pyszczaki saulosi - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

pyszczaki saulosi

Liczba wyświetleń: 1215·Odpowiedzi: 1
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

26 lis 2010, 22:31 pyszczaki saulosi  (#1)  

Witam mam problem z pyszczakami. otóż moje pyszczaki są aktywne tylko w nocy zaczeło się od wycieczki z której wruciłem ok 0.00 o 1.00 miałem ochotę chwile je pooglądać. włączyłem miej więcej na godzinę światło. rano przez cały dzień jag by spały. zazwyczaj tak było w nocy mam akwarium 112l o szerokości 80 cm w tym 2 świetlówki T8 i 1t5 jednak świece narazie tylko 2x18t5 przez 11godz. dziennie parametry wody mam w normie. posiadam 4 saulosi 1 samiec i 3 samice już w większości wybarwione.Prosze o odpowiedz
Ps tak te akwarium jest trochę za małe ale większego nie będę miał
no2 i no3 w normie coś koło 0 filtr 1000l/h hinski.

maciek141
Ranga: Początkujący

mmudant Zielona Góra

28 lis 2010, 23:39   (#2)  

witaj,
kiedyś jak miałam jeszcze pysie miałam podobny problem z rdzawymi. Były bardzo płochliwe, a w pewnym momencie zrobiły się bardzo agresywne. Po zmianie na większe akwa wszystko przeszło (zmiana z 200 na 450) więc być może Twoje ryby mają stres. Dojrzewają już, samiec chce mieć swoje terytorium, ale samice też są wojownicze. Poza tym zauważyłam, że potrafiły np jak ktoś obcy wszedł do pokoju schować się i długo nie wypływać ..., a kiedyś jak przemalowałam ścianę w pokoju na zdecydowanie inny kolor to dwa dni siedziały wśród skałek i nie chciały pływać ... takie są pysie :-)
Pomyśl nad większym akwa dla nich i dodaj im towarzystwo, np rdzawe :-)
pozdrawiam!

mmudant
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Zielona Góra

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

pyszczaki łagodne gatunki?

lukasek w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1404
jakie są najłagodniejsze gatunki tych ryb? mam u siebie w 120l stadko 6 dorosłych red red i dwa młode czyli razem 8, niew]iem ale jest z nimi cos nie tak ani razu niezauważyłem u nich agresji, są nadz...

pyszczaki

grzeszutek w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1241
witam. co musze kupic do zbiornika 112l zeby pływały w nim i czuły sie dobrze pyszczki?

Pyszczaki.

Almaster w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2160
Witam. Ostatnio zastanawiam się nad akwarium roślinnym, akwarium 350 litrów. Mam w związku z tym pewne pytania: 1.: Czy mogę w takim akwarium trzymać pyszczaki?. Wiem, ph i tak dalej...ale widywałem ...

Statystyki

Ten temat przegląda 622 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570930
 •  Liczba wątków: 48792
 •  Użytkownicy: 36922

•  Najnowszy użytkownik: wiewiórka_małkowicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 622 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.