Faktycznie oferta nie jest czytelna. Podejrzewam, iż chodzi o to, że gdybyś chciał kupić lampę, to fabrycznie nie są do niej montowane świetlówki. Czyli jest goła.
Przykład pokrywy wydmuszki. Masz w nich fabrycznie montowane świetlówki. Guzik warte, ale są. Możesz je później wymienić wg uznania.
Masa ofert nie jest czytelna(delikatnie powiedziane)
W tytule jest np.2x24W a w opisie 24W...
Dodatkowo w wielu przypadkach nie ma długości świetlówki i wielkości trzonka...
Przy belkach podawana jest za zwyczaj długość belki,ale długość świtówki nie jest podana.
Skompletować oświetlenie T5 to prawdziwa masakra+nie tylko w RA brakuje opisów w innych sklepach tak samo
"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy"
"Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne. Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe"
A. Einstein
gogi509 napisał(a):Masa ofert nie jest czytelna(delikatnie powiedziane) W tytule jest np.2x24W a w opisie 24W... Dodatkowo w wielu przypadkach nie ma długości świetlówki i wielkości trzonka... Przy belkach podawana jest za zwyczaj długość belki,ale długość świtówki nie jest podana. Skompletować oświetlenie T5 to prawdziwa masakra+nie tylko w RA brakuje opisów w innych sklepach tak samo
Sam kupiłem belkę Hagena w sklepie RA i też nie bylem pewny jakie świetlówki zamówić (długość) napisałem maila z zapytaniem i dosłownie po kilku minutach przysłali odpowiedź. Pod tym względem są naprawdę szybcy i solidni.
Fakt na początku i na końcu jest.W środku jest napisane "lampa nie zawiera świetlówek w zestawie"...Panie Piotrze czemu w takim dobrym sklepie nie ma świetlówek dla roślin?tylko 8500K 10000K?
A nawet jakbym chciał dokupić świetlówki nigdzie nie ma informacji o trzonku i jej średnicy
"Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne. Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe"
A. Einstein
gogi509 napisał(a):A nawet jakbym chciał dokupić świetlówki nigdzie nie ma informacji o trzonku i jej średnicy
Mam nadzieję, że masz problemy z monitorem, a nie ze wzrokiem.
Trzonek G5, dł. 55cm.
Poza tym, gdybyś się trochę interesował, wiedziałbyś, jaką długość ma świetlówka 24W. Przecież w sieci można znaleźć wiele informacji, a na RA internet się nie kończy.
gogi509 napisał(a):Fakt na początku i na końcu jest.W środku jest napisane "lampa nie zawiera świetlówek w zestawie"...Panie Piotrze czemu w takim dobrym sklepie nie ma świetlówek dla roślin?tylko 8500K 10000K? A nawet jakbym chciał dokupić świetlówki nigdzie nie ma informacji o trzonku i jej średnicy
Nie wiem jak czytasz i czy w ogól czytasz
Lampa Hagen Glo T5 2x24W [61cm] + świetlówki
Co chodzi o średnicę trzonka to każdy średnio kumaty akwarysta wie że dla T5 jest to 16mm
Czyli ja nie jestem nawet średnio kumaty Szukam świetlówek T5 o barwie od 4800K do max 6500K(ewentualnie druga mogła by być 8500K,ale gdzie kupić tą pierwszą).
Wkrótce zamawiam wielką paczkę i chciałbym wszystko kupić na raz w RA.
Panie Piotrze da radę wysłać akwarium do 60cm długości + 4 kg kamieni,12litrów amazonii i pawer sanda+belka i dwie świetlówki+duperele+rośliny-przeżyją???
Też zapłacę 150zł czy więcej no i czy całe dojedzie.(rzucają paczkami )
ok znalazłem philipsa
A. Einstein
gogi509 napisał(a):Czyli ja nie jestem nawet średnio kumaty Szukam świetlówek T5 o barwie od 4800K do max 6500K(ewentualnie druga mogła by być 8500K,ale gdzie kupić tą pierwszą). Wkrótce zamawiam wielką paczkę i chciałbym wszystko kupić na raz w RA. Panie Piotrze da radę wysłać akwarium do 60cm długości + 4 kg kamieni,12litrów amazonii i pawer sanda+belka i dwie świetlówki+duperele+rośliny-przeżyją??? Też zapłacę 150zł czy więcej no i czy całe dojedzie.(rzucają paczkami ) ok znalazłem philipsa
Świetlówki 6500K są (Sylvania Luxline 865 czy Philips) - ale szczegóły zna już Krzysiek.
