Pomocy, nie rosną mi rośliny.
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
czesc dopiero zaczynak z akwa i mam problem rosliny przestaly rosnac rybki ok nic im nie dolega ale rosliny od 2 miesiecy nic a nic nie urosly a przez 1wsze 3 mies rossly jak glupie ,akwa 60 litr co 6dni podmieniam 9litr wody w akwa gupiki i neonki 4 slimaki i 3otoski podloze jakis brazowy granulat glony raczej nie rosna temp 29sot a reszty parametrow nie sprawdzam czytalem ze to moze byc od intensywnego napowietrzania ale nie wiem pan w zoolo powiedzial ze to woda ale jakos nie wydaje mi sie .pomocy 
-
loda1010
●
- Ranga: Początkujący
loda1010 napisał(a):czesc dopiero zaczynak z akwa i mam problem rosliny przestaly rosnac rybki ok nic im nie dolega ale rosliny od 2 miesiecy nic a nic nie urosly a przez 1wsze 3 mies rossly jak glupie ,akwa 60 litr co 6dni podmieniam 9litr wody w akwa gupiki i neonki 4 slimaki i 3otoski podloze jakis brazowy granulat glony raczej nie rosna temp 29sot a reszty parametrow nie sprawdzam czytalem ze to moze byc od intensywnego napowietrzania ale nie wiem pan w zoolo powiedzial ze to woda ale jakos nie wydaje mi sie .pomocy 
-
loda1010
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Podaj więcej konkretów odnośnie zbiornika, to powiemy Ci dlaczego nie rosną. To nie forum jasnowidzów...
Obstawiam, że rośliny głodują.
Nawozisz?
-
AquaNL
●
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
HEJ NIE PODALEM MOCY OSWIETLENIA 15W tylko wyczytalem ze za malo czy to jest powod a nawozow nie probowalem
-
loda1010
●
Spróbuj zmniejszyc temp. bo trochę za dużo
-
ciekawski
●
Powiązane tematy
Zapraszam do obejrzenia wywiadu z pracownikami firmy Tropica.
Dostępne tłumaczenie napisów w języku polskim.
Temat dedykowany identyfikacji gatunków roślin wodnych.
Wracam po 11 latach do akwartstyki i zakupiłem dzisiaj roślinę w ciemno bez nazwy i z dziwnym nalotem. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu co to za roślina i czarne kropki na liściach.
Pozdrawiam
Jak tam wrażenia z przeczytania ebooka „Masz glony w akwarium? To nie jest przypadek” od Pana od Ryb - Podwodne światy Aqua Test? Czy może nikt nie kupił?
Tych konkursów z nami już nie ma.: IIAC, AGA, EAPLC...
szkoda, budziły swego czasu wiele emocji...chyba czas rozruszać towarzystwo i podziałać z czymś na lokalnym podwórku ;)
Witam
Posiadam 300 litrowe akwarium. Jest ono roślinne ale razem z pyszczakami obecnie. Oświetlenie mam 110 wat led. Filtr ultramax 2000 bt. Z dozownika nawoże codziennie aquart macro green 5 ml i aq...
Siemka. Jakieś 4 miesiace temu kupiłem filtr ro Arka myaqua 1900. Filtr był polecany przez paru znanych mi ludzi. Ma dużą wydajność, ma fajny wygląd i jest kompaktowy, ale też nie jest tani.Ale do rze...
Witam
Pisałem w innym dziale o moim akwarium i oświetleniu. Okazało się tak że mam 2x30 watt led tuby aquastel(plant i power) oraz mam 46 watt belke Fluval Plant 3.0 które ponoć daje około 3000 lumen...
Czy istnieją jakieś rośliny akwariowe które bez przycinki potrafią wyrosnąć ponad taflę wody?
Hej
Czy zwartki invitro jak się rozpuszczą to odrastają jak zwartki z koszyczków emersyjnych? Czy jednak nie ma szans na przeżycie rośliny?
|
|