Manado czy floran - które lżejsze??? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Manado czy floran - które lżejsze???

Liczba wyświetleń: 1506·Odpowiedzi: 2
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Witam tak się zastanawiałem, które podłoże jest lżejsze pod wodą... Manado czy floran, miał może ktoś okazje porównać???
Pozdrawiam Sebastian.
80x40x40
Obrazek

bastek76
Ranga: Poznaje temat

13 lis 2010, 17:06   (#2)  

I o taką odpowiedź mi chodziło :):) .. dziękuje dobry człowieku ...
Pozdrawiam Sebastian.
80x40x40
Obrazek

bastek76
Ranga: Poznaje temat

14 lis 2010, 15:44   (#3)  

Używam Manado u siebie. Na początku rzeczywiście fruwało przy każdym drobnym ruchu, a teraz po około 3 miesiącach jakby się "uleżało" i jestem całkiem zadowolony.

wujek_bogdan
Ranga: Zainteresowany tematem

Powrót do Podłoże

Powiązane tematy

YouTube

Film podłoże w akwarium 5 błędów które popełniasz

Jacek Pawłowski w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2411
Hej Pięć błędów jakie najczęściej popełniasz przy doborze podłoża do akwarium. Film niestety po niemiecku 😑 ?si=k91iDplkH2m0I2RL
podloze-jbl-manado.jpg

Batalia podłoży aktywnych - JBL Manado

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1446
podloze-jbl-manado.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże króc...
YouTube

Żwir, czy podłoże aktywne?

FoCuS_PL w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1476
Zapraszam na film. Uprzedzam, po niemiecku ;-)
IMG20230105145617.jpg

Substrat czy Ziemia??

git66 w Podłoże · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 8241
Opiszę temat. Po głebokiej analizie moich problemów z akwarium doszedłem do wniosku że muszę wymienić podłoże. Akwarium ma 200l. Podłoże - help advanced soil + piasek. Duża masa roślinna i dużo ryb (a...
3DEE11E9-98D9-462C-9FAA-3592D6A6C72F.jpeg

JBL Manado+AquaBasis

Hajtaler w Podłoże · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 7373
Witam dzięki za przyjęcie. A wiec jestem w trakcie zakładania pierwszego zbiornika roślinnego, przedtem miałem kilka zbiorników morskich. Mam pytanie czy taki zestaw jako podłoże się nada do zbiornika...
YouTube

Ceramika czy lawa pod podłoże

Adagrande w Podłoże · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 8961
Zakładam akwarium w stylu iwagumi. Będę używał podłoża aktywnego. Chcę miejscami podnieść podłoże używając innego materiału żeby oszczędzić podłoże aktywne. Tak jak na filmiku Tylko jako wypełnienie ...

Czy czarna lawa może w akwarium rdzewieć?

Szatan w Podłoże · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2546
Witam, kupiłem czarną lawę i zbadałem magnesem neodymowym, okazuje się że lekko przyciąga magnes, brązowa lawa też bardzo delikatnie miejscami przyciąga magnes, czy taka lawa może zacząć rdzewieć po c...

Czy raz wyjęty lignit można ponownie włożyć do akwarium?

Anonim 59529 w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1817
Witam W starym akwarium miałem lignit, który z pewnych względów wyjąłem na pare dni. Przez ten czas usechł on i zaczął się kruszyć. Czy jak go włoże ponownie do akwarium to czy nie rozkruszy mi się o...

Substrat - w worku, czy luzem?

Letys w Podłoże · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 7943
Dobry wieczór. Czy włożenie substratu Tropica Plant Growth Substrate do woreczka na media filtracyjne i przykrycie go H.E.L.P. Advanced Soil PLANTS jest dobrym pomysłem? Substrat w worku na pewno po...

Co sądzidzicie o podłożu manado firmy JBL.

girzol w Podłoże · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 12576
Witam Tak jak w temacie kupiłem ostatnio okazyjnie na allegro w/w podłoże ale teraz się wacham czy zrobiłem dobrze.

Statystyki

Ten temat przegląda 261 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570998
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 261 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.