Galeria naszych akwariów. Tu prezentujemy nasze akwaria.
Witam pozwolę się przedstawić  Mam na imię Łukasz, swoją przygodę z akwarystyką zacząłem w jakoś w marcu kiedy syn chciał mieć rybki. Z zerową wiedzą pojechałem do sklepu i zakupiłem to co polecił sprzedawca  szkoda że wcześniej nie zorientowałem się w temacie  Wiadomo rybki synowi szybko się znudziły a ja zostałem prawnym opiekunem szkiełka i załapałem temat akwarystyki  ok do rzeczy: Zbiornik - 60X30X30 Oświetlenie - 1X15 (dojdzie jeszcze jedna 15 ) Filtracja - Atman 200 (kiedyś zmiana na coś lepszego ) Ogrzewanie - obecnie brak CO2 - bimbrownia Podłoże - ziemia ogrodowa ok 2cm + żwirek Dekoracja - kamienie z pola dojdzie korzeń z mchem Nawożenie - potas (easy-life) PG ferro+ (aqua art) Zwierzaki4x razbora klinowa (dojdzie 6 ) 2x kirysek spiżowy 2x molinezja 1x glonojad (zbrojnik) 1x danio (do wymiany) 2x krewetka amano RoślinyHygrophila difformis Hemianthus micranthemoides Echinodorus bleherae Ludwigia repens Pewnie będzie kilka zmian, czekam na wasze opinie i sugestie  Tak zaczynałem    Obecnie   
Ostatnio edytowano 10 wrz 2010, 16:11 przez overek, łącznie edytowano 2 razy
-

overek
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Wrocław
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jak na początki to nie jest zile, szału tez nie ma ,ale z czasem będzie coraz ładniej , co to za tło na 6.JPG ,i czy kamienie z pola nie zatwardzają wody ?
pozdro
-

szutakabra
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Poznań
Więcej roślin! Obsadź jakiś trawniczek i więcej szybko rosnących łodygowców. Jeśli to twoje pierwsze akwarium to być może gdy zarośnie Ci baniaczek i zaczniesz go przycinać, wyłoni się jakaś wizja. Wg mnie to dobry sposób na początek by coś fajnego stworzyć. Na pewno łatwiejszy niż zaplanować i zrealizować plan.
Jak mam kilka propozycji. Zainwestuj w filtr zewnętrzny lub kaskadę. Nie będzie raziła w oczy ta wielka gąbka.
Ponieważ zbiornik można oglądać co najmniej z trzech stron, proponuję pierwszy plan zrobić przynajmniej na tych trzech stronach ( a nawet dookoła ). W mniejszym kręgu drugi plan, a najwyższe rośliny w środku. Coś jak wyspa. Taką ja mam wizje na ten zbiornik. Ty oczywiście możesz mieć lepszą. Pozdrawiam i powodzenia
Im więcej się uczę tym bardziej jestem przekonany, że niewiele wiem.
-

greenrat
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Radom
szutakabra napisał(a):co to za tło na 6.JPG ,i czy kamienie z pola nie zatwardzają wody ? pozdro
tło to worek na śmieci naciągnięty na kawałek kartonu, co do kamieni to nie sprawdzałem czy są to jakieś wapienie 
-

overek
●
Oj kolego przede wszystkim oddaj w dobre raczki badz do zologicznego te skalary. Kup w zamian jakies male rybki.
Link do opisu Skalara
http://www.superakwarium.pl/zaglowiec-skalar-id422.html
-

bdead1
●
- Miasto: Glasgow
Skalarki dawno wymieniłem 
-

overek
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
To dobrze zrobiles. 
-

bdead1
●
- Miasto: Glasgow
Witam, mam pomysł na nowy aranż. zrobiłem sobie szkic jak mało by to wyglądać i zastanawiam się nad jakimiś mniejszymi roślinami były by to:
1-
2-
3-Ludwigia arcuata
4-
5-Hydrocotyle dissecta
6-Eleocharis acicularis
7-Eleocharis acicularis
8-Glossostigma elatinoides
I z resztą obsady brak mi weny, może macie jakieś pomysły ?
Post do usuniecia
Ostatnio edytowano 07 lis 2010, 13:01 przez overek, łącznie edytowano 2 razy
-

overek
●
greenrat napisał(a):Obsadź jakiś trawniczek
Popatrz jakie kolega ma podłoże w akwarium a potem zastanów się nad tym co piszesz.

-
AquaNL
●
AquaNL napisał(a):greenrat napisał(a):Obsadź jakiś trawniczek
Popatrz jakie kolega ma podłoże w akwarium a potem zastanów się nad tym co piszesz. 
Spokojnie zapomniałem dopisać że nowy aranż będzie na AQUA SUBSTRATE II
-

overek
●
Powiązane tematy
Cześć. Chciałbym zaprezentować Wam mój (a wg ksiąg wieczystych - mojej córki 😜) baniak założony na początku czerwca i dostrajany z pomocą kolegi BATERIA (jeszcze raz serdeczne dzięki za rady).
Zbior...
Witam,
Chciałbym przedstawić swoje aktualne akwarium, może kogoś zainspiruje.
Start akwarium: sierpień 2024
Akwarium: 60x30x30
Oświetlenie: Twinstar 600EA
Filtracja: Oase BioMaster 350
Podłoże: ADA am...
Witam,
Na forum jestem od dawna ale dopiero dzisiaj odważyłem się pokazać moje aktualne akwarium.
Akwarium: 60x30x30
Oświetlenie: Twinstar 600EA
Filtracja: Oase BioMaster 350
Podłoże: ADA amazonia
Naw...
Witajcie,
Po spadku otrzymałem akwarium i postanowiłem to wykorzystać... Zbiornik zalany w czwartek cieszyńską kranówką + Azoo supreme guard + Azoo aquaguard plus.
Podmiana wody codziennie ok. 10L.
...
Witajcie.
Po kilku nano akwariach ht na podłożach aktywnych nadszedł czas na postawienie akwarium ht na podłożu jałowym z nawożeniem solami. Dotąd nawoziłem Qualdropem więc w sumie to akwarium to będ...
54 – Średniak – NeonCzarny5
Cześć,
Dzisiaj chciałbym Wam przedstawić mój drugi zbiornik, nazwany przez domowników średniaczkiem. Na jego aktualną aranżację ogromny wpływ miały prace Mateusza Salaw...
Witam serdecznie,
Pragnę przedstawić moje akwarium, którego aranżacja powstała zupełnie przypadkowo a mianowicie po zakupie grupy roślin od kilku różnych osób umieszczałem je losowo i tymczasowo jed...
Jakiś czas temu pytałem na forum o tanie oświetlenie LED do pokrywy. Musze przyznać że chyba udało mi się znaleźć dobre rozwiązanie. Poniżej prezentuje zestaw akwariowy założony dla syna kolegi. To je...
Moje pierwsze akwarium LT
Wymiary: 60 x 30 x 30 / 54 L
Rośliny:
Alternanthera Reineckii
Eriocaulon Cinereum
Cryptocoryne Beckettii Red
Hydrocotyle Triparita Japan Mini
Ludwigia Palustris
Rotala Vert...
Jedna z wielu aranżacji które stworzyłem ale jedna jedyna do której chętnie wracam wspomnieniami :D
Dane Techniczne:
Akwarium: 60x30x30;
Filtracja: Aquael Turbo 500 + Dodatkowy "chińczyk&qu...
|
|