Symfonia złota i akwarium na ziemi ogrodowej.
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Założyłem akwarium na ziemi ogrodowej... ale nie typowy low tech (oświetlenie 0,5W/l, dozowanie co2). Ktoś mi poradził, żebym zakupił potas i go dozował, dopóki rośliny nie "dokopią się" do ziemi. Przeszukałem allegro i stwierdziłem, że najtaniej będzie kupić sól K2SO4. Znalazłem jednak taki (ciekawy?) zestaw http://allegro.pl/mega-zestaw-symfonia-zlota-300gr-150gr-k2so4-i1217798568.html, co o tym myślicie? Czy nadaje się on do mojego akwarium?
-
cruel0808
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Powiązane tematy
Hej
Stefan wyjaśnia jak prawidłowo nawozić akwarium roślinne. Film po niemiecku.
Cześć,
Od dłuższego czasu kompletuję sprzęt aby założyć kostkę 29x29x35 29L. Robię to na spokojnie czytając, edukując się aby wszystko było tak jak trzeba. Doszedłem do nawozów i tu zrobiły się dla m...
Witajcie ponownie.
Dziś mija 5 dzień od zalania zbiornika
IMG20251112171151.jpg
I tak, wiem - akwarium uczy cierpliwości. Ale nie wytrzymałem😝, i po niecałym tygodniu od zalania zrobiłem testy wo...
471269531_10161273820782635_3518008945811850222_n.jpg
Nowo założone akwarium to delikatny ekosystem, który dopiero się kształtuje. Choć z zewnątrz wygląda na gotowe - woda jest klarowna, rośliny pos...
Witam wszystkich forumowiczów .
To mój pierwszy post, potrzebuje pomocy w ustaleniu niedoboru/blokady w swoim akwarium.
Najpierw trochę o akwarium:
Akwarium Juwel 180l panorama(92x42x45)
Oświetle...
Witam
Przez kilka dni przeszukiwałem różne fora i nie znalazłem nigdzie informacji na temat jakie parametry powinny przyjmować poszczególne związki odżywcze w wodzie tak aby były one najlepsze dla ro...
Witam.
Po restarcie zbiornika jakieś 3mc temu wreszcie się ustabilizował na tyle że nie ma glona a rośliny rosną zdrowe .
Co nie co o moim zbiorniku .
74L opti
Co2 z butli
Lampa Skylight hyperbar 60...
Witam, to mój pierwszy post na forum, proszę wybaczyć jakieś wpadki z mojej strony.
Mam zbiornik 288l (120x40x60), zbiornik zalany 21marca, bakterie na start Stability Seachem, podłoże żwir 2cm+4cm J...
Dzień dobry,
Zakupiłem filtr RO i przedemną pierwsze podmianki akwarium wodą RO. Akwarium działające z rybami. Jak podmieniać wodę na początku? Martwię się o zawartość dwutlenku węgla w akwarium. Aktu...
Cześć . Odkąd przesiadłem się z 60 do 190 L ciągle borykam się z problemami . Generalnie kupiłem trochę testów i wiem , że mam poważne braki mikro . Wrzucam dane akwarium z innego postu z update .Ze w...
|
|