myślę, że jak użyjesz wyszukiwarki to znajdziesz odpowiedzi na te dwa pytania, które zadałeś. sporo było tematów o użyciu gałęzatki i kompozycjach z nią związanych.
Pozdrawiam
sfirek3 w Glony· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3977
Witam, czy to ze zdjęcia to jest gałęzatka? To dziadostwo opanowało mi cały trawnik. Strasznie ciężko się tego pozbyć, bo wplecione niemiłosiernie między źdźbła Eleocharisa… Z resztą, to co wyciągnę p...
cladophora.jpg
Cladophora aegagropila jest w rzeczywistości reprezentantem glonów. Nie porasta jednak innych roślin ani szyb akwarium czy urządzeń technicznych. W naturze występuję w płytkich jezio...
Czy gdybym zrobił takie coś jak na rysunku z wykałaczek i na tym przytwierdził gałęzatkę to czy by wykałaczki nie wpłyneły na jakieś parametry wody??
umiem nie co rzezbić i modelować z drewnem( mod...
Kolcobrzuch w Glony· Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 11295
W moim glonarium prowadzę nieustannie walkę z wszystkimi możliwymi rodzajami glonów. Po zniszczeniu sinic chemicleanem miałem atak krasnych na obumierających częściach roślin. Potem doszły nitki, a te...
omegius w Szkło i meble· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3219
Jestem kreweciarzem :wink: i stwierdziłem, że w końcu przydałoby się mi się jakieś akwarium z rybkami. Od dłuższego czasu główkuję nad tym jak to ma wyglądać. Ogólny plan jest taki:
Nano akwarium Opt...
mokudzin w Sprzątanie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3193
Witam mam Gałęzatkę. Do pewnego momentu była bardzo dorodna ale od niedawna jakby się otworzyła, rozpłaszczyła i wygląda jakby zlepiona z trzech mniejszych gałęzatek. Czy to oznaka rozmnażania i dziel...
krótko o akwarium:
63L 60x30x35
podłoże Amazonia New + podsypki ADA
filtracja: 2 wewnętrzne 350 i 360l/h: gąbki, włóknina,w jednym węgiel aktywowany
oświetlenie: 3 x 15W T8 (6500, 8500, 10000K) - ...
willer w Glony· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1406
Hej,
z grubsza:
45L, CO2, mikro+makro, 17 rybek i z 20 kundli, 2x15W.
Akwa ma już z 6 miesięcy, stabilne, parametry ok. kupowałem drobiazgi w RA i za złotówę dorzuciłem sobie gałęzatkę. Param...
Norbert Sabat w Glony· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4500
Witam
Dzisiaj tak sobie siedziałem w pracy i rozmyślałem ;)...
Założyłem aranż oparty na gałęzatce a jak wiadomo jest to glon (co prawda dekoracyjny ale jednak glon). Akwarium w którym jest aran...
Statystyki
Ten temat przegląda 389 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570968
• Liczba wątków: 48800
• Użytkownicy: 36928
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 388 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej