Biała wata. Pojęcia nie ma co to jest. Może ktoś pomoże..? - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Biała wata. Pojęcia nie ma co to jest. Może ktoś pomoże..?

Liczba wyświetleń: 1033·Odpowiedzi: 1
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Tomasz Adamczyk Wadowice
Nie wiedziałem gdzie napisać wiec napisałem tutaj.. jak by co to proszę o przeniesienie wątku do odpowiedniego działu.

Mianowicie Na wszystkich przyssawkach (czarnych) oraz na silikonowych spoinach (także czarnych) pojawia się ciągle Taka jak by biała wata. Wygląda to jak kisiel. Przy każdej próbie usunięcia jej z akwarium po prostu rozbija sie na drobniejsze kawałki i pływa po zatrzymując się na łodygach roślin które potem musze za każdym razem czyścić.
Jak już wyczyszczę to po 2 dniach pierwsze oznaki nawrotów, na przyssawkach robią się jaki by takie wielkie białe pęcherze które gdy się tylko dotknie od razu sie odrywają i rozprzestrzeniają w wodzie. Dodam ze akwarium niedawno zalane.

Moze ktoś miał podobny przypadek u wie jak to zwalczyć albo co jest tego przyczyną..?

Tomasz Adamczyk
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Wadowice

09 paź 2010, 16:32   (#2)  

Ja w swoim akwarium 200l spotkałem się z taką samą sytuacją. Ta wata wyglądająca jak GLUT wychodziła mi na przyssawkach od filtra tetry ex700, jak ją usunąłem to po jakiś 2 dniach znowu się pojawiała. Po około miesiącu i ciągłego wyparzania wrzątkiem tych elementów udręka zniknęła.
200l roślinne

xXxPiter2404xXx
Ranga: Początkujący

Miasto: Kalisz

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Tej firmy jeszcze nie znałem...

FoCuS_PL w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4854
Podsyłam stronkę do obejrzenia. Cuda, wianki... :-) https://www.wio.eco/
YouTube

Jak kleić korzenie aby nie było widać kleju

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3228
Prosty trick z podłożem Tropica :) Obejrzyj kleje Dostępne pojemności podłoża Tropica
YouTube

Dlaczego nie wygrałem Polish Aquascaping Contest 2017?

Pawel NAA w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 30 · Wyświetlenia: 16859
W jaki sposób przygotowałem swoje akwarium na Polish Aquascaping Contest 2017 w Łodzi. Co się stało, że tego konkursu nie wygrałem? Dobrze trafiłeś! Z tego odcinka dowiesz się jak jeszcze lepiej wyk...
YouTube

Low-tech...ale nie do końca

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1522
Akwarium Low-Tech ale nie do końca. W każdym razie fajnie pooglądać z uwagi na fajne ujęcia. Zapraszam:
tumblr_o21mgpRger1s3c1oao1_500.jpg

Czym jest (prawdziwe) akwarium holenderskie?

szarlej w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 33 · Wyświetlenia: 34396
Do założenia tego wątku zachęciło mnie to, iż zauważyłem, że termin akwarium holederskie często używany jest "niewłaściwie" lub wręcz nadużywany. Zdarza się bowiem, że mianem tym określany j...

Tych konkursów z nami już nie ma...

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1279
Tych konkursów z nami już nie ma.: IIAC, AGA, EAPLC... szkoda, budziły swego czasu wiele emocji...chyba czas rozruszać towarzystwo i podziałać z czymś na lokalnym podwórku ;)

Eleocharis Parvula nie rosnie

rapier w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 8773
Witam. Mam dosc chyba nietypowy problem. W poprzednim baniaczku parwula byla jak trawa na polu golfowym - piekna, zwarta, gesta, natomiast po restarcie zbiornika zmagam sie z baaardzo powolnym wzro...

Skały nie zmieniające parametrów wody...

szukamiszukam w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 32 · Wyświetlenia: 16773
albo takie, które zmieniają je jak najmniej. Istnieje w ogóle coś takiego, oprócz neutralnej (podobno) lawy, bazaltu i kwarcytów? Już się nastawiałem na Seiryu, a tu czytam o tym, że gH potrafi podsko...

Mi sie nie podoba

Nameles w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3088
Oooola - Wszystkim Patrze sie i patrze -- i mi sie NIE podoba - Wybaczcie ale nie moge wsadzic foto

Paludarium - Hmmm. Sam nie wiem

Maciek33 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 18582
Witam Wszystkich serdecznie. Chciałbym przedstawić zbiornik, który powstał w celu przezimowania grupy Figowca Benjamina w drobnolistnej odmianie 'Natasha'. Miał być to jedynie okres jesień - wiosna, a...

Statystyki

Ten temat przegląda 276 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570959
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 276 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.