Chladoflora aegrophila-gałęzatka - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Chladoflora aegrophila-gałęzatka

Liczba wyświetleń: 780·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
m1kasper Bielsko Biała
Witam mam pytanie odnośnie Gałęzatki jak ją nawozic w akwarium i czy jest miżliwośc obsadzenia nią np. kamienia ?

m1kasper
Ranga: Początkujący

Miasto: Bielsko Biała

10 sty 2011, 14:26   (#2)  

myślę, że jak użyjesz wyszukiwarki to znajdziesz odpowiedzi na te dwa pytania, które zadałeś. sporo było tematów o użyciu gałęzatki i kompozycjach z nią związanych.
Pozdrawiam

djwow
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

Image1639328981.987068.jpg

Czy to gałęzatka?

sfirek3 w Glony · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3977
Witam, czy to ze zdjęcia to jest gałęzatka? To dziadostwo opanowało mi cały trawnik. Strasznie ciężko się tego pozbyć, bo wplecione niemiłosiernie między źdźbła Eleocharisa… Z resztą, to co wyciągnę p...
DSCN2072.JPG

Cladophora aegagropila (gałęzatka)

roslinyakwariowe.pl w Mchy / wątrobowce / epifity · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 17708
cladophora.jpg Cladophora aegagropila jest w rzeczywistości reprezentantem glonów. Nie porasta jednak innych roślin ani szyb akwarium czy urządzeń technicznych.  W naturze występuję w płytkich jezio...
12121.JPG

Gałęzatka- pomysł na umieszczenie

pawlo12132 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3021
Czy gdybym zrobił takie coś jak na rysunku z wykałaczek i na tym przytwierdził gałęzatkę to czy by wykałaczki nie wpłyneły na jakieś parametry wody?? umiem nie co rzezbić i modelować z drewnem( mod...

Czy to gałęzatka i jak to usunąć?

Kolcobrzuch w Glony · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 11295
W moim glonarium prowadzę nieustannie walkę z wszystkimi możliwymi rodzajami glonów. Po zniszczeniu sinic chemicleanem miałem atak krasnych na obumierających częściach roślin. Potem doszły nitki, a te...

Marnieje mech i gałęzatka

Makiavelli82 w Rośliny · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3069
Witam 11 dni temu wystartowałem mój baniaczek 30x30x35 (netto około 23l) Podłoże - drobny żwir kwarcowy Oświetlenie - LED 15W 6400K Filtracja - kaskada 500l/h, wkłady: bio-gąbka, włóknina, ceramika...

Gałęzatka na skale czy mech na korzeniu???

omegius w Szkło i meble · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3219
Jestem kreweciarzem :wink: i stwierdziłem, że w końcu przydałoby się mi się jakieś akwarium z rybkami. Od dłuższego czasu główkuję nad tym jak to ma wyglądać. Ogólny plan jest taki: Nano akwarium Opt...

Gałęzatka- nie wiem co sie z nią dziej...

mokudzin w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3193
Witam mam Gałęzatkę. Do pewnego momentu była bardzo dorodna ale od niedawna jakby się otworzyła, rozpłaszczyła i wygląda jakby zlepiona z trzech mniejszych gałęzatek. Czy to oznaka rozmnażania i dziel...

nitki - gałęzatka przyczyną?

rrosi w Glony · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2083
krótko o akwarium: 63L 60x30x35 podłoże Amazonia New + podsypki ADA filtracja: 2 wewnętrzne 350 i 360l/h: gąbki, włóknina,w jednym węgiel aktywowany oświetlenie: 3 x 15W T8 (6500, 8500, 10000K) - ...

Gałęzatka vs glony

willer w Glony · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1406
Hej, z grubsza: 45L, CO2, mikro+makro, 17 rybek i z 20 kundli, 2x15W. Akwa ma już z 6 miesięcy, stabilne, parametry ok. kupowałem drobiazgi w RA i za złotówę dorzuciłem sobie gałęzatkę. Param...

Gałęzatka vs nawożenie i antyglony :)

Norbert Sabat w Glony · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4500
Witam Dzisiaj tak sobie siedziałem w pracy i rozmyślałem ;)... Założyłem aranż oparty na gałęzatce a jak wiadomo jest to glon (co prawda dekoracyjny ale jednak glon). Akwarium w którym jest aran...

Statystyki

Ten temat przegląda 389 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570968
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36928

•  Najnowszy użytkownik: ewa mądraszek

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 388 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.