Easy Carbo - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Easy Carbo

Liczba wyświetleń: 1555·Odpowiedzi: 5
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.

18 gru 2010, 15:42 Easy Carbo  (#1)  

chce zacząc start nowego akwarium Shrimp Seta 20 l i czy zamiast co2 moge podawać easy carbo bedzie suchy start przez 1 miesiąc i niewiem czy roslinki po tym okresie wytrzymają ( mały heniek ) pomóżcie

Ponczo7
Ranga: Poznaje temat

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
sarlight Kraków

18 gru 2010, 16:12   (#2)  

Może najpierw poczytasz, a potem zaczniesz zadawać podstawowe pytania. Dział artykuły: https://roslinyakwariowe.pl/artykuly/index.php i opcja Szukaj.
EC powinno wystarczyć (ale to zależy jakie masz oświetlenie), a o suchym starcie musisz poczytać. I nawet nie próbuj sadzić heńka na żwirku, bo raczej mało komu to wychodzi

sarlight
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Kraków

22 gru 2010, 13:08   (#3)  

chyba wiem że na piasku nie urośnie . Podłożem będzie albo ADA Amazonia albo AS II

Ponczo7

mocho Tarnów

22 gru 2010, 13:15 Re: Easy Carbo  (#4)  

Ponczo7 napisał(a):chce zacząc start nowego akwarium Shrimp Seta 20 l i czy zamiast co2 moge podawać easy carbo bedzie suchy start przez 1 miesiąc i niewiem czy roslinki po tym okresie wytrzymają ( mały heniek ) pomóżcie

strasznie złożone zdanie. może jak napiszesz jaśniej (albo chociaż stylistycznie) to ktoś Ci pomoże.

ja zrozumiałem, że w trakcie suchego startu chcesz podawać Easy Carbo. czy tak? czy może mam elementarne kłopoty ze zrozumieniem słowa pisanego? jeżeli tak to jak zamierzasz dawkować EC? do spryskiwania? w każdym innym przypadku nie rozumiem Twojego pytania!
made in china - Twoje decyzje zakupowe tworzą miejsca pracy

mocho
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Tarnów

23 gru 2010, 16:01   (#5)  

sorki.Już tłumacze

podczas suchego startu nie bedę podawał EC (oczywiste).TYLKO jak zaleje akwa po suchym starcie i zaczne podawać samo EC to czy mały heniek wytrzyma.

Ponczo7

mocho Tarnów

25 gru 2010, 16:44   (#6)  

Ponczo7 napisał(a):podczas suchego startu nie bedę podawał EC (oczywiste).TYLKO jak zaleje akwa po suchym starcie i zaczne podawać samo EC to czy mały heniek wytrzyma.

to co Ty masz zamiaru mu robić, że nie wiesz czy to wytrzyma? :P

u mnie rósł jakoś przy samym EC. potem zainstalowałem bimbrownię i ruszył nieco szybciej. po dwóch tygodniach odpaliłem butlę wysokociśnieniową i rośnie jak chwast. REASUMUJĄC: zależy co chcesz osiągnąć! przy czym musisz pamiętać, że nie samym węglem heniek żyje

pzdr
made in china - Twoje decyzje zakupowe tworzą miejsca pracy

mocho
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Tarnów

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Easy-Life EasyCarbo Bio - nowa, naturalna wersja węgla w płynie

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1798
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/easy-life-easycarbo-bio-nowa-naturalna-wersja-wegla-w-plynie_1_intro.jpg Nowość w ofercie Easy-Life. W sprzedaży pojawiła się nowa odsłona jednego...

Zasadność lania Carbo

BATERIA w Nawożenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 6857
Cześć, chciałbym się dowiedzieć jakie jest wasze zdanie na ten temat. Producenci Carbo piszą że należy lać to co dziennie nie zależnie od tego czy prowadzi się zbiornik LT bez CO2 jak i HT CO2. Piszą ...

Potas Easy life a twardość wody

git66 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1505
Witam. Pytanie czy jest możliwe że Nawóz potasowy Easy-life: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/nawozenie/potas-k/nawoz-easylife-kaliumpotassium-500ml-potas-p-5914.html podnosi twardości wody (KH i G...

Carbo

marek polk w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2612
Witam z tej strony Marek z racji tego że jestem świeżakiem chciałem tylko zapytać czy za pomocą indykatora można zmierzyć poziom carbo w akwarium. Pozdrawiam Marek

Carbo i paletki

jaculek05 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2588
Witam wszystkich, chciałbym zapytać ile lać carbo przy paletkach by ich nie wysłać na drugą stronę akwarium 240 l

Nawozy Easy Life

Sławek75 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1646
Witam.Mam takie pytanie,czy nawóz Easy Life fosfo po terminie 6 miesięcy można jeszcze używać w akwarium?Czy raczej do kosza.

Easy-life Profito + Ferro zamiast Vimi All in One?

szukamiszukam w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2412
Witajcie. Po kilkuletniej przygodzie z Vimi All in One przyszedł czas na zmianę nawozu uniwersalnego. Zmiana najzwyczajniej jest wymuszona bardzo bliskim wyczerpaniem butli z Vimi. Ponadto - mimo, iż...

Easy Life Profito

Dark w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5619
Cześć mam pytanie używam w akwarium nawozu Profito z racji tego, że w butelce było ga już zbyt mało, żeby dozownik nawozu dał sobie z nim radę ostatnio podawałem go ręcznie. Dziś kupiłem nową butelkę ...

Easy-life nowy producent nawozów w sklepie SRWiA

Krzysztof w Nawożenie · Odpowiedzi: 91 · Wyświetlenia: 66986
Miło nam poinformować, że do oferty sklepu dołączyć kolejny producent - holenderska firma Eeasy-life znana z dobrej jakości nawozów Nawozy tej firmy wypełnią lukę między profesjonalnymi nawozami ADA ...

Przedawkowanie carbo

rusek26 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3995
Czy mega przedawkowanie węgla w płynie mogło rozpuścić dużego Henia , dziecko mi wlało do zbiornika easylife czego, próbowałem ratować przez podmiany wody ale nic z tego nie wyszło. Roślina wygląda ja...

Statystyki

Ten temat przegląda 347 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 347 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.