatywa dla kostek
Z Aquaela zostawilem sobie jedynie przeowdy z wyłącznikiem może się przydadzą do czegos kiedys ?
Dawid Wesołowski napisał(a):Nie wiem o co Ci chodzi, masz gwarancję, odeślij i tyle. Może padł Ci statecznik? Firma Aquael nie robi raczej żadnych problemów z gwarancją. Poza tym cena jest bardzo przystępna więc nie ma co narzekać.
To, że coś jest tanie, nie oznacza, że z gruntu ma być kiepskie. A to, że na akwarystyczne ceny oświetlenia są drakońskie ceny, to już jest inna sprawa.
A wracając do gwarancji. W warunkach gwarancji jest wyraźnie napisane, że nie obejmuje ona źródła światła. I jak mi padła 9W Aquaela, to też zadałem sobie pytanie, czy odsyłanie ma jakikolwiek sens. Dlatego, że ta lampa, to w zasadzie jest tylko źródło światła. W zasadzie każde inne uszkodzenie może być tylko mechaniczne.
Miałem o tyle szczęście, że w hurtowni zgubili moją uszkodzoną oprawę i oddali mi nową. Ale jakby zachował się Aquael to nie wiem.
I chociaż mam doskonałe wspomnienia ze współpracą z serwisem Aquaela, to myślę, że powinni jasno napisać ile miesięcy ta lampa musi się świecić. Czyli np. gwarancja 12-m-cy na wszystko.
Na 90% lampka, którą pokazałeś będzie zbyt słaba dla jakichkolwiek roślin. Systemy z wydajnymi układami LED nadającymi się do akwarystyki roślinnej są o wiele droższe i u nas jeszcze bardzo słabo dostępne.
Co do lampki AquaEla - to często zgłaszany problem. Tak jak pisał kolega wyżej - na źródła światła nie ma gwarancji. Niemniej, koszt lampki jest bardzo niski - więc w sumie są do polecenia.
Do tej pory mialem 22 W w kostce i wszystko bardzo ładnie mi rosło - pytałem sprzedawcy w sprawie tej lampki i powiedział ze ma 8500 K ale nie wiadomo ile daje światła i jak oświetli akwarium dlatego nie wiem czy znów nie pozostanę przy Aquael jakie jeszcze polecacie ?
Piotr Baszucki w Oświetlenie· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 7114
micmol.jpg
Miło mi poinformować o wprowadzeniu do oferty lamp LED marki MICMOL. To wiodący producent oświetlenia akwarystycznego, którego produkty zyskują ogromną popularność za oceanem i w Europie....
Jacek Pawłowski w Oświetlenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 764
Hej
Pachi przedstawia/ porównuje lampy firmy Skylight wszystkie modele. Przy okazji omawia, które z nich pasują do jakich zbiorników/aranżacji.
Film po niemiecku.
Piotr Baszucki w Oświetlenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1586
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-leddy-slim-bt-inteligentne-belki-led-z-wrgb-i-uv-a_1_intro.jpg
Nowa generacja kultowych belek Aquaela. Aquael zaprezentował nową linię oświ...
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg
Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...
Piotr Baszucki w Oświetlenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1511
Zapraszam do obejrzenia filmu Przemka na kanale Skylight.
Link do opisu produktów:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advanced_search_result.php?keywords=hyperspot+fm&search_in_description=0&...
Piotr Baszucki w Oświetlenie· Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 26031
129611 Ultra Slim 60_13.jpg
Aquael wypuścił kolejną nowość - lampy Ultra Slim, w załączniku udostępniłem Wam instrukcję i fotki.
Poniżej opis producenta:
UltraSlim
Światło jest niezbędnym czynniki...
Piotr Baszucki w Oświetlenie· Odpowiedzi: 126 · Wyświetlenia: 81566
wrgb-slim1.jpg
wrgb-slim2.jpg
Zapraszam do obejrzenia prezentacji modeli SLIM, które właśnie zawitały na krajowe podwórko :)
Zobacz opisy w sklepie:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advanced_...
lukaszsz w Oświetlenie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3437
Dzień dobry.
Zalałem tydzień temu nowy zbiornik żeby już się kręciło ale muszę zmodyfikować oświetlenie.
Na ten moment mam:
1. Aquael LEDDY TUBE 14W SUNNY DAY&NIGHT 1270lm
2. Diversa LED Expert ...
arkadiuszsroka3 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3472
Cześć
Planuje założyć zbiornik HT, wysokość koło 45cm.
Zastanawiam się nad kilkoma lampami.
Najpierw był spór pomiędzy Aquael Ultra Slim a Chihiros WRGB ultra slim. Wybrałem Chihiros ale potem ...
Statystyki
Ten temat przegląda 271 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571008
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 271 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej