Zestaw akwa 112l z allegro - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Zestaw akwa 112l z allegro

Liczba wyświetleń: 1489·Odpowiedzi: 5
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
gucio_16 ok.Szczecina

19 sie 2010, 11:25 Zestaw akwa 112l z allegro  (#1)  

Czy warto zakupić taki zestaw.
Jest bardzo tani i nie wiem ,czy to ze względu na sposób wykonania?
Poradźcie coś.

http://allegro.pl/item1191366257_nowe_z ... atisy.html

gucio_16
Ranga: Początkujący

Miasto: ok.Szczecina

19 sie 2010, 11:46   (#2)  

Jeśli chcesz kupić tanio akwarium to ta cena za sam baniak z dodatkami jest ok. Natomiast pokrywa do wymiany lub modernizacji, Oświetlenie 2 x 18W jest stanowczo za małe, chyba, że nie masz zamiaru trzymać w tym akwa żadnych roślin. Jak chcesz mieć roślinki to pokrywa do wymiany lub modernizacja i dołożenie chociaż 24W światła.

HanibalX2

gucio_16 ok.Szczecina

19 sie 2010, 11:51   (#3)  

Do świetlówek zrobię odbłyśnik.
W akwa chcę trzymać mchy i wytrzymałe rośliny (brak CO2) ,więc chyba starczy światła.

gucio_16

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Piotr Baszucki Nowa Ruda

19 sie 2010, 12:26   (#4)  

Jak zwykle, bardzo niskie ceny niektórych produktów na Allegro budzą wiele kontrowersji.
Czasem są to okazyjne ostatnie sztuki z hurtowni, zalegające latami na zakurzonych półkach, czasem produkty z ceną dumpingową mające na celu zwrócenia uwagi na ofertę sprzedawcy.

Niestety nie ma tak, że ktoś oddaje coś za darmo lub poniżej kosztu zakupu, więc musi gdzieś być ukryty haczyk, dlatego postarałem się zrobić za Ciebie małe dochodzenie.

Dzwoniłem przed chwilą do tego sprzedawcy (odebrała bardzo miła Pani) i poinformowała mnie iż akwaria wysyłają kurierem siódemka.

Następnie zadzwoniłem do siódemki z pytaniem, jak możliwe jest by paczka przekraczająca standardowe rozmiary w obwodzie (200cm dla kuriera siódemka) kosztowała ok 30zł. Odpowiedziano mi, że nawet z dopłatą do maksymalnej rozmiarówki (400m) opłata byłaby kilkukrotnie wyższa.

Byłaby to bardzo fajna opcja również dla Klientów innych sklepów. Ale okazało się, że...

Pracownik kuriera siódemka poinformował mnie iż:
1. Ich kurierzy nie przyjmują akwariów zgodnie z regulaminem tej firmy kurierskiej
2. W przypadku rozbicia akwarium protokół szkody nie ma skuteczności ponieważ regulamin zabrania transportu akwarium
3. Kurier nie ubezpiecza paczek z akwariami, ponieważ regulamin nie zezwala na transport takich produktów

Moja rada:
1. poproś o fakturę lub paragon, będziesz miał możliwość reklamacji,
w przeciwnym razie (umawianie się "na gębę") lub bazowanie wątpliwym na pośrednictwie/zabezpieczeniu Cie, ze strony Allegro),
będzie to Twoje najdroższe akwarium w karierze :)

2. Zapytaj o producenta pokrywy i akwarium
Sprzedawca jest zobowiązany podać informację o producencie.
Być może te akwaria klejone są amatorsko i nie pochodzą z zakładu żadnego z czołowych producentów. Pozwala to obniżyć koszt i ostatecznie cenę zestawu, lecz jakość wykonania może pozostawiać wiele do życzenia.
Zapytaj aby się upewnić.

Jeśli otrzymasz paragon, kupuj bez obaw :)
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

gucio_16 ok.Szczecina

19 sie 2010, 12:57   (#5)  

Wielkie dzięki za odpowiedź ,ale mam jeszcze takie proste pytanie:
czy do żwiru przed zalaniem wodom powinno się dosypać jakiś dodatek dla roślin, czy można to sobie odpuścić i dopiero po zalaniu akwarium nawozić rośliny ???

gucio_16

Piotr Baszucki Nowa Ruda

19 sie 2010, 13:10   (#6)  

gucio_16 napisał(a):Wielkie dzięki za odpowiedź ,ale mam jeszcze takie proste pytanie:
czy do żwiru przed zalaniem wodom powinno się dosypać jakiś dodatek dla roślin, czy można to sobie odpuścić i dopiero po zalaniu akwarium nawozić rośliny ???

Moim zdaniem warto mieć żyzne podłoże.
Poczytaj artykuły [b]<a href="https://roslinyakwariowe.pl/artykuly/index.php">tutaj</a></b>

Pod żwir można dać substrat nawozowy, przeczytasz o tym więcej [b]<a href="https://sklep.roslinyakwariowe.pl/kalkulator-podloza.php">tutaj</a></b>.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Krok po kroku akwa 60P film (j.angielski)

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1328
Cześć Poniżej film z założenia krok po kroku 60P akwarium.
70l.jpg

Nowe akwa 70L - rozterki przed startem.

antipathiQue w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 172 · Wyświetlenia: 62744
Witam Wszystkich serdecznie, Jak do tej pory byłem biernym użytkownikiem forum, zazwyczaj czytałem i starałem się jak najwięcej nauczyć. Przyszła pora by to zmienić i zacząć być aktywnym użytkownikie...

Gotowy zestaw Wabi-Kusa marki AquaLighter

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 4023
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-wabi-20-1-9d43b3d39dca70fcf7526b7d2984aa36.jpg Dla miłośników aranżacji w stylu Wabi-Kusa firma Aqualighter przygotowała ładnie wykonane zes...
1464883050068.jpg

Wystrój baniaczka 112l

mieciu12 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 405 · Wyświetlenia: 83953
Witam bardzo serdecznie !! :) Chciałbym was prosić o poradę odnośnie wystroju akwarium(przeglądałem zdjęcia innych prac,ale jakoś nie mam weny,pomysłu na wystrój). Świecę 54w 2x T8 po 18w i 1x 24w t...

Odmulanie zarsonietego dna akwa...

Marcini1987 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 61 · Wyświetlenia: 52962
witam. Zawsze mnie zastanawialo jak dbac o czystosc w tak pieknie porosnietych roslinami akwariach jakie niektorzy posiadaja....ja w swoim akwarium gdzie roslin nie mam za duzo odmulam dno co tydzien ...

112l - Kero79 - Seiryu stone

Kero79 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 15426
Witam Po kilku latach zajmowania się akwarystyką w końcu się doczekałem i zostałem właścicielem zestawu kamieni seiryu stone. To świetna okazja do postawienia zbiornika w stylu Iwagumi co zresztą zami...

Akwa-vivarium Glossy 100cm

ArturI w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 18900
Witam, swój poprzedni zbiornik sprzedałem [https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/aquascaping/wabi-kusa/akwa-vivarium-45x45x60cm-68173.html?p=512568#p512568] Może wypłynie u innego użytkownika ;) Na ...

Akwa-Vivarium 45x45x60cm

ArturI w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 31 · Wyświetlenia: 45926
Poprzedni projekt spotkał się z przychylną opinią więc pokażę jeszcze jeden. Wprawdzie ten jeszcze czeka na komplet roślin - dzbaneczniki oraz heliamfory, ale myślę, że już można go prezentować. Terr...

Moje akwa ;]

sliva w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 10207
C haos i proste rosliny, czyli moja najbardziej leniwa "kompozycja" ;) oto i ona: http://www.jp2doc.org/akwa/akwa.jpg W yzywanie sie jest mile widziane :] pozdro, tomek

Małe, ciemne akwa - jakie rośliny?

violinka w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3012
Hej. Baniak 25l od Aquael z ich pokrywą i oświetleniem led 6W. Mam z 10 kulek gałęzatek od 3 miechów i dają radę, urosły cholernie. Rogatek na próbę też jako tako. Jakie rośliny polecacie do takieg...

Statystyki

Ten temat przegląda 234 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570945
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 234 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.