Czy ktoś, spotkał się ze zjawiskiem, by po wyłączeniu oświetlenia po kilku godzinach, świetlówki grolux żarzyły się na końcach dając małą poświatę w nocy. Pomimo wyłączonego zasilania (nawet wyciągnięty przewód z gniazdka).
Basia9819 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2612
Witam a właśnie się zastanawiam nad wymianą oświetlenia u siebie w akwarium 60l na jakiś którejś bardzo energooszczędne tylko nie wiem czy wziąć sobie świetlówkę czy po prostu lampę ledową i to jest m...
bigfe w Oświetlenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1812
Witam, mam spory dylemat dotyczący oświetlenia w nowo planowanym akwarium. W skrócie: do tej pory miałem akwarium roślinne (mało wymagające gatunki) które stało na ziemi i było oświetlane (pod pokrywą...
lotus w Oświetlenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1416
Witam,
Niestety nie mam czasu na przegląd wszystkich wątków o oświetleniu, ale mam dość specyficzne pytanie, byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
Mam w tej chwili Sylvania, 2x80W 4000K T5 i 2x80W 10000...
azet w Oświetlenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1541
Witam.
Pytanie do elektryków.
Jakiś czas temu , kupiłem w 2016
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/expert-modernizacja-pokrywy-130cm-p-27849.html
Od jakiegoś czasu, belka zapalała się na 1 s , i gasła...
prcz0 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1320
Hej.
Czy ktoś używał tej lub podobnej świetlówki?
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/oswietlenie/swietlowki-t8/swietlowki-t8/15w-45cm/swietlowka-azoo-tripower-light-44cm-p-32984.html
Moje akwarium to...
Paulaa w Oświetlenie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2926
Witam. Posiadam zbiornik 72l na ziemi ogrodowej, typowy lt. W standardowej pokrywie obecnie świecą dwie świetlówki LED (takie:https://archiwum.allegro.pl/oferta/oswietlenie-led-do-akwarium-50-cm-5630-...
SławekW w Oświetlenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2132
Witam. Założyłem akwarium 200L. W obudowie mam miejsce na trzy świetlówki T5. Obecnie mam zamontowane dwie nowe aquastar i grolux - obie 45W. Jedna jest starsza aquastar 45W i chyba zaczyna delikatnie...
leczyk10 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3502
Czesc Wam
Zastanawiam sie nad dolozeniem do 2x24 T5 w 72litrach dodatkowo owej swietlowki.
Zainteresowala mnie z racji braku dodatkowych statecznikow itp. Kabelek i odrazu do kontaktu.
Opis produkt...
Prospero w Oświetlenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2099
Instrukcja postępowania brzmi jak plan usuwania skutków ataku bronią chemiczną:
1. Przewietrzyć pomieszczenie przez co najmniej 15 minut. Jak najszybciej opuścić pokój.
2. Prace porządkowe wykonywać w...
mieciu12 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 2418
Witam bardzo serdecznie !!!
Mam rozkminę bo chce dorzucić dodatkowe oświetlenie t5 24 8000k specjalnie pod rośliny (zależy mi na barwie białej nie czerwonej). I która z tytułowych firm będzie najleps...
Statystyki
Ten temat przegląda 647 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571600
• Liczba wątków: 49479
• Użytkownicy: 36913
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 647 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej