Proszę o pomoc dla małej Kalinki chorej na siatkówczaka - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Proszę o pomoc dla małej Kalinki chorej na siatkówczaka

Liczba wyświetleń: 709·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
marcinpartyka Tarnów
Proszę o nagłośnienie całej sprawy (znajomi, gg, NK, fora....) jak i o wpłaty pieniężne dla małej Kalinki Janowskiej chorej na siatkówczaka obydwojga oczu. Poniżej podaje link do strony i bloga Kalinki na których to serwisach można dokładnie przeczytać całą historie Kalinki, proszę nie bądźcie obojętni
Obrazek

Zrobiłem takie coś, wstawiłem to na motywatory, bo na demotywatorach to by dziwnie wyglądało i może było by przygnębiające to że taki apel o ratowaniu zycia jest na serwisie demotywującym do życia
http://www.kalinajanowska.pl/

http://kalinajanowska.blog.onet.pl/1,5,0,album.html

"Walka z tą chorobą wymaga sporych nakładów. W Polsce leczy się ją tylko w dwóch ośrodkach - w Krakowie i w Warszawie - co w naszym przypadku związane jest z ciągłymi wyjazdami. Paliwo idzie jak woda, a kolejne konsulatcje, badania to coraz większe opłaty. Wydajemy więcej, niż zarabiamy.

Nadzieją dla Kaliny jest kuracja lekiem Melphalan, stosowanym w jednej z klinik w Anglii. Koszty - jedna konsultacja to około 10.000 PLN, a do tego przelot, zakwaterowanie, wynajęcie tłumacza i cała reszta. Konsultacje powtarza się co miesiąc. Dwie kuracje melphalanem - ponad 120.000 PLN Cały cykl leczenia to już kolosalne pieniądze - około 300.000 PLN. Dla nas to dużo. Dlaczego? Bo wiekszość czasu zabiera nam teraz przebywanie w szpitalach i na badaniach.

A jeśli nie będzie nawrotów choroby i przerzutów na inne częsci ciała, Kalinę czeka jeszcze rehabilitacja i operacja oczu.
Rehabilitacja tym dłuższa, im dłużej jej organizm będzie osłabiany wyniszczającą chemioterapią.
Przed Kaliną zatem długa, wyczerpująca droga do światła.

Wolelibyśmy, aby w naszej walce z chorobą chwilowym problemem okazały się pieniądze,
a nie możliwości medycyny i diagnozy lekarskie.

Trudno jest walczyć samemu i trudno prosić o pieniądze. Wiemy, że każdy ma swoje
problemy i troski. Jesteśmy jednak przekonani, że wszyscy Państwo zrobiliby dla
swojego dziecka to samo. Podjęliby wszelkie dostępne próby ratowania jego życia i wzroku."

Liczy się każda złotówka, która może uchronić Kalinkę przed wyłuszczeniem oka lub co gorsza obydwojga oczu.

Jeśli ktoś pomógł prosze wpisac "Pomożemy"

Dziękuje bardzo

marcinpartyka
Ranga: Początkujący

Miasto: Tarnów

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

Tropical Shrimp-UP! - nowa linia pokarmów dla krewetek

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 315
https://roslinyakwariowe.pl/images/miniaturki/thumb-fp-tropical-shrimp-up-nowa-linia-pokarmow-dla-krewetek_1-6ceccc22f45b339491de34ec499fd9a1.jpg Shrimp-UP! - premiera na targach w Norymberdze. ...
IMG_2488.jpeg

Proszę o pomoc sinica krasnorosty

Mąteusz179 w Glony · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 4621
IMG_2488.jpeg IMG_2489.jpeg Mam akwarium 72L (60x30x40) Pampa sinkor wrb 60cm na 30% 7h dziennie Podłoże jałowe piasek i żwir Grzałka na 23 stopnie Filtr tera ex 700plus na 90% mocy Co2 z butli i...
1.jpg

Pomoc w identyfikacji glonów (wgraj zdjęcie)

Piotr Baszucki w Glony · Odpowiedzi: 3402 · Wyświetlenia: 1465897
identyfikacja-glonow.jpg Wątek do identyfikacji glonów. Wgraj zdjęcie i poproś o identyfikację glonów, następnie sprawdź skuteczną metodę zwalczania korzystając z poradnika
YouTube

Film Temperatura dla ryb i roślin w akwarium.

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1688
Hej Ciekawe rozważanie na temat temperatury w akwarium .
11.JPG

Pomoc w identyfikacji rośliny - wgraj zdjęcie

enigma w Rośliny · Odpowiedzi: 2132 · Wyświetlenia: 754095
Temat dedykowany identyfikacji gatunków roślin wodnych.
YouTube

Film dla początkujących - serwis krok po kroku

Jacek Pawłowski w Sprzątanie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1122
Hej Fajny krótki film dla początkujących jak dbać o akwarium.
IMG_20260308_184419879.jpg

Oświetlenie pod pokrywę dla czerwonych roślin

realfish888 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2673
Szukam rozwiązania z oświetleniem dla mojego akwarium 140l (100x40). Chciałabym aby czerwone rośliny zrobiły się czerwone, ale też żeby światło dało się umieścić pod pokrywą. Póki co znalazłam tylko S...
384002697_1260816797970124_3504714882771522589_n.jpg

019l - 25x25x30 dla Rozbójnika ;)

vanplesniak11 w Akwaria · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 6023
Cześć ! Zawsze miałem zbiorniczek malawi, tym razem postanowiłem w biurze zrobić sobie kostkę o wymiarach powyższych. Filtr : Oase 75 bioStyle Oświetlenie : Chihiros CII Planowane podłoże: Amazonia...
20160130_181238.jpg

Pomoc w identyfikacji ryby (wgraj zdjęcie)

LYSERpL w Zwierzęta · Odpowiedzi: 146 · Wyświetlenia: 210587
Witam! Kupiłem niedawno akwarium, z którym dostałem kilkanascie rybek. Nie bardzo znam sie na pielęgnicach i prosze o pomoc w identyfikacji gatunków 1 http://imageshack.us/f/19/njzs.jpg/ 2 http://imag...

Pomoc z obsadą do dwóch baniaków.

Pstrungarz w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2373
Dzień dobry - zakładam właśnie nowe akwarium(ciemne wody) i w głowie mam prostą i niedużą obsadę. Proszę tylko kogoś bardziej doświadczonego o opinię na ten temat. Akwarium 60x40x40 72l Podłoże piach ...

Statystyki

Ten temat przegląda 494 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571011
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: m_d

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 494 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.