[375] Ryuboku - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

[375] Ryuboku

Liczba wyświetleń: 2031·Odpowiedzi: 5
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok

23 sie 2010, 19:08 [375] Ryuboku  (#1)  

Cześć!
Na początku kilka słów o powstaniu tej aranżacji...
Od początku wakacji miałem w planach restart akwarium. Planowałem go wykonać pod koniec sierpnia. Zacząłem zbierać materiały, kupować potrzebne rośliny itp... Trzy dni temu postanowiłem ułożyć projekt "na sucho" nowej aranżacji. Wyjąłem więc wszystkie korzenie z akwarium, a gdy miałem je już wkładać z powrotem naszło mnie na kombinowanie. Ułożyłem coś nowego, co całkiem przypadło mi do gustu...
W planach: Przycięcie vallisnerii, wyrównanie plaży.

Info:
Akwarium:
150x50x50, 375litrów, szkło float
Podłoże: ASII+, plaża z drobnego żwirku kwarcowego
Oświetlenie : 4x80w 6500K
Nawożenie: Narazie KNO3, K2SO4, EL ProFito, w planach zamiana na PG Macro + ProFito
Fauna : Neony Innessa
Flora: eleocharis accicularis, rotala rotundifolia, glossotigma elatinodies, microsorium narrow, microsorium pteropus, microsorium sp. japan, ludwigia repens, echinodorus tenellus, cryptocoryne wendtii green, cryptocoryne wendtii brown, vallisneria, taiwan moss, anubias barteri var. nana, moczarka, paprotnica, hemianthus micranthemoides
Co2: Butla 1.5 kg. Gaz rozpuszczany przez filtr wewnętrzny
Dekoracje: Korzenie: Red moor wood, mangrowiec, łupek filitowy
Filtracja: Fluval 304, Aquael fan 2+

Dzień 3
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Gość

sebolerro Bydgoszcz

23 sie 2010, 21:44   (#2)  

Niby 3 dzień a akwarium już wygląda na konkursowe.Super.Gratulacje!Podoba mi się ;)

sebolerro
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Bydgoszcz

Anonim 1811

24 sie 2010, 08:01   (#3)  

Wygląda nieźle. Dobrze byłoby popracować nad lewym tylnym rogiem i usunąć nadmiar podłoża po lewej z przodu.

Anonim 1811

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

24 sie 2010, 19:51   (#4)  

Dzięki za komentarze :)

Wygląda nieźle. Dobrze byłoby popracować nad lewym tylnym rogiem i usunąć nadmiar podłoża po lewej z przodu.

Dzięki, plaża już poprawiona ;) W lewym rogu rośnie ludwigia, jak dojdzie do powierzchni, myślę, że będzie ok.

Niby 3 dzień a akwarium już wygląda na konkursowe.Super.Gratulacje!Podoba mi się Wink

Miło to słyszeć ;) Podczas tego "mini restartu" większość roślin nie była wyrywana, to stąd to wrażenie "dojrzałości" aranżacji.

Poniżej fotka z wyrównaną plażą i przyciętą vallisnerią
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Maciek

Gość

24 sie 2010, 19:58   (#5)  

Hej

Ladne akwa :wink:

Co mnie troche gryzie wizualnie to te dwa kamienie po lewej brakuje troche rownowagi z prawa strona. Moze dorzucic po prawej jakiegos mniejszego :roll:

zabojad

Wspieram stronę kontem Premium

sebolerro Bydgoszcz

24 sie 2010, 19:58   (#6)  

Z tym wyrównanym podłożem o wiele lepiej się prezentuje :)

sebolerro

Miasto: Bydgoszcz

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Film - aranż Ryuboku

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1296
Hej Część 1. &t=?si=qh3ZXQaXfq9BffXF
hc2.JPG

96L- Ryuboku Dawid Wyciślik

87Brad87 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2713
Witam. drugi zbiornik, który zostanie zalany z początkiem grudnia na sucho prezentuje się tak. Drewno to sosna bagienna, kamienie nie pamiętam no name lub scenery stone. Rośliny w trakcie planowania ...
YouTube

Ryuboku + Iwagumi akwarium z dwoma stylami.

dariuszmachander w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2529
Witam jestem w trakcie zakładania akwarium 10-11 l . Nie wiem co dokładnie wybrać. najbardziej podoba mi sie połączenie tych dwóch stylów. Korzeń i trzy korony. Choć opcja z zamym korzeniem tez nie j...
YouTube

"The Nest" - Ryuboku 31l

Ero w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1237
Na wstępie chciałbym się przywitać gdyż jestem tutaj nowy 8) Szkiełko optiwhite 50x25x25. Docelowo będzie to zbiornik roślinny z krewetami i microrosborami. Oczywiście będę tutaj relacjonował prog...

200l- Ryuboku - Mover2

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2013/listopad-2013/mover1.jpg Akwarium o wymiarach 100x40x50cm z trójkątnym układem aranżacji... Czytaj węcej »
1.jpg

Wabi-paludarium ryuboku :)

ducze w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 9990
Po kilku latach biotopowych aranżacji, wzięło mnie na powrót do zielska. Niestety litraż zmniejszył się radykalnie i postanowiłem spróbować czegoś innego. Zainspirowany emersyjnym iwagumi pewnego Węgr...
YouTube

Tutorial - zakładanie ryuboku (Radosław Baszak)

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 7738
Film prezentujący zakładanie akwarium typu ryuboku (z użyciem korzeni). Radosław Baszak z Pracowni Roślin Wodnych omawia cały proces tworzeni aranżacji w akwarium opartym na kompletnym zestawie ADA. ...

375 - BN/T - Avares

Avares w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 960
Wymiary akwarium: 375l / 150x50x50 Oświetlenie: - Świetlówka Sylvania Aquastar 10000K 54W (115cm) - Świetlówka Sylvania Luxline Plus 830 T5 54W (115cm) - Świetlówka Sylvania Luxline Plus 865 6500...

[112l][nature]Ryuboku w wersji LT?

Prz3mEk87 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4002
Witam, po 2 z hakiem latach w niezmienionej niemal formie istnienia zbiornika akwarium przeszło restart.Postanowiłem,że tym razem będzie raczej spokojnie i bezobsługowo,stąd też taka a nie inna flora...

Zakładam ryuboku 73l pomocy:) proszę o porady

zadek86 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 41 · Wyświetlenia: 12152
Witam, Tak na wstępie jestem Adrian i mieszkam w Bydgoszczy. zakładam Akwarium trochę o sprzęcie który już mam. Akwarium 60 na 35 na 35 Filtr Cristal Profil e900 Oświetlenie hagen glo 2x24 ...

Statystyki

Ten temat przegląda 262 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571025
 •  Liczba wątków: 48815
 •  Użytkownicy: 36939

•  Najnowszy użytkownik: meoowu77

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 262 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.