Prośba o podanie braków w ludwigi repens - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Prośba o podanie braków w ludwigi repens

Liczba wyświetleń: 547·Brak odpowiedzi
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Witam ma mojej ludwigi repens pojawiły się dziury a wokól nich czerwona obwódka zdjecie nr 1 a na hemiantusie pojawiły się żółte liście. Czego to mogą być nie dobory. Obecnie podaje tylko aquaflorin potassium ze względu na plage glonów nie podaje żelaza. Inne rośliny sobie radzą tylko te dwie coś marnieją.

girzol
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

IMG_7512.jpeg

Glony, nawożenie prośba o pomoc akwarium 750L

mateusz mateusz w Nawożenie · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 7968
Witajcie, Piszę z nadzieją na uzyskanie pomocy i podpowiedzi. Opiszę akwarium, parametry a później problem. Akwarium 220x55x60h zalane lipiec 2024 Filtracja sump ok 120L brutto (gąbki różnej gradac...
Zrzut ekranu 2023-06-21 190322.png

Skręcone liście ludwigi

lukaszcirut w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3931
Może ktoś spotkał się z problemem skręconych liści poniżej stożka wzrostu (sam stożek jest zdrowy). Pacjent: ludwigia rubin red. Parametry: GH:9-10 KH:4 K:25-28 P:0.25 NO3:2-5 Fe:0.1 Ca:45 Mg:18 C...
20230214_214431a.jpg

Prośba o pomoc w ustaleniu nawożenia

Tycik w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4982
Cześć wszystkim. Proszę o pomoc w dobraniu właściwych dawek nawozów. Przegapiłem pojawienie się niedoborów i trochę się nakomplikowało w zbiorniku. Akwarium: 130x60x65cm ok. 400l netto. Oświetlenie:...
Akwa.jpg

Prośba o identyfikacje problemu

jurgiel w Nawożenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 7081
Witam wszytskich po dłuższej przerwie! Jest światełko w tunelu ze z powrotem wrócę do ulubionego hobby :D Piszę od razu z problemem :? Próbuję wyciągnąć jeden zbiornik na prostą i szło bardzo dobrze ...

Podanie nawozów na czas wyjazdu.

HaberAqua w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2382
Witam. Szybkie pytanie. Nawoze linia qualdrop i mam podzielone na dzienne dawki. Wyjeżdżam na cztery dni, nie będzie problemu jak podam nawóz na kilka dni na raz?

Nawozy Zoolek - prośba o opinie

FoCuS_PL w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3468
Joł! Mam prośbę o opinie do wszystkich, którzy używali bądź używają. I od razu zastrzeżenie: jeśli ktoś ma zamiar napisać, że lepiej i taniej jest samemu rozrabiać proszki, niech się wstrzyma......

Ocena parametrów wody i prośba o wskazówki

Ossek w Nawożenie · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 10099
Jako że jest to mój pierwszy post na forum, witam wszystkich bardzo serdecznie :) Może zacznę od opisu zbiornika: - 112l, 1,5 roku od założenia, - kubeł HW302 wypchany kulkami Maxspect i odrobiną cera...

Prośba o pomoc w nawożeniu solami BLUE LINE

darcioo25 w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4462
Witajcie . Proszę o pomoc odnośnie nawożenia. Woda nie jest zbyt klarowna a tempo wzrostu roślin coś spadło. Ponadto często muszę usuwać bardzo małe skupiska sinic w rogu między szybą a Monte Carlo. ...

Parametry wody prośba o komentarz

FoCuS_PL w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2286
No więc zrobione na dzień przed cotygodniową podmianą wody za pomocą testów Zoolek i pasków JBL Testy Zoolek: NO3 10-20 (trudno wpasować się w kolor) PO4 0,5-1,0 (podobnie jak powyżej) K ~25 Fe pon...

Prośba jakich bylo wiele - problem z roślinami i nawożeniem

slv_slv w Nawożenie · Odpowiedzi: 51 · Wyświetlenia: 14950
Witam Pisze do Was z prośbą o pomoc. Jestem po lekturze wielu opisów, jestem cierpliwy, ale tym razem sam sobie nie poradzę ... Co do akwarium nie mam duzych wymagan, ale wczesniej wszystko roslo be...

Statystyki

Ten temat przegląda 457 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571000
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: kamil_wind

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 457 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.