Kaczok (wg mojej żony) - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Kaczok (wg mojej żony)

Liczba wyświetleń: 1667·Odpowiedzi: 4
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
12lkupis Wodzisła Śląski

17 lip 2010, 22:47 Kaczok (wg mojej żony)  (#1)  

Co mogę jeszcze dosadzić by dopełnić całości, i akwarium nabrało charakteru.
To jest pierwszy miesiąc po restarcie, roślinki bąbelkóją oświetlenie 150W 5600K,
CO2 około 2/3 bąbelków na sekundę, nawozy mikro i makro podawane na wyczucie patrząc czy pojawiają się zielenice na szybach.
Przyjmę chętnie sugestie pozytywne jak i negatywne.
Akwarium-interaktywna telewizja dla kotów

12lkupis
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Wodzisła Śląski

patryq10 Warszawa

18 lip 2010, 11:51   (#2)  

Jak na poczatek, to akwarium bardzo ladne, tylko jest kilka troche pustych miejsc.
Moze dosadz Pogostemon helferi? Idelanie sie wpasuje. Moze jeszcze jakas roslina o duzych lisciach na lewa, badz prawa strone? Jakis echinodorus felix lub inny.

patryq10
Ranga: Początkujący

Miasto: Warszawa

Waleń Warszawa

18 lip 2010, 12:14   (#3)  

Za przedmówcą, ja bym polecał E. 'felix''a ale koniecznie na lewą tam między bacopę(?) a blyxę(?) (daj większe zdjęcie bo trudno zgadnąć co tam posadziłeś :P)

oprócz E. 'felix' mógłbyś tam zasadzić E. mercedes, E. Paul Cloker, E. red indian, E. reni, wydaj mi się też że E. vesuvius mógłby tam nieźle pasować albo np: Aponogeton ulvaceus ;)

Waleń
Ranga: Aktywny użytkownik

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
12lkupis Wodzisła Śląski

18 lip 2010, 21:01 Wielki dzięki  (#4)  

Po lewej stronie powoli rośnie lotos tygrysi a po prawej stronie wrzuciłem kawałek lawy wulkanicznej którą w przyszłości obrośnie mech jawajski
Akwarium-interaktywna telewizja dla kotów

12lkupis
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Wodzisła Śląski

Waleń Warszawa

18 lip 2010, 23:47   (#5)  

kiepskie miejsce na lotosa ja bym go wcisnął między Bacopę australis a Blyxę japonicę (mam rację że to one?) zanim ci podrośnie bo potem zasłoni bacopę i będzie straszne obciążał pierwszy i drugi plan

Waleń
Ranga: Aktywny użytkownik

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Akwarium w scianie - mojej budowy :)

I3izon w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 4668
Witam wszystkich czytelników. Chciał bym się podzielić moim projektem i wykonaniem akwarium mieszczącego się w scianie. Na początku nie wiedziałem dokładnie jak czegoś takiego dokonać, a chodziło ...

Kilka fotek mojej setki !

BEHEMOTH w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4853
Oto nowe zdjęcia mojego akwa ,ostatnio mi troszkę zarosło i wziąłem się za przycinkę a przy okazji pozmieniałem troszke co nieco! Proszę o uwagi ,co jest ok, a co ewentualnie można by zmienić :oops:...

Kolejna fotka mojej 470 -tki

Adam Lewicki (Wschowa) w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 9265
Juz sporo czasu mineło od ostatniej aktualizacji ale miałem mały galimatias z roślinkami miejsce glostigmy zajął mały heminatusik ale coś wolno mu się rośnie teraz czekam koledzy na wasze propozycje c...

Statystyki

Ten temat przegląda 270 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570997
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 270 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.