chora red cherry? jak oceniacie
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
czy chodzi Ci o siodełko?
polecam lekturę - choćby w internecie - (w tym: http://novina.pl/art_sex.html )
made in china - Twoje decyzje zakupowe tworzą miejsca pracy
-

mocho
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Tarnów
Siodełko jak kolega powyżej zauważył oznacza raczej, że krewecia chora nie jest tylko, że jest samicą:)
TO jak u bojowników samice mają pokładełko(biała kropka/plamka na spodzie brzucha przy płetwach) a krewetki siodełko.
Pozdrawiam.
usunięto nieautoryzowaną reklamę
-
Nostromo
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Warszawa
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Wedlug mnie wyglada na zdrowa. Wychodzi na to ze jestes przewrażliwiony, ale lepiej dmuchac na zimne. Pozdrawiam.
-

bdead1
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Glasgow
tak jak moi przedmówcy, skołuj jej jakiegoś chłopaka (najlepiej podobnych rozmiarów [-5mm] ale bez tego białego  ) a już niedługo będziesz "dziadkiem" radosnej gromadki redek :F
-

Waleń
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Warszawa
-
mam 23 poza ta jedna:P ale dużych tylko 3 i 2 samce w tym. reszta to małe stworki które niedawno nabyłem.
dzięki wielkie za pomoc
temat do zamknięcia.
-

djwow
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
Powiązane tematy
Witam.
U swoich skalarów zauważyłem małe białe kropki . u jednego ze skalarów znajdują się w okolicy pyszczka a drugiego na tylnej płetwie . Są małe i ciężko widoczne dlatego ciężko zrobić zdjęcie ,te...
Hej
Jak tem pokarm podać ? Jak Wy poddajecie u siebie?
Witam. Od pół roku stoi akwarium, od 4 miesięcy zamieszkały tam Redki. Woda z kranu przez ok 5 miesięcy, później kupiłem filtr RO i podmieniam na wodę RO. Podłoże to żwirek naturalny. Korzeń brzozy ba...
Witam, od trzech tygodni mam problem ze zgonami krewetek, czasem jeden zgon na dobę, czasem więcej.
Parametry wody poprawiłem, nie leję za dużo chemii, napowietrzanie poprawiłem za pomocą deszczownicy...
Mój glonojad ma takie pęcherze od niedawna jak mu pomóc IMG20220615122020.jpg
Wysłane z CPH2197 przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl
Witam
Posiadam 300 litrowe akwarium a w nim hoduje głównie pielęgnice zebry. Do tej pory karmiłem je 3 razy dziennie jako że mam ich spore stadko. Ale chyba przejde na 2 razy dziennie karmienia. A ja...
Witam, niedawno zakupiłem rybki do mojego akwarium z krewetkami red cherry.
Zakupiłem ok. 18 krewetek i dwa dni później 6 neonów, 4 gupiki i 4 danio.
Nie jestem pewien, ale czuję że danio mogą podja...
Z racji tego, że założyłem akwarium w którym jest trochę więcej ryb, postanowiłem zacząć hodować artemię jako źródło żywego pokarmu.
Do karmienia będzie ok 35 niewielkich ryb typu Neon Inessa, Bystrz...
Jak w temacie.
Ostatnio w w okresie 4 tygodni padło mi 10 krewetek Amano, w związku z tym zastanawiam się co mogło być przyczyną. Urzędowały one u mnie w zbiorniku ok. 4-5 lat, "to może już był ich c...
Po wymienieniu podłoża na żwirek i kupieniu 2 ślimaków helenek, nagle zaczęły zdychać krewetki.
Przed wpuszczeniem krewetek do akwarium, dolewałem im minimalnie wody z akwarium, żeby do niej się przy...
|
|