Na czym miałaby polegać taka przeróbka? Z tego co wiem butle z zaworem on/off działają identycznie jak te zwykłe.
Do tego są lżejsze(aluminium) i często ładniejsze.
Nie mają tak jak gaśnice rurki pobierającej płynne CO2.
Potrzebna by była tylko redukcja do reduktora. Butle paintballowe mają mniejsze gwinty. Sam myślę o takiej butli do mniejszego akwarium. Na aukcjach można często dostać sporo tańsze (wielu graczy w paintball przesiada się na sprężone powietrze).
Zapraszamy do obejrzenia domowego akwarium Chestera. Ciekawostką jest fakt iż akwarium jest prowadzone bez dozowania CO2 i z natężeniem światła rzędu 0.1W/l oraz bardzo kolorową obsadą.
Witam , ponieważ mój wątek został przeniesiony do galerii postanowiłem kilka jego aranzacji jednak pozostawić - niejako główne zmiany.
Całość znajdziecie tutaj: http://forum.roslinyakwariowe&...
forest.jpg
ADA wprowadziła do oferty odświeżoną wersję swojego zestawu CO2 dedykowanego dla początkujących i właścicieli zbiorników o maksymalnej pojemności 60l.
W zestawie wykorzystano dyfuzor z w...
Po przeczytaniu wskazówek z http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/viewtopic.php?t=50327 zabralem sie do pracy.
Zwiększyłem ilość CO2 do 2,5 bąbla na sekunde, dodałem do wody Tetra EasyBalance, dolał...
Mam problem z roślinami. Marnieją mi i to pomimo dokupienia dodatkowego oświetlenia i butli co2.
Akwarium 250L (brutto)
Rośliny: Żabienice, Anubiasy
Oświetlenie Oświetlenie mam 2x 30W T8 i 2x 39W...
witam dwa tygodnie temu zalalem kostke 30l dla krewetek rosliny to maly chenio mchy i kilka lodygowcow dodam zdjecia jak sie rozchula!!co2 daje jakies 15 babli na minute oswietlenie ok 6 godzin co tyd...
Chciałbym zmienić podłoże w akrwarium na coś lepszego niż to co mam obecnie. Jest to wydatek jednorazowy, więc zastanawiam się nad czymś porządnym. Chodzi mi po głowie od pewnego czasu ADA Amazonia. N...
Statystyki
Ten temat przegląda 293 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571607
• Liczba wątków: 49479
• Użytkownicy: 36914
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 293 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej