ile potasu w pierwszych 2 tygodniach - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

ile potasu w pierwszych 2 tygodniach

Liczba wyświetleń: 723·Brak odpowiedzi
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
witam...mam pytanko ile potasu dawac w pierwszych2 tygodniach mam akwarium 46 litrowe podloze filtusa z dodatkami glinek filtusa ,tabletek sery i paleczek filtusa oswietlenie 36 wat...w pierwszy dzien wlalem 4ml.aquaflorin-potasium...ale wymienialem juz 2 razy wode po 50% dzis jest 5 dzien od zalozenia akwarium...czy po wymianiu jutro jeszcze ok 30%wod moge dawke 4 ml. powtorzyc

traska
Ranga: Początkujący

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

1.jpg

Co ile ja lać

guzi75 w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5520
Witam chciałbym się dowiedzieć czy ktoś może mi pomóc z nawozami a mianowicie chodzi o? Czy po podmianie wody nawozy lejemy tylko na tyle ile litrów podmieniliśmy wody, czy na cały litraż akwarium. A...
kostka.jpg

Ile Nawozic i jakie Nawozy

guzi75 w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4591
Witam, Mój zestaw Kostka- 31L brutto-30x30x35 netto-pewnie jakieś 25L Światło- Twinstar III 300C 16W 1028 lm świece 7godz akwarium ma 1 miesiąc CO2 TROPICA System Nano na noc zakręcam Filtracja- HW ...
IMG_20220106_142101321.jpg

Zwiększenie dawki mikro a niedobór potasu

Sawiol w Nawożenie · Odpowiedzi: 55 · Wyświetlenia: 23298
Witam . Zbiornik na podłożu master soil 50 litrów netto , 50lumenow na litr barwa 7000k K 18 (po zwiększeniu dawki mikro i zauważeniu niedoborów spadło do 10) Ph6.9-6.3 Gh/kh 8/1 No3 5 Po4 0.2 Ca/mg...
20211216_000516.jpg

Niedobór potasu

szkot w Nawożenie · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 9933
Dzień dobry Posiadam kostkę 35 litrów nieskoenergetyczną (nie low tech bo jest co2), czyli 6W światła LED i Co2 na ziemi ze żwirkiem i piaskiem. Staram się regularnie codziennie podmieniać 1-1.5 li...

Nawozenie z dozownikiem. Ile razy dziennie ?

vasteq w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2627
Podaje nawozy z dozownika automatycznego który ma opcje ustawienia kilku cykli w ciągu dnia. Mój nawoz to Vimi All in one. Zastanawiam się czy dla lepszego wykorzystania przez rosliny mniejszych dawek...

Nadmiar potasu a mineralizator

nyos w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4535
Używam mineralizatora Seachem Equalibrium do GH i AquaVitro do KH, problem polega na tym że oba z nich zawierają dużo potasu. Chcąc mieć wartość GH=8 KH=4 mam już potas wg. testu JBLa na poziomie ok. ...

Jak pozbyć się potasu czyli mega kumulacja?!

Bartosz30 w Nawożenie · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 11308
Witam, mam jak sądzę problem z kumulacją potasu w wodzie i nie mogę się go pozbyć. Macie jakiś pomysł jak szybko obniżyć jego poziom po za podmianami wody które niewiele pomagają? Trochę o akwarium k...

Cytrynian potasu lub glukonian potasu, jako nawóz potasowy?

pgalko w Nawożenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 6392
Czy ktoś stosuje do nawożenia akwarium? Czy jest bezpieczny? Kupiłem czysty cytrynian potasu ze sklepu chemicznego, ale nie znam proporcji, jeśli można go używać z powodzeniem do uzupełniania niedobor...

Nadmiar potasu i nawożenie

piotreku28 w Nawożenie · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 7932
Witam wszystkich. Jestem Piotrek To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość :) Dane mojego zbiornika: Akwarium 112L Oświetlenie: Aquael Leddy Tube Retro Profit 16W T5 Plant + Sunny 16W T5,Świec...

Ile potasu

Paweł Q w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5282
Witam potrzebuje pomocy ile powinienem mieć potasu przy tych parametrach:N-4, P-0,3, Ca-27, Mg-9, Kh-1, Ph-6,2, Fe-0,05,Gh-6 Akwarium jest na podłożu aktywnym helpa rośliny nie rosną

Statystyki

Ten temat przegląda 384 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571606
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 384 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.