Nie wiem dlaczego nikt Ci nie odpowiedział przez tyle czasu... Jeśli możesz zrób zdjęcie "na wprost", żeby dobrze było widać cały zbiornik. Akwarium zapowiada się dobrze, jednak powinieneś popracować nad poszczególnymi planami. W takich małych akwariach najlepiej na pierwszy plan sprawdza się hemianthus c., albo nisko przycinany eleocharis.
I wypisz -jeśli możesz- w swoim pierwszym poście (przez opcję zmień) rośliny zastosowane w zbiorniku.
Dokupiłem jeszcze HEMIANTUS i ELEOCHARIS co do reszty to dalej niewiem co za rośliny.Doszło jeszcze 12 neon simulans i 4 ślimaki Helenki . Jeszcze pytanie - jakie i ile krewetek moge dodać do takiego akwa z taką obsadą?
Oświetlenie 11w x1 i 8w x1 , czas oświetlania to 10 h. CO 2 tetra plant .Podłoże to Aqua Substrate 2 + (brązowy).
Nie oriętuje się jeszcze czym mam nawozic te rośliny ani czy mam podawać potas i jaką ilość. Proszę o poradę.
Świecisz za długo. Na tym etapie powinno być ok. 5h i co tydzień zwiększasz o godzinę.
Tak, potas powinieneś podawać od pierwszego dnia.
Jak kupisz gotowy to zgodnie z instrukcją.
Jak sole to napisz jakie, a napewno ktoś Ci doradzi.
Jak widać srart udany parametry na poprawnym poziomie. Troszkę może pusto, ale mam czas i niech sobie rośnie.
Ewentualnie coś dołożę z roślinności ale nie bardzo jeszcze wiem co.
Macie jakieś sugestie...
Cześć,
postawiłem mały zbiorniczek ze starego terrarium. Chciałem spróbować z krewetkami, jeśli będzie się wszystko ładnie trzymało to będzie większy zbiorniczek.
Rośliny i osprzęt mam z demobilu, pe...
Statystyki
Ten temat przegląda 245 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571007
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36935
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 245 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej