Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
MAM BANIAK 183X59X55 SYSTEM CO2 JBL Z SĄDĄ DO WSKAZAŃ PH ZAWOREM KOMPUTEREM DYFUZOR DRABINKOWY ( WĘDRUJĄCY BĄBELEK W GÓRĘ DRABINKI ) CZY TAKA DYSTRYBUCJA CO2 WYSTARCZY PRZY TAKIM AKWARIUM AKWARIUM W STYLU HOLĘDERSKIM
-
MIROSŁAW SZCZEPANAIK
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: BIAŁOGARD
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Skoro masz kompter PH to najlepszym sposoweb, aby sie przekonac jest sprawdzić KH, obliczyc jakie PH musisz miec, aby stężenie CO2 było optymalne i ustawić takie na komputerze, podlaczonym do elektrozaworu. Jezeli da radę osiągnąć dane PH to jest ok i pewnie tak będzie, pytanie o wydajność, bo pewnie da się to zrobić wydajniej zamieniając drabinkę na reaktor, co sprawi, ze rzadziej bedziesz napelnial butle.
-

Peterpl
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Głogów / Wrocław
Najlepszym rozwiązaniem jest test stały CO2, dobra cyrkulacja w zbiorniku (przy takiej długości 2 filtry na dwóch końcach) i sprawniejszy reaktor, który jak pisał Peterpl zaoszczędzi Ci częstszego nabijania butli. Obliczanie stężenia z twardości i pH nie jest miarodajne.
-

MikołajW
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Bydgoszcz
JESTEM ZIELONY W TYCH HASŁACH CO TO JEST TEN REAKTOR A CO TEST STAŁY CO2
-
MIROSŁAW SZCZEPANAIK
●
- Miasto: BIAŁOGARD
Kolego nie życzę tobie źle ale po twoich pytaniach to aż boje się jak będzie wyglądać twoje akwarium. A przy takim litrażu to na anty-glony wydasz sporo.
-

steehead
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Pozdrawiam Sebastian.
80x40x40

-

bastek76
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
steehead napisał(a):Kolego nie życzę tobie źle ale po twoich pytaniach to aż boje się jak będzie wyglądać twoje akwarium.
Dokladnie, radze jeszcz troche poczytac i dopiero stawiac akwarium. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze nakupienie sprzetu nie wystarcza i mozna sie tylko zniechecic. Z tego co piszesz masz sprzet, ktory powinien ci bardzo pomoc, ale musisz wiedziec co z nim robic.
-

Peterpl
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Głogów / Wrocław
Drabinka przy tak wielkim baniaku napewno Ci niewystarczy osobiście mam zbiornik o wymiarach 160*60*60 i do rozpuszczenia co2 stosuje reaktor Aquamedica rozpuszcza gaz w100%
-

MIRAS189
●
- Miasto: OLKUSZ
Powiązane tematy
Witam
Udało mi się zmiękczyć wode przy pomocy wody ro i jak w kranie mam 11 GH to teraz w akwarium mam 5 GH. I udało mi się też ją lekko zakwasić tak na 6,5 ph ale to dzięki chyba podłożu Controsoil....
Witam,
Mam problem w swoim akwarium, prawdopodobnie związany z zbyt dużą ilością wapnia (112 mg/l), która jest obecna w mojej kranówce. Powoduje to w efekcie blokady innych pierwiastków, zwłaszcza mag...
bezco2.jpg
In this video I discuss the four most important criteria for success when managing low tech planted aquascapes.
1. Substrate: Aquasoils are the best option and superior to other substra...
Witam mam takie pytanie podaje dawki dzienne nawozu aquaforest makro i mikro
I to jest ok azotu 0.6
A dlaczego po zmierzeniu w słupie wody pokazuje 0 mierząc testem kropelkowym
Dodam że posiadam akwa...
Cześć,
rozpoczynam nowy wątek, aby nie mieszać w innych założonych przeze mnie.
Chciałbym rozpocząć nawożenie w moim Iwagumi. Akwarium ma miesiąc i dojrzało.
Mam dwa gatunki roślin Eleocharis parvula...
Dzień dobry,
Jakiś czas temu zakupiłem wyżej wymieniony test do bezpośredniego pomiaru co2. Nieważne czy mierze wodę z akwarium LT, wodę kranową, wodę przegotowaną, dopiero po wlaniu wielu kropel mi...
Witam, zakładam akwarium 120L HT.
Oświetlenie - Chihiros LED RGB VIVID 2
Akwarium - 80x35x50
Podłoże - Platinium Soil Normal
Zestaw Co2
Planowane rośliny to w szczególności średnio wymagające ale i ...
Dzień dobry wszystkim!
Pytanie jest następujące: sprawiłem sobie do małego baniaczka ok. 20l zestaw ISTA BUTLA CO2 Z DYFUZOREM, pytanie dla obytych: jak szybko powinien znikać z dzwonu bąbel z gazem,...
Witam, czy ktoś z szanownych kolegów i koleżanek forumowiczów zna i mógłby podać "przepis szwagra" na ten modny ostatnio specyfik jakim jest węgiel w płynie ? Spodziewam się, że tak jak w przypadku in...
|
|