|
|
Red cherry się nie rozmnażają
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam
Mam 5 samic RC z czego jedna nosi od 2 tygodni jajeczka. Wiem że mam 3 samce ale jakoś się nie chcą rozmnażać znowu, tylko ta jedna ma jajka.Wydaje mi się ze z wodą wszystko jest "cacy" bo krewetki mam od 3 tygodni, kupiłem 10 sztuk z czego na szczęście żadna nie padła
Może powinienem dokupić z dwa samce z innego zródła??
-
pawlo12132
●
- Ranga: Poznaje temat
pawlo12132 napisał(a):Witam Mam 5 samic RC z czego jedna nosi od 2 tygodni jajeczka. Wiem że mam 3 samce ale jakoś się nie chcą rozmnażać znowu, tylko ta jedna ma jajka.Wydaje mi się ze z wodą wszystko jest "cacy" bo krewetki mam od 3 tygodni, kupiłem 10 sztuk z czego na szczęście żadna nie padła
5 samic + 3 samce to nam daje 8szt. Wiem że mam 3 samce ale jakoś się nie chcą rozmnażać znowu, tylko ta jedna ma jajka.
samce krewetek nie noszą jajek
Daj im czas, może jednak coś masz z wodą. Może to częste czyszczenie filtra im przeszkadza, moze wystrój akwarium im nieodpowida. Napisz coś więcej o swoim zbiorniku.
-

Maver
●
- Miasto: Wieliczka
Nie napisałem nigdzie że samiec nosi jajka. Napisałem: tylko ta jedna ma jajka.
Akwariu: 20l
Filtr:kaskadowy HBL-301 : czyściłem go pierwszy raz dopiero więc raczej to nie ma nic wspólnego z tym
Roślinność: gałęzatka na korzeniu, 3-4 gatunki mchu
Kryjówki: kokos x2, korzeń i kilka kamieni które mogą być w akwarium
Poprostu mnie to dziwi, bo 4 samice mają siodełka a nie chcą się rozmnażać..
Pozostałych dwóch krewetek nie jestem jeszcze wstanie odróżnić jakiej są płci
-
pawlo12132
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
pawlo12132 czemu tak dużo pytań zadajesz o krewetkach nie lepiej poszukać jakiś artykułów i poczytać niż ciągle zadawać pytania tym bardziej są dziecinne, krewetka jak każde inne stworzenie musi dojrzeć do rozrodu i musi mieć odpoczynek. Jeżeli tak bardzo interesują Cię krewetki to informacji szukaj na forach z krewetkami choć i tu dużo informacji znajdziesz wystarczy dobrze szukać 
-

amddamian
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Zielona Góra
No właśnie problem w tym, że nie mogę znalesc odpowiedzi na nurtujące mnie pytania
I jeśli chcecie abym się nie pytał to dajcie jakąś sensowną odpowiedz
Jeszcze jedno pytanie: czy te jajka u rc robią się coraz większe? bo ja jakos od 2 tygodni nie zaobserwowałem różnicy
-
pawlo12132
●
Różnica w wielkości na pewno jakaś jest tylko czy zauważysz ją gołym okiem jeśli krewetka po wykluciu ma ok 2 mm ??
-

amddamian
●
raczej nie ;d
Jak myślisz, dokupić dwa samce w zoologicznym? bo te krewetki mam z allegro
-
pawlo12132
●
Na Twoim miejscu poczekał bym troszkę krewetki może nie przystosowały się jeszcze do środowiska a kupno krewetek z allegro czy z zoologicznego nie ma żadnej różnicy. U mnie pierwsze krewetki zaczęły rozmnażać się dopiero po miesiącu czasu, teraz sam nie jestem wstanie powiedzieć ile krewetek mam w akwarium.
-

amddamian
●
Dobra to poczekam, już nie długo czyli za tydzień lub 1,5 powinne mi się małe urodzić
-
pawlo12132
●
Powiązane tematy
Witam.
U swoich skalarów zauważyłem małe białe kropki . u jednego ze skalarów znajdują się w okolicy pyszczka a drugiego na tylnej płetwie . Są małe i ciężko widoczne dlatego ciężko zrobić zdjęcie ,te...
Witam wszystkich,
od 3 tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką bojownika hmkp gigant. Od tygodnia mniej szczęśliwą, bo zaczęła go toczyć jakaś choroba, której nie za bardzo jestem w stanie zidentyfikowa...
Witam. Od pół roku stoi akwarium, od 4 miesięcy zamieszkały tam Redki. Woda z kranu przez ok 5 miesięcy, później kupiłem filtr RO i podmieniam na wodę RO. Podłoże to żwirek naturalny. Korzeń brzozy ba...
Witam, od trzech tygodni mam problem ze zgonami krewetek, czasem jeden zgon na dobę, czasem więcej.
Parametry wody poprawiłem, nie leję za dużo chemii, napowietrzanie poprawiłem za pomocą deszczownicy...
Brznaki chowjaa sie za roslinami prawie wcale nie plywaja po akwairum jaka jest tego przyczyna?
Witam, przepraszam z góry że zakładam kolejny wątek ale jest on o innym problemie,
Otóż mam 300 litrowe akwarium a w nim stadko pielęgnic zebra. Jako światło miałem do tej pory belke led 46 watt. Obe...
Witam.
Pierwszym raz mam narybek glonojada. Wykluły się po 5 dniach, narybek jest teraz cały czas w jaskini glonojad zrobił ja w skalę dragon Stone. Jaskinia jest dość ciasna jak glonojad do niej wejd...
Witam, niedawno zakupiłem rybki do mojego akwarium z krewetkami red cherry.
Zakupiłem ok. 18 krewetek i dwa dni później 6 neonów, 4 gupiki i 4 danio.
Nie jestem pewien, ale czuję że danio mogą podja...
Witam
Mam żółwia chińskiego i dzisiaj przeniosłem go ze starego akwarium do nowego 200l.
Problem w tym, że w poprzednim akwarium żółw normalnie nurkował a w tym nie może.
Nie wiem czy to wina akwariu...
Witam, mam zapytanie, czy to normalne, że Neony Innesa nie chcą jeść dafni/rozwielitki? W zeszłym roku jak założyłem akwarium, zakupiłem dafnię i szklarkę do karmienia Neonków Innesa. Chciałem dawać i...
|
|