Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Posadź im dużą zwartkę to tarło będzie przebiegało bardziej zdecydowanie 
Pozdrawiam
Tomasz Kurek
-

Tomasz Kurek
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Konstancin - Jeziorna
-
Cryptocoryne condrata albo ciliata takie z szerokimi liśćmi sa najlepsze (moim zdaniem oczywiśćie). Ale podstawa to woda wcale nie mósi być bardzo miękka ale Razbory preferują garbniki z tym że sam torf to mało ja dodaje jeszcze szyszki olchowe .Poza tym reszta obsady neony to miłe rybki ale takim przecinkiem nie pogardzą. Ogólnie jeśli akwarium jest mocno zarośnięte a obsada lużna to może sie udać ale tak na 5 szt
PZDR
-

berkoz
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Niestety nic z tego nie będzie, całe 15 sztuk padło nie wiem dlaczego a neonki mają się dobrze 
-
Anonim 15172
●
Powiązane tematy
Witam, jestem świeżakiem i dopiero zaczynam zabawę. Akwarium 100l, Filtr kaskada Aquael fzn2, grzałka ustawiona na 25 stopni. Obsada to 1 Welona. 7 Kirysków Pstrych, 6 Otosków Przyujściowych, 10 Neon ...
Ostatnio znalazłem filmik jaki nakręciłem co prawda parę lat temu, nie spotkałem jak dotąd nigdzie nagrania z tarła neona czerwonego wiec zamieszczam
Tarło kirysów. Zapraszam do oglądania. Polecam dotrwać do końca filmu.
Witam
Powiedzcie czy możliwe jest żeby w świeżym akwarium tarła się razbora.
Wczoraj po południu wpuściłem nowe rybki (neon czerwony i razbora klinowa),
a dziś razbora wygląda że się trze.
Z tego co ...
Witam.
Jest już po tarle i proszę o kilka porad.
Po pierwsze jaką zrobić temp.wody jeśli teraz jest ok.24s.
Po drugie czy jakoś specjalnie zadbać o ph-jeśli tak to jakie powinno być.
Wreszcie najważni...
Witam.
Próbuję rozmnożyć kardynałki w moim 25 litrowym akwarium tarliskowym.
Za każdym razem gdy ryby w nim umieszczam dochodzi to złożenia ikry ale już na drugi dzień od złożenia ikra po prostu znik...
Witajcie .
Chciałbym opisać moją sytuacje z neonami i zadać wam kilka pytań .
Kilka dni temu po zapaleniu oświetlenia w akwarium za obserwowałem dziwne zachowanie Neonów Inessa , każdy z nich "si...
Czy komuś się udało rozmnożyć tę rybkę? Nie chciałbym informacji z netu, tylko od osób którym udało się to zrobić? Jak przygotować tarliskowe,itd.... :roll:
Może ktoś wie, jakiego paskudztwa to są objawy. Od kilku dni zauważyłem zmętnienie płetw u razborek a także jakby mętno biały pasek na ciele. Ryby zaczęły padać, codziennie wyciągam jedną. Co dziwne r...
|