Zalany po 8h pracy wodą ze starego akwa plus "syfy" z gąbki poszły do kaskady Wymiary40x30x30 OptiWhite
Rośliny:Rotala zielona, Rotala Indica, Didiplis diandra, Eleocharis parvula, dojdzie jakiś meszek
Obsada: zapewnie koło 10 Simlansów plus krewetki red Cherry i Sakury (Red cherry już pływają nie miałem co z nimi zrobić, zostały ze starego zbiornika)
Oświetlenie:Lampy Aquael 3x11W
Ogrzewanie: Na razie brak
CO2: od 13 do 17 Z butli
Parametry wody: nie mierze
Podmiana Wody: 20% raz na tydzień
Nawożenie:Potas i EasyCarbo dojdzie ProFito
Podłoże; Ok.5l starej Amazonii, a na to 1l Amazoni powder
Filtracja:aquael Versmax FZN1
Dekoracje: Iron Wood i mały kamyczek Dragon
Zdjęcia dzień po zalaniu
Skoro mam stare podłoże plus filtr jest zaszczepiony bakteriami no i woda z akwarium to czy nie mogę wpuścić dzisiaj ryb, które pływają u taty ?
Wszystkie krewetki przeżyły, a nawet zaczęły się rozmnażać Ryby wpuszczone Roślinki rosną, rotale już zmieniły formę na podwodną, wszystko idzie jak należy
Witaj aranżacja fajna,jedynie co bym zmienił to wyrzucił te korzenie stojące z tyłu.Jak dla mnie zupełnie nie pasują tam ,rażą swoją wielkością w takim litrażu po oczach.Lepszym rozwiązaniem by była tam jakaś kępa z łodygowców,optycznie zwiększyła by zbiornik.
Mówisz o 2 równoległych do siebie korzeniach ?
Zmieniłem nawozy z EasyLife na Ada brighty K i Step 2 oprócz tego daje EasyCarbo czy taki zestaw jest wystarczający ?
Czy eleocharis zagęści się po przycince czy nic nie robić do póki nie zarośnie całego podłoża ?
Zapraszam do obejrzenia, opisy i wymagania gurami znajdziecie w forumowym sklepie:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advanced_search_result.php?keywords=gurami&search_in_description=0&inc_subc...
Piekło zamarzło - zbiornik z Echinodorusami w siedzibie ADA :)
Opis akwarium:
Zbiornik: ADACube Garden 90×D45×H45(cm)
Oświetlenie: Solar RGB (świecenie 8.5 h dziennie)
Filtracja: ADA Super Jet Filte...
Cześć, jak u wielu z Was stawianie kolejnych szkiełek to kwestia czasu tak i u mnie zawitało nowe maleństwo ;)
Zbiornik:
Opti-White 30x30x30h
Oświetlenie:
Aquael Leddy Smart
Podłoże:
Zwykły pia...
Oto mój "Conquest of paradise"
Akwarium jest relatywnie młode.
Data zalania: 20.10.2006r
Wymiary: 150x50x50 = 375L
Pokrywa + Odbłyśniki DIY
Oświetlenie:
2 x Philips Master 'TL'5 HO /865 2x54W...
Witam,
Założyłem 36l akwarium, żeby przełożyć zwierzyniec na czas restartu i stabilizacji 112l.
Akwa zalałem wczoraj. Nie bedzie tam raczej szału. Z czasem chciałbym obsadzić je większą ilością rośli...
Witam,
Od jakiegoś czasu interesuje się akwarystyką - przez pierwsze dwa lata biotopem Malawi i dalej tak zostanie. Jednak parę dni temu znalazłem akwarium nieduże bo 40x30x30 w garażu i mam zamiar z...
Litraż:54L
Wymiary:60x30x30
Oświetlenie:2x24W T5 Hagen GLO
Nawożenie: BRAK
CO2: Butla 2,5Kg, podawane na wylot do węża
Podłoże: ADA Amazonia I, razem 10L
Parametry wody: BRAK
Temperatura: 25
F...
Witam
Aranz powstał dokladnie 56 dni temu:)
Akwarium: 375 litrów 150x50x50
Oświetlenie: 4 x 54 w T5
Filtracja: Fluval 305 Aquael 450l/h
ogrzewanie: brak
Zwięrzęta: Krewetka red cherry, Babaluti...
Statystyki
Ten temat przegląda 175 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571026
• Liczba wątków: 48816
• Użytkownicy: 36939
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 175 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej