Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Witam.
Mam pytanie odnośnie nawożenia mikro i makro.Kiedy najlepiej nawozić?? i jak często?
Obecnie nawoże mikro na noc i makro 2h przed zaświeceniem światła, codziennie
-
Evil
●
- Ranga: Początkujący
To kiedy nawozić, zależy od tego czego Ci brakuje  Testy by Ci się przydały, przynajmniej na NO3 i PO4, a resztę obserwujesz po roślinach. A sposoby są róże nawożenia. Każdy ma inne sposoby, ja np. robię tak jak Ty 
Rodzisz się - płaczesz, a świat się cieszy.
Umierasz - świat płacze, ale ty możesz osiągnąć wielkie wyzwolenie.
-

artur_89
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Jaworzno
Taką metodę nawożenia polecił Mi doświadczony akwarysta z kilkudziesięcio letnią praktyką ;d.Azotu i fosforu z pewnością Mi nie brakuje, bo niestety w kranovicie mam 50ppm azotu i ok. 3 azotu ;/.Nawożę Potasem,Magnezem i mikro intermagu.
-
Evil
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
Hej
Stefan wyjaśnia jak prawidłowo nawozić akwarium roślinne. Film po niemiecku.
Witam,
Mój zestaw
Kostka- 31L brutto-30x30x35 netto-pewnie jakieś 25L
Światło- Twinstar III 300C 16W 1028 lm świece 7godz akwarium ma 1 miesiąc
CO2 TROPICA System Nano na noc zakręcam
Filtracja- HW ...
Witam, czym nawozić akwarium z substratem tropica ? Akwarium będzie z dwutlenkiem węgla z butli .
I chciałbym wiedzieć również jak nawozić i czym od samego początku ( wiem że potas ) . Tylko potrzebuj...
Po długiej przerwie wróciłem do akwarystyki, pierwsza próba z HT zakończyła się inwazją glonów (spowodowaną głównie nieumiejętnym nawożeniem i ciągłym grzebaniem w dnie), padnięciem części roślin i w ...
Dzień dobry. Proszę o pomoc doświadczonych akwarystów:
Stan obecny:
Akwarium 125l od 18 miesięcy. Podłoże z ziemi oraz na to źwir czarny. Obsada ryb duża, roślin mało. Nie nawożę niczym. Bardzo dob...
Witam,
Akwarium 360l 120x50x60 działa od 9 dni. Podłoże to lawa wulkaniczna plus substrat Tropica plus żwirek kwarcowy. Świecę lampą Twinstar s-line 92W, full moc przez 6 godzin następnie dwie godzin...
Mam pytanie jak nawozic akwarium z Ca 84. Chodzi mi o mg, k, n, p i fe.
Witam, zalałem nowy zbiornik. Pojemność ok 110l netto, podłoże żwir kwarcowy, filtr kubełkowy, oświetlenie belka na listwach aqua grov. Na start dałem bakterie. Akwarium ma jakiś tydzień i powoli dojr...
Witam. Bez glonów. Bez nawozów. Czy waszym zdaniem już czas zwłaszcza że, rotala green, staurogyne repens, ammania bonsai oraz ludwigia mini red puszczają mnustwo korzeni bocznych od łodygi w kierunku...
|