Jak uszczelnic szklany dyfuzor Aquario?
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Witam,
Czy ktos wie, jak uszczelnic ceramike w szklanym dyfuzorze?
Posiadam od kilku miesiecy dyfuzor firmy Aquario i od poczatku jedynym miejscem z ktorego leca bable CO2 jest krotki wycinek przy styku ze szklem.
Bable te sa duze, przez co szybko dolatuja do powierzchni (jak z kostki)
Mam wrazenie, ze gdybym zalal to miejsce jakims super glue albo silikonem, to moze znajda sie inne mniejsze kanaly?
Albo ujawnia sie nowe takie same
Pozdrawiam
-
Fosforan
●
To jest wada dyfuzora, trzeba było go wymienić zaraz po zakupie. Ja bym spróbował silikonem akwariowym, ale pewności że pomoże nie mam. NIc nie zaszkodzi spróbować.
Kupując ostatnio w roślinach akwariowych, powiedzieli mi że jak będzie (właśnie tak jak u Ciebie) to mi wymienią. Ale na szczęście było okej.
-

gregorb
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Kraków
zadzwoń lub napisz do Aquario, powinni go wymienić.
-
piotrek_pajak
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Katowice
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Dzieki za podpowiedzi.
Sprawa jest o tyle skomplikowana, ze kupilem go w sierpniu jak bylem w Polsce...
Kapnalem sie, ze cos jest nie tak, dopiero za oceanem.
Sprawy wysylki, przesylki i odsylki chyba sie beda mijaly z celem i wartoscia (cos ponad 40 pln)
Ciekawe, jak wyglada sprawa z wymiana na nowy i ogolnie z obsluga klienta w dzisiejszej Polsce. Tutaj nie byloby problemu, ale wiecie co... sprobuje napisac do Aquario - poznamy jakosc uslug tej firmy.
Jak nie wyjdzie, to zaczne napowietrzac akwarium, przez ten dyfuzor
Pozdrawiam
-
Fosforan
●
Kupiles go w Polsce bo nie mogles dostac za oceanem czy to byl tylko przypadkowy zakup podczas wizyty w kraju?
Pytam bo tez jestem za oceanem i z zakupem dyfuzora nie ma tu problemu.
Mialbys problem ewentualnej reklamacji rozwiazany.
Pozdrawiam
-

aquamateo
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Wspieram stronę kontem Premium
Ja miałem podobny problem z dyfuzorami z RA. Nie reklamowałem ich, ale znalazłem swój sposób: malutki kamyczek u felernego wylotu na spieku. Ułożenie musi być dokładne aby bąble nie zbierały się pod kamieniem i leciały jeszcze większe, tylko żeby kant rozbijał pęcherzyki w mgiełkę.

-

MikołajW
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Bydgoszcz
Zakup byl spontaniczny
Napisalem do Aquario i zobaczymy, czy oni maja jeszcze jakies sposoby.
Swoja droga, to dziwne sie, ze na lini produkcyjnej kontrola jakosci takich rzeczy nie wylapuje...przeciez to bubel 
-
Fosforan
●
Aquario napisali," zebym sprobowal klejem bo i tak nie mam nic do stracenia..."
Hm..
Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
-
Fosforan
●
Powiązane tematy
Witam, do tej pory używałem reaktora z filtra narurowego, ale chciał bym spróbować dyfuzora przepływowego, może ktoś używa, albo mogli byście coś polecić ? Dyfuzor na wąż 16/22.
dyf1.jpg
JBL przygotował kolejną nowość dedykowaną dla akwarystów roślinnych. Tym razem będzie to dyfuzor przepływowy (z wymiennym spiekiem) dostępny na 3 różne średnice węży filtracyjnych...
Czyt...
Witam
Jakie macie sposoby na sprawdzenie szczelności instalacji CO2? Wczoraj nabiłem butlę a dzisiaj jest pusta. Zastanawiam jak sprawdzić reduktor bo mam podejrzenia że to na nim się ulatnia gaz. Jes...
Hej wszystkim 🤗
Jak stosujecie CO2 w akwarium z krewetkami i dużą ilością roślin ? Czy wyłączacie CO2 na noc, czy jednak chodzi całą dobę ? I jak robicie z napowietrzaniem ? Włączać tylko na noc ? Są ...
Mam pytanie ile czasu wytrzyma butla 3,3kg w akwarium 200l. Mniej więcej 3 bąble planuję
Dzień dobry, mam szkalny dyfuzor z białym spiekiem, i czy w środku dyfuzora musi być woda? Moczę ten dyfuzor 2 dni a do środka nie dostała się ani kropelka.
Witam, jestem nowy na forum, ale może ktoś mi pomoże. Otóż zakupiłem JBL proflora taifun inline 19/25 ( nie pomyślałem wcześniej, żeby sobie zmierzyć wąż z filtra fx6) i chciałbym to sensownie połączy...
Witam serdecznie
Potrzebuję porady. Posiadam zestaw aquario blue professional z butlą 2kg. Niestety zauważyłem, że trzpień elektrozaworu przepuszcza gaz.
https://www.aquario.pl/pl/zaworki-i-elektroz...
Posiadam zestaw co2 Aquario i od początku problemy z elektrozaworem, niekiedy poprostu nie odcina gazu. Potrafi chodzic tydzień bez problemu a nagle nie wyłącza butli, teraz nie mam pewności co do jeg...
Używam u siebie w akwarium dyfuzora CO2, który kupiłem bardzo dawno temu w sklepie RA. Był on produkcji RA i jest całkiem spoko bo daje bardzo ładną mgiełkę z gazu. Niestety ma jedną wadę - strasznie ...
|
|