witam...mam pytanko ile potasu dawac w pierwszych2 tygodniach mam akwarium 46 litrowe podloze filtusa z dodatkami glinek filtusa ,tabletek sery i paleczek filtusa oswietlenie 36 wat...w pierwszy dzien wlalem 4ml.aquaflorin-potasium...ale wymienialem juz 2 razy wode po 50% dzis jest 5 dzien od zalozenia akwarium...czy po wymianiu jutro jeszcze ok 30%wod moge dawke 4 ml. powtorzyc
guzi75 w Nawożenie· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5520
Witam chciałbym się dowiedzieć czy ktoś może mi pomóc z nawozami a mianowicie chodzi o? Czy po podmianie wody nawozy lejemy tylko na tyle ile litrów podmieniliśmy wody, czy na cały litraż akwarium.
A...
szkot w Nawożenie· Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 9933
Dzień dobry
Posiadam kostkę 35 litrów nieskoenergetyczną (nie low tech bo jest co2), czyli 6W światła LED i Co2 na ziemi ze żwirkiem i piaskiem.
Staram się regularnie codziennie podmieniać 1-1.5 li...
vasteq w Nawożenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2627
Podaje nawozy z dozownika automatycznego który ma opcje ustawienia kilku cykli w ciągu dnia. Mój nawoz to Vimi All in one. Zastanawiam się czy dla lepszego wykorzystania przez rosliny mniejszych dawek...
nyos w Nawożenie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4535
Używam mineralizatora Seachem Equalibrium do GH i AquaVitro do KH, problem polega na tym że oba z nich zawierają dużo potasu. Chcąc mieć wartość GH=8 KH=4 mam już potas wg. testu JBLa na poziomie ok. ...
Bartosz30 w Nawożenie· Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 11308
Witam, mam jak sądzę problem z kumulacją potasu w wodzie i nie mogę się go pozbyć. Macie jakiś pomysł jak szybko obniżyć jego poziom po za podmianami wody które niewiele pomagają?
Trochę o akwarium k...
pgalko w Nawożenie· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 6392
Czy ktoś stosuje do nawożenia akwarium? Czy jest bezpieczny? Kupiłem czysty cytrynian potasu ze sklepu chemicznego, ale nie znam proporcji, jeśli można go używać z powodzeniem do uzupełniania niedobor...
Paweł Q w Nawożenie· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5282
Witam potrzebuje pomocy ile powinienem mieć potasu przy tych parametrach:N-4, P-0,3, Ca-27, Mg-9, Kh-1, Ph-6,2, Fe-0,05,Gh-6 Akwarium jest na podłożu aktywnym helpa rośliny nie rosną
Statystyki
Ten temat przegląda 384 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571606
• Liczba wątków: 49479
• Użytkownicy: 36913
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 384 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej