|
|
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam, dzisiaj moje razbory miały tarło, odseparowałem je złożyły ikre i wszystko jest ok. Teraz takie pytanko jak dbać o młode  w sensie zanim się wylęgną mam zaciemnić aqua, czym je później karmić
Pozdrawiam.
-

overek
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Wrocław
Karm je bardzo drobnym pokarmem (praktycznie takim pyłem), bo większych nie są w stanie zjeść. Albo kup gotowy pokarm np. TetraMin Baby (dla narybku o długości do 1cm)
-

sarlight
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Kraków
ja narybek karmie Hikari First Bites i jak podrośnie to cyklopem mrożonym ale najlepiej z ichtio tropic'a bo do innych jakoś nie mam zaufania, możesz jeszcze podawać żółtko z ugotowanego na twardo jajka zmieszane w wodzie na zawiesinę, tylko z jajkiem to bardzo ostrożnie bo szybko się rozkłada i "psuje wodę"
Gratulacje
P.S. Hikari first bites jest rzeczywiście robione dla narybku, sery dla narybku też ale już tetry to raczej po prostu drobno zmielony tetra min
P.P.S możesz jeszcze kupić jajka artemii i wyhodować im naupliusy artemii, dobrym rozwiązaniem jest Artemia-mix sery 
-

Waleń
●
- Miasto: Warszawa
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Waleń napisał(a):tetry to raczej po prostu drobno zmielony tetra min 
Z tym się muszę zgodzić... Choć firma taka jak Tetra powinna zrobić coś faktycznie dla narybku. Choć i tak używam tylko jej pokarmów... może to przyzwyczajenie?
-

sarlight
●
- Miasto: Kraków
Powiązane tematy
Sawbwa resplendens, co wiecie o tej rybce? Interesują mnie raczej opinie osób, które ją posiadały lub posiadają.
Jak jest z tym wysokim Ph znalazłem opis, że ryba potrzebuje "wysokiego Ph" j...
Witam
Powiedzcie czy możliwe jest żeby w świeżym akwarium tarła się razbora.
Wczoraj po południu wpuściłem nowe rybki (neon czerwony i razbora klinowa),
a dziś razbora wygląda że się trze.
Z tego co ...
Część. Gdzie we Wrocławiu lub okolicach kupię ryby Razbora naga/Ukleja naga.
Ma ktoś jakie u siebie w zbiorniku? Jak tak można poprosić o zdjęcie ?
Będzie pływała z Bystrzykiem Anabdy i z Kosiarką...
Kupiłem w sklepie jako Espei ale czy to nie jest Hengela? 20201221_204932.jpg
Witam!
Czy ktoś może wypowiedzieć się coś więcej na temat tego gatunku?
Może ktoś miał lub ma do czynienia z tą śliczną rybką, pytam przede wszystkim o jej zwyczaje!
Mam ją od dwóch dni w zbiorni...
Witam jestem w takcie zakładania akwarium 112l. Zdecydowałem się na ławicę razbor klinowych, których ławica ma być główną atrakcją w akwarium, wyczytałem, że lubią przytłumione światło stłumione rośli...
Witam, potrzebuję pomocy w wyborze obsady do mojej 300. W zamyśle jest tylko jedna duża ławica prócz otosków.
I mam dylemat, strasznie podobają mi się modrooki słoneczne, piękne ryby, tylko nie wiem ...
Rybki mam już jakieś dwa miesiące, Pani w sklepie gwarantowała mi że to są Razborki Borneańskie i na 100 % będą czerwone po 2-3 dniach.
A tu kurcze mijają dwa miesiące a one jakie były takie są.
Prz...
Czy ma ktoś może taką razborę:
Razbora borneańska, boraras brigittae
Marzy mi się taka, jeśli ktoś z Was ma lub miał to czy ciężko było ją kupić?
Jak już się udało to w jakiej cenie?
Jeśli możec...
Witam!! Jak tarło Razbora Galaxy??
|
|