Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
jeśli nie chcesz używać zaworu to ta druga, i radzę się zaopatrzyć w zaworek precyzyjny np camozzi bo samym reduktorem trudno będzie ci wyregulować stałą dokładną ilość gazu, i zaworek wkręcasz w reduktor a w zaworek złączkę, btw wydaje mi się że ten reduktor ze zdjęcia ma wbudowany króciec do wężyka, miło by było jak byś podał link do jego opisu albo zrobił dokładniejsze foto całości
-

Waleń
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Warszawa
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
oba się nadadzą, z tym że ten pierwszy na 100% możesz wkręcić w reduktor zamiast króćca, natomiast co do camozzi nie jestem pewien  niech wypowie się ktoś kto camozzi posiada na stanie 
-

Waleń
●
- Miasto: Warszawa
-
Jeśli chodzi o reduktor z pierwszego posta to posiada gwint wewnętrzny 1/8" tak samo jak camozzi, więc by je połączyć potrzeba nypla 1/8 1/8 z gwintami zewnętrznymi, taki jak ten https://sklep.roslinyakwariowe.pl/techni ... -6498.html
-
piotrek_pajak
●
- Miasto: Katowice
-

sarlight
●
- Miasto: Kraków
To ja się podłączę pod temat by nie zakładać nowego. Do całego zestawu brakuje mi tylko reduktora. Zastanawiam się czy nie wydać większych pieniędzy (250z)ł i zakupić taki o to reduktor https://sklep.roslinyakwariowe.pl/techni ... -4563.html
I tu moja niepewność się zaczyna. Czy nie lepiej kupić tańszy 60-80zł http://img18.allegroimg.pl/photos/400x3 ... 1163610759 do tego zaworek precyzyjny kolejne 60zł i zaoszczędzić 100zł
Co warto kupić? Stać mnie na ten droższy ale... tu zawsze z kasą są jakieś ale...
Zwracam się tu do Waszego doświadczenia, bo wolałbym kupić raz i cieszyć się z zakupu.
-

dcieslik
●
- Ranga: Poznaje temat
Reduktor Aqua-Art to odpicowany trochę reduktor spawalniczy. Nie kupiłbym go - raczej wybrałbym zwykły spawalniczy i dokupił zaworek Camozzi do połączenia na sztywno. Ewentualnie kupiłbym to:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/techni ... -4564.html
Jeżeli chcesz coś porządnego, to ceny zaczynają się od 375 za bardzo dobry reduktor Aqua-Medic.
"Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia." - Voltaire
-

Kadazan
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Toruń / Bydgoszcz
-
Aż 375zł to nie chcę wydawać, natomiast propozycja z linku bardzo interesująca. To teraz będę miał pytania odnośnie tego elektrozaworu bo wyczytałem, że te tanie to często się grzeją mocno. Ten z zestawu co podałeś to można spokojnie kupić czy będzie się grzał?
Dziękuję za pomoc.
-

dcieslik
●
Kolego najprościej użyć opcji szukaj na forum  tematów dotyczących reduktorów, elektrozaworów itp jest tutaj full aż głowa cie rozboli od czytania
Ja mam najtańszy z możliwych zestawów, kupione wsio oddzielnie, poskręcane i działa 
-

Adamynas
●
- Miasto: Płock
-
Będzie się grzał, ale dzięki temu, że jest na sztywno wkręcony do reduktora, reduktor staje się radiatorem. W ten sposób powiększamy znacznie powierzchnię oddawania ciepła i temperatura elektrozaworu pozostaje na bezpiecznym poziomie. U siebie mam jeszcze dodatkowo wkręcony zaworek precyzyjny z metalu, który też przejmuje część ciepła:
https://roslinyakwariowe.pl/forum/viewtopic.php?t=22514
"Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia." - Voltaire
-

Kadazan
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Toruń / Bydgoszcz
-
Sporo już tu na tym forum przeczytałem i poszerzyłem swą wiedzę dzięki Wam. Dziękuję za kolejne wskazówki.
-

dcieslik
●
Powiązane tematy
Witam, do tej pory używałem reaktora z filtra narurowego, ale chciał bym spróbować dyfuzora przepływowego, może ktoś używa, albo mogli byście coś polecić ? Dyfuzor na wąż 16/22.
Dostałem używany reduktor CO2 (na zdjęciu), zaworek precyzyjny Camozzi i elektrozawór AquaArt.
Nie miałem wiele kontaktu z techniką CO2 do tej pory. Mam jeszcze wężyki 6mm (te twardsze), zaworek zwro...
Co oprócz Camozzi (mam złe doświadczenia z tą firmą) byście polecili na zaworek precyzyjny za elektrozaworem? Mój stary już nie trzyma przepływu. Codziennie rano po odpaleniu elektrozaworu muszę regul...
sodastream1.jpg
Zapraszam do zapoznania się z nowością w sklepie:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/reduktor-butli-sodasystem-p-49196.html
Kto z Was używa systemu SodaStream z butlą 500g?
Jesteści...
Witam, mam butle SODASTREAM, podłączoną pod reduktor od ISTA CO2-foto 1. przez przejściówke TR 21*4, 5/8-18UNF, foto 2. I teraz pytanie?
1- co byście mi za reduktor polecili jakiś inny do tej butli.
2...
Witam
Zamierzam kupić sobie cały system co2 z Soda stream. Już pisze dlaczego ten a nie butle wysokociśnieniowa, ponieważ nie miałbym gdzie nabić taką butle a samochodu nie mam aby pojechać gdzieś da...
Witam
Mam reduktor Chihiros - 2 manometry, który przepuszcza gaz spod nakrętki mocującej do butli.
Reduktor pracował prawie rok, potem butla była zakręcona na trzy miesiące i po ponownym odkręceniu po...
Dzień dobry,
Przymierzam się do zakupu kontrolera pH do akwarium (komputera pH) w przedziale cenowym do 700 zł.
Wstępnie wybrałem sobie 3 kontrolery, ale mam trudności z podjęciem ostatecznej decy...
Witam
Od razu domyślam się jakie będą komentarze że ładuje silnik Ferrari do malucha ale no nie mam gdzie nabić butli takiej z prawdziwego zdarzenia gazem co2 więc musze korzystać z bio co2. Mam taki...
Witam, przymierzam się do zakupu elktrozaworu.
Znalazłem też takie na znanym chińskim portalu, co o nim myślicie? Używa ktoś? Screenshot_20191214_114355_com.alibaba.aliexpresshd.jpeg
|