red cherry - "...kiedy chłopa trzeba..." - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

red cherry - "...kiedy chłopa trzeba..."

Liczba wyświetleń: 1484·Odpowiedzi: 2
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Kupiłem ostatnio 20 krewetek red cherry, w między czasie miałem zawirowania z nawożeniem, No3 skoczyło i kilka sztuk padło. Teraz mam sporo krewetek noszących siodełka i noszących już jajeczka, ale jeszcze nie zaobserwowałem małych krewetek. w zasadzie to nie mogę się dopatrzeć krewetki bez siodełka.
Czy samica nosi jajeczka, a potem jest zapładniana przez samca ( tak jak np. u ryb, że składana jest ikra a potem samiec ją zapładnia), czy najpierw jest zapłodnienie i dopiero po tym produkowanie jajeczek ? Nie mogę znaleźć na to odpowiedzi i zaczynam się zastanawiać czy pech chciał że padły mi akurat samce i zostały same samice, dlatego nie mogę się doczekać ich i potomstwa ? :)
http://www.youtube.com/watch?v=zeCQ1Uw_MmQ <== zobacz jak zmieniało się moje akwarium

kamil554
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

09 lis 2010, 17:12   (#2)  

Jajeczka są zapładniane jeszcze w siodełku, później samica przenosi je pod odwłok.

RuloN

09 lis 2010, 23:42   (#3)  

dzięki RuloN. krótka i rzeczowa odpowiedź. na prawdę ale nie łatwo jest wyszperać tą informację w gÓglach
http://www.youtube.com/watch?v=zeCQ1Uw_MmQ <== zobacz jak zmieniało się moje akwarium

kamil554

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

IMG_20251227_132541.jpg

Choroba u skalarów Manacapuru Red back

Kusztyk2 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5501
Witam. U swoich skalarów zauważyłem małe białe kropki . u jednego ze skalarów znajdują się w okolicy pyszczka a drugiego na tylnej płetwie . Są małe i ciężko widoczne dlatego ciężko zrobić zdjęcie ,te...
Messenger_creation_b70d4c21-1ce0-48b5-aed1-a18fbbc8dfb8.jpeg

Red Cherry, problem z wodą? Różnica pH dzień/noc?

ToPiLoPiX w Zwierzęta · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4725
Witam. Od pół roku stoi akwarium, od 4 miesięcy zamieszkały tam Redki. Woda z kranu przez ok 5 miesięcy, później kupiłem filtr RO i podmieniam na wodę RO. Podłoże to żwirek naturalny. Korzeń brzozy ba...
IMG20240707202908.jpg

Mordercze Red Cherry

Adip w Zwierzęta · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5951
Witam, od trzech tygodni mam problem ze zgonami krewetek, czasem jeden zgon na dobę, czasem więcej. Parametry wody poprawiłem, nie leję za dużo chemii, napowietrzanie poprawiłem za pomocą deszczownicy...
YouTube

Krewetki Calceo Bee / Golden Dragon / Red Dragon

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3198

Czy krewetki red cherry mogą żyć z rybkami danio

rybykrewetki_i_inne w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 10137
Witam, niedawno zakupiłem rybki do mojego akwarium z krewetkami red cherry. Zakupiłem ok. 18 krewetek i dwa dni później 6 neonów, 4 gupiki i 4 danio. Nie jestem pewien, ale czuję że danio mogą podja...

Ginące krewetki red cherry

niks2 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2613
Po wymienieniu podłoża na żwirek i kupieniu 2 ślimaków helenek, nagle zaczęły zdychać krewetki. Przed wpuszczeniem krewetek do akwarium, dolewałem im minimalnie wody z akwarium, żeby do niej się przy...

Nawożenie przy Crystal Red

biju w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 6264
Panowie widzę że mchy w krewetkarium potrzebują suplementacji nawozów to samo Monte Carlo. Czy nawożenie pełną linią Seachema nie zaszkodzi cristal red'om ? Gazuje też CO2 Wykonałem właśnie wszystkie ...

Bocja wspaniała a krewetki red cherry i amano.

marianski92 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1518
Witam wszystkich forumowiczów. Moje pytanie jest takie, czy wbrew wszystkim opiniom bocja wspaniała żywi się lub zdarza im się zjadać krewetki? Zwłaszcza chodzi mi o te red cherry bo z amano czy z fi...

025L CRYSTAL RED pierwsza hodowla

mirekasia w Zwierzęta · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 14671
Witam wszystkich akwarystów Chciałbym zaprezentować mój nowy baniaczek dla krewetek. Oświetlenie standardowe zmienione na diody power led 1W 6500k Światła jest 0,5W/l dwie diody czerwone i dwie niebi...

Czy red cherry mogą być z gurami mozaikowymi i piskorkami ?

Marcel_akwarysta w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1866
Nie wiecie przypadkiem czy red cherry mogą być z gurami mozaikowymi i piskorkami ?

Statystyki

Ten temat przegląda 229 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571607
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 229 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.