Zielono mi... - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Zielono mi...

Liczba wyświetleń: 718·Brak odpowiedzi
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
robto Internet

16 sty 2011, 22:38 Zielono mi...  (#1)  

Witam moje akwarium ma dopiero 4 m-ce (przesiadka z 70l po 1,5 roku)
Akwarium 200l brutto (100x40x50)
Filtr zewnętrzny HW 303A - 1400l/h
Filtr wewnętrzny fan 2 plus
Oświetlenie 4x39W. (2x39W-12h dziennie + 2x39W 4h dziennie)
Podłoże 3cm ziemia ogrodowa z dodatkiem gliny, a na to żwirek 4cm przód i 7cm tył.
CO2 z butli 1,5 kg. Dyfuzor DIY ze strzykawki i drzewa lipowego 1-2 b. na sekundę.
Testy kropelkowe ZOOLEK wykonane dzisiaj (podmiana wody 20l wczoraj) :
NO2 - 0
NH3- 0
pH- 7,5 - 7,8
Chciałbym zacząć przygodę z EI lecz czytając wasze forum informacje , które tu znalazłem zupełnie mi się pomieszały więc proszę dobre dusze o pomoc w przekształcenie moich marnych efektów i osiągnięć w coś czym będę karmił swój wzrok i dusze. Proszę o pomoc w wyliczeniu dawek soli które kupiłem : http://allegro.pl/zestaw-do-estimative- ... 77515.html oraz pomoc jak to rozrobić. Proszę o wyrozumiałość jestem początkujący i dopiero się oswajam z tematem. Czy ktoś mógłby wypełnić mi prawidłowo kalkulator? Dziękuję i liczę na pomoc.
:oops: :oops: :oops:
Uczę się całe życie...

robto
Ranga: Początkujący

Miasto: Internet

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Lugwigia repens i Hygrophila Polysperma rosną na zielono...

lisekx w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1187
Czego brakuje tym roślinom, że rosną na zielono, gdy je kupiłem obie miały odcień czerwony, ale nowe odnogi już rosną na zielono Baniak 60l (60x30x33) profil Oświetlenie 2x15W (Sun Glo + Aqua Glo)...

Statystyki

Ten temat przegląda 243 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570975
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36929

•  Najnowszy użytkownik: maciej_domaszka

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 243 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.