Unimax 250 wirnik - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Unimax 250 wirnik

Liczba wyświetleń: 1416·Odpowiedzi: 1
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok

30 sie 2010, 21:19 Unimax 250 wirnik  (#1)  

Witam, mam pytanie odnośnie tego filtra.
Mam go już 6 lat, wszystko było ok poza wymianą uszczelek i przyssawek.
Ostatnio zaczął sie sam wyłanczać, dostałem się do wirnika i ośki.

Mam pytanie do użytkowników tego filtra.

Czy ta ośka powinna być sztywna, bo w moim filtrze przechyla się ona na boki, nigdy tego nie rozbierałem i nie wiem jak było wcześniej .

Miał ktoś taki problem z filtrem, warto go naprawiać czy szukać już nowego.

soulhudson
Ranga: Początkujący

ŁukaszReda

04 wrz 2010, 20:48   (#2)  

Witam mam ten filtr i z tego co pamiętam ośka jest na sztywno. W poniedziałek do niego zajrzę i zobacze co i jak, ale moim zdaniem najprawdopodobniej masz ośkę do wymiany która kosztuje 9zł na allegro i może wirnik (15zł) skoro się wyłącza, ale najpierw spróbował bym wymiany ośki, pozdrawiam

ŁukaszReda

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

1740133196975.jpg

Aquael Ultramax 1500 oś wirnika i wirnik

TenOdTego w Filtracja · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 8884
Kupiłem filtr Aquael Ultramax 1500 wersja 15W. Pękła oś wirnika więc ją zdemontowałem. Wygląda to tak jak na zdjęciach. Zapytałem aquaela jaką ośkę kupić żeby to działało bo narobili kilka wersji wirn...
rurki_przelewowe.PNG

Gdzie kupię rurki przelewowe do Aquael Unimax ?

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1729
Szukam rurek przelewowych jak na dołączonym zdjęciu ? Kilka dni temu kupiłem Aquael Ultramax 1500 lecz dla mnie te standardowe rurki to porażka, chcę zastosować sprawdzone z Unimax'a lecz jeśli znajdę...
IMG20240507113805.jpg

I kola 250 zawory

guzi75 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1350
Witam jestem w trakcie czyszczenia filtra i czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wymienić uszczelki w zaworach wszędzie już posmarowałem ale zaworu nie umie rozebrać jak się dobrać do uszczelek...
1 003.jpg

Eheim i inne - gdy terkocze wirnik ?!

magno w Filtracja · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 20830
Witam Podaje przepis na naprawę wirnika (wyciszenie) w większości filtrów kubełkowych. Precyzując na przykładzie EHEIM PROFESSIONEL I Opis objawów: Filtr pracuje cicho a po jakimś czasie z...
ikola 250.PNG

Wirnik IKOLA CLASIk 250

guzi75 w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1137
Witam, chciałem się spytać forumowiczów, którzy mają lub mieli filtry Ikola Classic. Chodzi o wirnik łopatki, czy we wszystkich klasykach, (mój -250) wirniki łopatki są takie miękkie, jak by z gumy, m...

EHEIM PROFESSIONEL 4+ 250 - smarowanie na rozruch

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1594
U mnie przygotowania do usprawnienia akwarium ruszyły pełną parą. Właśnie rozpakowałem Eheima (model w temacie), i planuję go jutro podłączyć pod moje akwarium "z robakami" :D Jest jeden pr...

Unimax 500 - pytanie do posiadaczy

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7394
Ponieważ na wiosnę zamierzam kupić akwarium Aquael Glossy 100, czyli pojemność 215 l wcześniej chcę zakupić filtr kubełkowy Unimax 500. Aktualnie mam Unimax 150, który filtruje akwarium 112 l, kolega ...

Nowy wirnik do filtra

Lejla w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1662
Dzień dobry wiem że to może trochę głupie pytanie ale czy zamawiał ktoś wirnik do filtra tetra ex1000 z strony invital? Pytam ponieważ wirnik na zdjęciu wygląda całkiem inaczej niż naprawdę. Z góry dz...

Akwarium 112 litrów i kubełek na 250 litrów

Anonim 59529 w Filtracja · Odpowiedzi: 59 · Wyświetlenia: 17845
Witam Posiadam akwarium 112 litrów oraz filtr kubełkowy Eheim z serii professional 4+ za 700 zł(niestety nie pamiętam dokładnego oznaczenia). Filtr ten jest dedykowany do akwarium 250 litrów. Miałem ...

Unimax 500 nie leci z jednego z wylotów

marlowe w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1488
Filtr unimax 500 mam od jakiś ośmiu lat, jednak od dobrych 5 lat nieużywany. Jak wiadomo model ten ma dwa wloty i dwa wyloty. Dziś w wannie próbowałem go reanimować, woda szybko przepływa tylko z jedn...

Statystyki

Ten temat przegląda 233 użytkowników w tym 2 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570950
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 231 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.