B/N Cube 25x25x25 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

B/N Cube 25x25x25

Liczba wyświetleń: 1366·Odpowiedzi: 1
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
kknd99 Chicago

24 lip 2010, 17:02 B/N Cube 25x25x25  (#1)  

Witam

Chciałem pokazać moje akwarium, które po wielu "perturbacjach" zostało zalane. Zbiornik startował przez jakiś czas metodą Dry Start (suchy start). Więcej informacji pod tym linkiem: https://roslinyakwariowe.pl/forum/viewtopic.php?t=31304 . Założenie: chęć posiadania kawałka natury. Jak się to udało oceniajcie sami. Oczywiście kostka jeszcze nie uzyskała pożądanego stanu. Nie posiadam odpowiedniego aparatu aby sfotografować prawdziwego wyglądu obiektu (aparat z telefonu).

Dane:

szklanka: 25x25x25 OW
filtr: kaskada AquaClear20
podłoże: ADA amazonia 2 i 1
światło: Solar Duo Boy 13W -12h/dobe
Co2: narazie bimbrownia 2-3 bąble/s
flora: mały henio, eleocharis parvula, weeping moss
dekoracja: kamol ADA
nawożenie: jeszcze nie wiem

Obrazek

Obrazek

Mama zamiar dodawać jeszcze 6 kropel Easy Carbo codziennie. Zastanawiam się czy na tym etapie podawać potas Easy life i w jakich ilościach.?? Jak pożyczę lepszy aparat to pstryknę kilka zdjęć. Na razie 2h po zalaniu.

kknd99
Ranga: Początkujący

Miasto: Chicago

24 lip 2010, 18:31   (#2)  

No, widać że co2 to ci nie brakuje :D. Potas, podawać ok. 1mg/l dziennie.

Marlon
Ranga: Zainteresowany tematem

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

ADA Cube Garden Mini M | Lava pebbles

rafau w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1725
Zacne Mini M, w otoczeniu ciekawych kamieni Lava Pebbles
YouTube

DENNERLE Nano Cube Contest 2013 i 2014

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 27 · Wyświetlenia: 26792
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2013/lipiec-2013/dennerle-nano2.jpg Rosyjscy aquascaperzy zapraszają na III otwarty konkurs Dennerle NANO Cube Contest organi...
20130124_194954.jpg

Cube Garden Mini L 43 dzień

JarekT w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 75 · Wyświetlenia: 24121
Witam. Udało mi się ostatnio zakupić rzecz, którą zawsze chciałem mieć a mianowicie akwarium CUBE GARDEN MINI L :D I tak sobie pomyślałem , że skoro już je mam, to nie wypada żeby stało puste :D ...

Nano Cube i NeoGlass

Rfck w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 6389
Zakładam swój temat aranżacji emersyjnych. Na początek Iwagumi "na sucho" :wink: Kostka 15x15x15 3mm Oświetlenie: LED 8520 Rośliny: Hemianthus callitrichoides 'Cuba' Eleocharis parvula 2...

27 L OW CUBE mario_k3

mario_k3 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5959
Krótko z zbiorniku: Szkło OW 30x30x30 prod. Skorpion, Pojemność brutto 27 l, netto 24 l Podłoże: Complete Substrate Tetry- na spód, Żwirek bazaltowy (czarny) granulacja 1-3 mm, na przód 0,8-1 ...

ADA Cube Garden 60 - w stylu DOOA

Radek Baszak w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 27 · Wyświetlenia: 12468
1.jpg Czołem! Postanowiłem podzielić się z Wami ostatnim projektem, dzięki któremy miałem szansę zgłębić nieznane mi rejony akwarystyczne, które wraz z pojawieniem się koncepcji DOOA uzyskał formę, ...

30l Nano Cube by Wolfie

Wolfie w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1211
Witam, chciałbym przedstawić aranżacje zbiornika, który zostanie zalany na początku stycznia. Rośliny jakie planuje to Monte carlo, Eleocharis vivipara, Microsorium mini oraz mszaki, być może jakiś m...

25x25x25 Paludarium

ZetaRII w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3134
Moje pierwsze w życiu paludarium ;) Wymiary: 25x25x25 Filtracja: Pat Mini Dekoracja: Manten Stone, lawa, piasek, Congo Sand Rośliny: Anubias, Bucephalandry, Oplątwy Oświetlenie: LED 6W

Cube 39 litrów na Amazonii, fotorelacja start!

korba6 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 5675
Witam wszystkich, poprzednią kostkę prowadziłem w formie poligonu kilka miesięcy z większymi i mniejszymi sukcesami ale z racji małego remontu postanowiłem od razu zrobić restart. Wymieniłem szkło z...

18,5L - Cube

eljocik w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1217
Witam, Jest to mój pierwszy zbiornik, którym zająłem się na poważnie (2 miesiące posiadałem Shrimp Set 10 z podstawowym wyposażeniem, bez testów, nawozów, itd. i stwierdziłem, że chcę czegoś więcej)....

Statystyki

Ten temat przegląda 685 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570935
 •  Liczba wątków: 48795
 •  Użytkownicy: 36925

•  Najnowszy użytkownik: Piorunek112

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 685 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.