K2SO4 gdzie kupię w Radomiu?
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Jak w temacie. Jeśli ktoś wie to proszę o informacje.
Im więcej się uczę tym bardziej jestem przekonany, że niewiele wiem.
-

greenrat
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Radom
Idalia Radom firma zajmuje się dystrybucją odczynników chemicznych
-
pawel12345
●
- Ranga: Początkujący
-

Litor
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Rzeszów
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Litor napisał(a):W sklepie kup hehe
Złota myśl, mistrzu! Złota myśl!
Dzięki pawel12345. W poniedziałek jadę na zakupy.
-

greenrat
●
greenrat napisał(a):Litor napisał(a):W sklepie kup hehe
Złota myśl, mistrzu! Złota myśl! Dzięki pawel12345. W poniedziałek jadę na zakupy.
No już myślałem że już takich pytań nie będzie na forum, ale Ty się pojawiłeś hehe
-

Litor
●
-

Litor
●
Z całym szacunkiem Litor, skoro sprawia Ci taki problem odpowiedzieć na wg Ciebie proste pytanie to po prostu nie odpowiadaj. Mimo, że forum ze swojej definicji służy do wymiany informacji, to nikt nie jest zobligowany do ich udzielania. Nawet tak obyty dżentelmen jak TY.
Piszę to nie po to by podnosić jałową dyskusję, lecz dlatego, że gdy czytam takie posty mam wrażenie, że ich autorzy chcą sobie połechtać ego czy może raczej pokazać jacy to oni są lepsi i zaradniejsi.
Jeszcze trochę to na każde zapytanie w google będziemy w odpowiedzi otrzymywać "poszukaj w google".
-

greenrat
●
A to co tak traktujesz to prywatnie, to nic nie ma na rzeczy po prostu dziwi mnie ten post:)
-

Litor
●
Litor napisał(a):A to co tak traktujesz to prywatnie, to nic nie ma na rzeczy po prostu dziwi mnie ten post:)
To ja się dziwię, że tak trudno niektórym forumowiczom (zresztą nie tylko na tym forum) pojąć po co istnieją fora. Gdyby wszyscy wiedzieli wszystko to nie było by for ani grup dyskusyjnych, a tylko kółka wzajemnej adoracji.
A biorę to do siebie, bo to do mnie była skierowana Twoja wypowiedź. To chyba oczywiste.
-

greenrat
●
Powiązane tematy
Witam Wszystkich.
Chyba od października ubiegłego roku jestem posiadaczem 200 litrowego akwarium, chciałem aby było było roślinne i jest. Akwarystą jestem od lat , ale zawsze było to malawi. Wszystko...
Za kilka dni stuknie 4 miesiace jak zalałem baniak. Miał być LT, akwarium na ziemi ogrodowej, bezobsługowe. Niestety już wiem, że to klasyczny LT nie jest. Od miesiąca leje Carbo, a za chwilę będę zmu...
Wyniki testów:
pH 7,5
GH ok.16
Po4 0,6mg/l(test JBL)
No3 20-50mg/l(test zooleka-tak wychodzi po kolorze czyli średnia 40)
Fe 0,5
Swiatło t5 z ledami ok,400w na 540 litrów
Co2 z butli+reaktor Sery ok 2...
Witam, używam u siebie makro, które nabywałem od osoby która chwilowo zamknęła swój "domowy sklepik" i poszukuję sprawdzonego producenta lub sprzedawcy (UK lub Polska) który ma w swojej ofer...
Witam temat pewnie z 1000000 albo i więcej przerobiony ale jak czytam to mętlik mam w tych wyliczeniach pewnie na forum są tacy co z akwarium nie mają problemów więc proszę o prostą pomoc z konkretnym...
Wyjasni mi ktos..
Chce rozrobić Potas.. czyli k2sO4... w kalkulatorze pokazuje mi.. a raczej wymusza ze jesli chce miec 20mg w akwa to muszę dac 10ml dziennie to musze rozpuscic w 500ml az 46.8g ... n...
Witam.Chciałbym zapytać o potas.Chcę zrobić sam nawozik potasowy,i teraz stoję przed dylematem czy kupić K2SO4,KHCO3 czy K2CO3?chciałem te sole rozpuścić w destylce.Czym się te sole różnią?która ewent...
Kurcze, miałem podejrzenie, że przy rozrabianiu soli pomyliłem butelki i wlałem KNO3 do butelki po potasie, zrobiłem test na NO3 na potasie i wyszlo mi 1-5. Czy to normalne?
Skąd NO3 w K2SO4?
Poszukuję potwierdzenia moich wyliczeń wg. kalkulatora EI. A mianowicie chodzi tylko i wyłącznie o siarczan potasu K2SO4. Mam sole 100g i rozrabiam to w 1 litrze wody destylowanej (od czego zależy ta ...
Stosuje z powodzeniem Easy Carbo (dawka maksymalna z opakowania 2ml/50L). Stosując taką dawkę, mam widoczne zmniejszenie glonów. Oprócz tego Ferka i co2 z butli. Drogo mnie to jednak wychodzi. Bo u mn...
|
|