razbora plamista co o niej powiecie??? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

razbora plamista co o niej powiecie???

Liczba wyświetleń: 1981·Odpowiedzi: 3
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Bartnik86 Zamość/Lublin
Witam. Noszę się z zamiarem zakupu stadka tych rybek. Bardzo mi się podobają ale nie wiem jak zachowują sie te rybki w stosunku do innych mieszkańców akwarium. Mam razborki hengla, neony inessa, microrasbory galaxy i masę red cherry i tigerów. Powiedzcie coś na temat tych rybek. Czy mają duże wymagania, czy długo żyją itp. Wszystkie spostrzeżenia mile widziane

Bartnik86
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Zamość/Lublin

przemow Kalisz

05 sty 2011, 11:00   (#2)  

Spokojna stadna ryba. Trzyma sie raczej w ławicy dużo mniejsza od neonów i razbory hengeli wymagania znajdziesz bez problemu w necie u mnie żyja w wodzie o ph 6,8 kh 10 gh nie mierze. Nie przepadają za intensywnym swiatłem bynajmniej u mnie w akwa. jak kupujesz to minimum 10szt ładnie wygladaja jak razem pływaja.

przemow
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Kalisz

Bartnik86 Zamość/Lublin

05 sty 2011, 15:26   (#3)  

właśnie kupiłem 7 sztuk bo tyle mieli tylko w sklepie. Jeśli znów sie pojawią to zakupię jeszcze, tak do 20 sztuk. Oprócz tego zakupilem jeszcze tęczanki wernera. Piękne ryby

Bartnik86

Miasto: Zamość/Lublin

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jointela Dąbrowa Górnicza

05 sty 2011, 15:47   (#4)  

posiadam razbore plamista i oraz borneańską i według mnie fajniejsze są borneańskie ale to kwesta gustu. w moim 84L zbiorniku gdzie pływały tez z kakadu chowały się i nie chciały się prezentować przy przedniej szybie ale to może właśnie dlatego ze miałem tam 0,84W

Jointela

Miasto: Dąbrowa Górnicza

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

3409.jpg

Razbora Naga, Ukleja Naga, Sawbwa resplendens

greg1978 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1684
Sawbwa resplendens, co wiecie o tej rybce? Interesują mnie raczej opinie osób, które ją posiadały lub posiadają. Jak jest z tym wysokim Ph znalazłem opis, że ryba potrzebuje "wysokiego Ph" j...
YouTube

Razbora klinowa tarło

barbii0 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1919
Witam Powiedzcie czy możliwe jest żeby w świeżym akwarium tarła się razbora. Wczoraj po południu wpuściłem nowe rybki (neon czerwony i razbora klinowa), a dziś razbora wygląda że się trze. Z tego co ...

Dostępność Razbora naga/Ukleja naga

Martino w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1940
Część. Gdzie we Wrocławiu lub okolicach kupię ryby Razbora naga/Ukleja naga. Ma ktoś jakie u siebie w zbiorniku? Jak tak można poprosić o zdjęcie ? Będzie pływała z Bystrzykiem Anabdy i z Kosiarką...

Razbora

Binio w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3289
Kupiłem w sklepie jako Espei ale czy to nie jest Hengela? 20201221_204932.jpg

Rasbora Dorsiocellata - Razbora sumatrzańska

greg1978 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 4515
Witam! Czy ktoś może wypowiedzieć się coś więcej na temat tego gatunku? Może ktoś miał lub ma do czynienia z tą śliczną rybką, pytam przede wszystkim o jej zwyczaje! Mam ją od dwóch dni w zbiorni...

Razbora Klinowa kilka pytań

tysonpb w Zwierzęta · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 7798
Witam jestem w takcie zakładania akwarium 112l. Zdecydowałem się na ławicę razbor klinowych, których ławica ma być główną atrakcją w akwarium, wyczytałem, że lubią przytłumione światło stłumione rośli...

Modrook słoneczny czy razbora espei

Kwasiu w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4070
Witam, potrzebuję pomocy w wyborze obsady do mojej 300. W zamyśle jest tylko jedna duża ławica prócz otosków. I mam dylemat, strasznie podobają mi się modrooki słoneczne, piękne ryby, tylko nie wiem ...

Czy to aby na pewno Razbora Borneańska/Boraras brigittae ?

Avares w Zwierzęta · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3374
Rybki mam już jakieś dwa miesiące, Pani w sklepie gwarantowała mi że to są Razborki Borneańskie i na 100 % będą czerwone po 2-3 dniach. A tu kurcze mijają dwa miesiące a one jakie były takie są. Prz...

Razbora borneańska, boraras brigittae???

woody w Zwierzęta · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 10484
Czy ma ktoś może taką razborę: Razbora borneańska, boraras brigittae Marzy mi się taka, jeśli ktoś z Was ma lub miał to czy ciężko było ją kupić? Jak już się udało to w jakiej cenie? Jeśli możec...

Razbora Galaxy

Boxirus w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 766
Witam!! Jak tarło Razbora Galaxy??

Statystyki

Ten temat przegląda 201 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570977
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36929

•  Najnowszy użytkownik: maciej_domaszka

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 201 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.