Witam, na wstępie chciałem wszystkich przywitać. Jestem początkującym w świecie akwarystyki stąd liczę na różniaste wskazówki co, jak, gdzie i kiedy

... O akwarium?
Akwarium powstało już jakiś czas temu. Traktuje je bardziej jako poligon doświadczalny i muszę powiedzieć, że sporo mnie już nauczyło. Przede wszystkim przez wykonanie szafki DIY, pokrywy ze spienionego PCV, po zabawy z oświetleniem i obserwację zachowania się roślin w różnych warunkach życia. Wiem na dziś dzień, że skarbonka się napełnia i w tym roku będzie zamiana na ciut większe OW w stylu Nature. Miałem jednak chęć pokazania Wam tego co już mam. Liczę na sugestie co wyrzucić, co posadzić i co zmienić. Słowo krytyki też się przyda

..Wiem na pewno, że lewa strona jest niespecjalna i powinienem z nią coś zrobić. Ostatnio dostałem sporą ilość dużego heńka, może by go gdzieś wcisnąć?
Data założenia - 25 lipiec 2010
Wymiary - 100x40x50
Oświetlenie - 4 x30W T8 - 10h/dziennie
Nawożenie - w grudniu: nakrętka DO&aqua! + 4ml Profito EasyLife,
w styczniu: 3ml Potas EasyLife + 4ml Profito EasyLife.
CO2 - Butla 6kg, reduktor, zaworek Camozzi, licznik bąbli JBL, szklany dyfuzor 20mm
Podłoże - Floran + jakaś HanzaGreen+ czarny żwirek 3-4mm
Parametry wody: - temp.: 25-26st.C
- Reszta parametrów dawno nie mierzona
Filtracja: JBL e900 (1x gąbki, 2x ceramika + Purigen 100g, 1x biokule) + wewn. Aquael Fan1?
Grzałka: 200W z termostatem
Gatunki Roślin:- Eleocharis acicularis
- Micorosorium pteropus philipine
- Rotala Indica?
- Microsorium windelov
- Lotos tygrysi
- Cryptokoryny (2 rodzaje)
- Vallisneria - nurzaniec
- Althernathera Reneicki
-
Anubias barteri
-