Zmiana wystroju mini-ogólniaka - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Zmiana wystroju mini-ogólniaka

Liczba wyświetleń: 618·Brak odpowiedzi
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Znudził mi się już trochę wystrój mojego "mini-ogólniaka" i postanowiłem coś w nim zmienić. Teraz panuje tam straszny bajzel, dlatego nową aranżację chciałbym ukierunkować wg jakiegoś planu. Takowego niestety nie ma :( Stąd właśnie ten post.

Na początek dane techniczne.
Pojemność: 33l
Wymiary: 45x25x30 (dł x szer x wys)
Oświetlenie: 2x 9W
Podłoże: AS II
Ozdoby: Mały korzeń typu red moor wood.

Teraz wyjaśnię pokrótce cel założenia wątku. Mam problem bo dwoję się i troję i nie mogę nic wymyślić, a nie chcę po raz kolejny robić "na hurra" i do przodu.

Co do obsady, obecnie żyje sobie w zbiorniczku 5 Razbor klinowych i 4 krewetki Amano.

Myślałem nad zakupem większego baniaka, bo po wzmocnieniu bocznej części szafki, na której stoi krewetkarium, spokojnie postawiłbym baniak o wymiarach 60x40 (dłx szer). Nie stać mnie jednak w chwili obecnej na kompletowanie kolejnego akwarium. Szukałem na forum, ale niestety nikt nie sprzedaje zestawu (chodzi mi tu głównie o szkło + filtr, bo pokrywę i tak muszę wymienić, więc dokupienie świetlówki do większego litrażu, przy okazji konstruowania nowego przykrycia, nie stanowi problemu).

Przechodząc do rzeczy. Nie oczekuję, że otrzymam wszystko na tacy, chciałbym abyście pomogli mi i ukierunkowali mnie jakoś. Jeśli chodzi o rośliny i ozdoby (korzeń, kamienie) to mogę zakupić w cenie mieszczącej się w granicach rozsądku.

Cichy9
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

Aquael SELVA - mini terrarium ze sterowanym oświetleniem WRGB

Piotr Baszucki · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...
447239467_852960813532361_417564011395037238_n.jpg

ADA Mini Nature Aquarium

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1287
ADA zaczyna promować małe zbiorniczki roślinne.
YouTube

Jak skleić aranżację księżycową - mini moon gate

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 4431
Zapraszam do obejrzenia.
minim..jpg

Mini M - czyli co możemy upchać do 20l :)

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2551
mini3.jpg Lotos tylko do dużych akwariów przestrzegali...Aponogeton madagaskarski to minimum 50cm mowili.... a tymczasem w 20 litrach :) p.s. bulwa lotosa odpaliła się dopiero po 3 miesiącach - to...
YouTube

Mini holender - tutorial krok po kroku

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1642
Cześć 1 (niebawem druga).
YouTube

Mini akwarium/paludarium z wodospadem

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 6463
YouTube

Mini stawik Jurka

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3260
Zapraszam do udziału w ankiecie ;)
YouTube

ADA Cube Garden Mini M | Lava pebbles

rafau w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1730
Zacne Mini M, w otoczeniu ciekawych kamieni Lava Pebbles
YouTube

Mini Pond kit

rafau w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2273
Ciekawy zestaw :

[Rain Forest]- Mini M Dawid Wyciślik

87Brad87 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 10226
Nikt nie chciał szkiełka to co się ma kurzyć ;) Szkło: ADA Mini M 36x22x26 Oświetlenie: Dennerle Scaper's Light's 26W z oryginalną świetlówką Dekoracje: Korzenie, lawa wulkaniczna, zwykły piach P...

Statystyki

Ten temat przegląda 444 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570949
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 444 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.