Jakie roślinki na tył?? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Jakie roślinki na tył??

Liczba wyświetleń: 858·Brak odpowiedzi
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
marian9669 Bydgoszcz

27 sie 2010, 18:20 Jakie roślinki na tył??  (#1)  

Witam. Mam problem z doborem roślin na tył akwarium. Właśnie jestem w trakcie tworzenia nowego aranżu i kompletnie nie wiem co wsadzić na tył. Korzeń z tego linku (https://roslinyakwariowe.pl/forum/viewtopic.php?t=32842) będzie dzielił akwarium na pół. Przed nim będzie rósł trawniczek z eleocharisa acicularisa. Na korzeniu będzie mech Java(?). I teraz zaczyna się problem. To akwarium będzie przeznaczone tylko dla krewetek. Ma być również nie aż tak gęste abym mógł spokojnie krewetki wyławiać. Na sam tył zastanawiałem się nad eleocharisem viviparą. Ładna roślinka, rośnie duża ładnie sprzęt zakryje. Ale co posadzić przed nią na środkowy plan?? Proszę was o jakieś rady, sugestie.

Akwarium 45l - 50x30x30cm
Podłoże Aqua Substrate II+
Nawożenie EI
Oświetlenie 2x 14W = 28W

marian9669
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Bydgoszcz

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

kamien2.jpg

Kamienie - jakie się nadają...

krisppl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 13637
Witam w związku z otrzymaniem ciekawej oferty kamienia po 9,50 zł za kg mam pytanie. Mam dwa rodzaje kamieni do wyboru Zrobiłem jednak test ocetem Kamien1.jpg oddziaływuje tylko na białej strefie al...
YouTube

Jakie są rodzaje aranżacji/styli akwariów słodko wodnych?

cudixon w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 7093
Witam, przeglądam fora "akwarystyczne"od jakiegoś czasu, to oraz inne. Czasem trafiam na różnego rodzaju aranżacje, bardzo ciekawe, które wyglądają jakby prezentowały odmienne style. Może ...

Jak przymocowac roslinki do dna

kapek98 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 7804
Witam! Mam problem, a mianowicie wypadają mi roślinki, z których mam plan zrobić trawnik.Chce dowiedzieć się czy mogę je przymocować do dna za pomocą zszywaczy czy macie inny lepszy pomysł?

Małe, ciemne akwa - jakie rośliny?

violinka w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3042
Hej. Baniak 25l od Aquael z ich pokrywą i oświetleniem led 6W. Mam z 10 kulek gałęzatek od 3 miechów i dają radę, urosły cholernie. Rogatek na próbę też jako tako. Jakie rośliny polecacie do takieg...

Jakie rośliny mało, średnio wymagające zastosować w baniaku

norbert22 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1048
Witam, jakie rośliny mało, średnio wymagające zastosować w baniaku 63L. Oświetlenie retro tuba plant 10w oraz podstawowe makro mikro Carbo. Rośliny miałyby rosnąć na 2 i 3 planie.

Jakie znacie rośliny mogące rosnąć nad poziomem wody?

concrete_cap w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1744
Chciałbym zasadzić roślinę na korzeniu, który wystaje ponad poziom wody. Chętnie jakąś płożącą, żeby go całego okryła. Podzielcie się doświadczeniami w tym zakresie. PS akwarium jest otwarte, z lampą...

Jakie znacie wolnorosnace ładne rośliny?

szczupak649 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3506
Witam,szukam ładnych wolnorosnących roślin takich żebym nie musiał przycinać ich co tydzień lub urywać liści...

Akwarium 200l - jakie rośliny?

akwarystycznydar w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 14939
Siemanko !!! Mam zamiar kupić nowe akwarium 200l Jakie rośliny do niego dać ?? Jakie rybki ??

Jakie rośliny na 1, 2 i 3 plan 300L

xxkajetan w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 3426
Witam, Obecnie posiadam zbiornik 300 L. w akwarystykę bawię się od dzieciństwa, ale zawsze coś stawało na przeszkodzie, i zaczynałem znów i znów przerywałem i tak w kółko. Akwarium o wymiarach 120 x 5...

Szukam roślinki do akwarium 60l

kolx20 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1116
Witam, szukam roślinki na trzeci plan, w lewy róg akwarium o wym. 60x30x30 o niezbyt dobrym oświetleniu 1x15w. 6500k (ale może jeszcze w tym miesiącu dołożę) coś jak Ludwigia Repens, jakieś typy? z gó...

Statystyki

Ten temat przegląda 206 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571027
 •  Liczba wątków: 48816
 •  Użytkownicy: 36939

•  Najnowszy użytkownik: meoowu77

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 206 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.