Co do roślin i akwarium - jest gwarancja na transport, więc jeśli Klient rzuci paczką sklep oddaje pieniążki. Paleta jest jednak najbezpieczniejsza, no i można napakowac na nią sporo podłoża i akcesoriów. Kurierowi raczej trudno rzucić paleta 200kg
Ponownie w przypadku uszkodzenia roślin w transporcie - jeśli ulegną uszkodzeniu sklep dosyła nowe na swój koszt lub zwraca pieniądze. Są to sporadyczne zdarzenia (przy 100 paczkach wysyłanych dziennie - 1,2 paczki) zwykle zdarzają się gdy zawali firma kurierska.
Np. z tego co się orientuję podczas zimy (w okresie największych mrozów) było sporo reklamacji i wszystkie zgłoszone przez regulaminowy formularz zostały rozpatrzone pozytywnie - sklep dosyłał na swój nowe w styczniu lub zwracał pieniążki (w zależności od tego jaką opcję wybrał sobie Klient).
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
Panie Piotrze,wiec czy mogę zamówić do Dublina akwarium o długości 80cm na palecie?
Jaki będzie koszt skoro w Polsce jest 185zł?
Co do roślinek nie chodzi mi raczej o zniszczenie w transporcie,tylko o zajechanie z powodu braku światła-taka paczka może iść ładnych parę dni,a roślinki dość wymagające bym chciał zakupić Ogólnie paczka by była za 1500-1800zł to jaki będzie koszt dostawy do Dublina???(akwarium chociaż 80cm długości)
A. Einstein
Zamawialem pewnie z 3 lata temu do Szkocji miedzyinnymi rosliny,ktore doszly w dobrym stanie,ale bylo to w lecie.Dobry stan ,nie bardzo dobry,ale zdawalem sobie z tego sprawe,z podejmowanego ryzyka.
Liscie tych bardziej wymagajacych odpadly,ale po aklimatyzacji w akwa,przyjely sie i nie bylo problemu.
Pozostala zawartosc paczki bez zarzutu,aczkolwiek popros obsluge sklepu przed zapakowaniem o dokladne sprawdzenie w/g zamowienia gdyz zdazaja sie przeoczenia.
Ostatnie zamowienie jakie dokonalem to wrzesien-pazdziernik 2010 w sumie poza jedna rzecza(wyjasniona) nie mam zastrzezen.
Mozesz monitorowac paczke.Umnie byla wedle monitu.
Piotr Baszucki w Rośliny· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3718
hygrophila-lancea-chai-in-vitro-aqua-art-i-46914-5-2000-665da2af40a83.jpg
Klienci zgłaszają nam problem z przyjmowaniem się Hygrophila lancea Chai z Aqua-Artu.
Nam również nie udało się jej utrzymać,...
miszelhdr w Szkło i meble· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2251
Witam szanowne grono po latach :) Musiałem utworzyć nowe konto, poprzednie "zgubiłem"
Przy remoncie, podczas czyszczenia baniaka na działce potłukłem swoje 12sto letnie 240 L :(
Jak to re...
Badman w Glony· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3312
Był restart akwarium jakieś 3 tyg. temu, korzeń był w poprzedniej aranżacji. Aktualnie "coś" rośnie na korzeniu i się rozprzestrzenia.
Czy to jest śluzowiec czy może jakaś odmiana grzyba ? T...
Piotrek123 w Nawożenie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 5835
Witam zacząłem się interesować fotometrami . Który fotometr pokazuję dokładniejsze wyniki exaqua czy tak zwana mała hanna ? https://trzmiel.com.pl/akwarystyka-slodkowodna/hanna-instruments-hi-781-test...
pk77 w Filtracja· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1612
Czy systemy high tech potrzebują innej filtracji niż low tech przy tych samych wymiarach akwarium? Moje pytanie wynika stąd, że widziałem wiele zbiorników low tech, które były prowadzone niemal bez fi...
Badman w Filtracja· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 8176
Od czwartku mam filtr Aquael Ultramax 1500 kupiony w pewnym sklepie za okazyjną cenę 594 zł. Niby to miała być nowa wersja lecz z tego co wyczytałem kosz zasysający powinien być innego kształtu.
Jak ...
Łoś w Technika CO2· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2492
Cześć
Od razu pisze aby się nie śmiać. Mam 300 litrowe akwarium i mam dozowanie co2 z sodastream. Jest butla sodastream, reduktor aquaartu, licznik bąbelków aqua artu, elektrozawór też aquaartu. Dzia...
Łoś w Filtracja· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3901
Cześć
Zastanawiam się nad drugim filtrem do moich 300 litrów jako biolog i znalazłem takie coś SUNSUN HW-704A ,z oczywistych względów zainteresowała mnie wersja bez UV i ogólnie nie najgorzej one wyg...
askpl w Technika CO2· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 7411
Witam serdecznie,
Akwarium wystartowałem 3 tygodnie temu. Podmiankę robię co tydzień 50% kranówka (dodaje Denitrol lub Nitrivec). Po podmiance następnego dnia rano woda prawie kryształ. W ciągu 2 d...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 362 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej