|
|
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam
Mam pytanie odnośnie roślin , powiedzcie mi prosze jakie to są rośliny niejadalne przez ryby ?
Pytam ponieważ mam stadko okazałych pielęgnic sewerum gold które działają na rośliny jak kosiarka na trawe.
Czytałem na jakimś forum że można obsadzić baniak roślinami niejadalnymi przez ryby , tylko teraz pytanie jakie rośliny należą do rodziny tych niejadalnych ?
-
Regus2
●
- Ranga: Początkujący
O ile dobrze pamiętam to Microsorum jest podobno niezbyt smaczne 
-
Anonim 1811
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
niektóre z tych roślin miałem np kryptokoryne lub Anubias nana big ta druga była w moim baniaku o dziwo 3 dni a z liści zostały tylko łodygi  jedyne co sie jeszcze trzyma to trawka obłożona sporymi kamieniami pinieważ ryby wyrywają całość z korzeniami .
A może ktoś chce kupić sewerumy gold ? 
-
Regus2
●
- Ranga: Początkujący
Daj ogłoszenie na akwarystyka.com.pl tam prędzej znajdziesz chętnych na swoje paskudy 
-

Waleń
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Warszawa
-
Powiązane tematy
Dzień dobry,
To mój pierwszy wątek na tym forum. Kiedyś siedziałem na superakwarium lata temu, ale miałem dłuższą przerwę od baniaka. Po latach chcę wrócić, tym razem już z nieco większym zbiornikiem...
Witam
Mam problem z roślinami i podejrzewam wine tutaj kosiarek. Mam świeży zbiornik ,świeżo zasadzone rośliny które są pocięte!!! Mam lotosa, kryptokoryny których liscie są pocięte. Mam w baniaku 2 ...
Akwarium ma kilkanaście dni, 125 l, gęsto obsadzone. Są w nim 4 wyrośnięte krewetki amano i zeżarły już bardzo dużo Staurogyne repens + kilka Rotal green posadzonych z in vitro. Zacząłem dokarmiać tab...
roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-rosliny-plywajace-akwarium-8c148e05ae337dd3e756ecae45487d18.jpg
Na katalog roślin akwariowych powiększych się o kolejny gatunek rośliny pływ...
roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-rosliny-akwariowe-2606-1-093d0b8be7d872b6bc8e9b90c9a9f984.jpg
Zapraszamy Was do skorzystania ze świezych dostaw roślin akwariowych, które do...
Witam.
Chciałbym zapytać o jakie rośliny powinienem uzupełnić akwarium, żeby kolcobrzuchy karłowate czuły się w nim lepiej?
Z którąś rośliną przyniosłem zatoczki. Pierwszym etapem walki z plagą był ...
Witam,
tak jak w temacie. Jaki preparat polecacie do leczenia Kulorzęska?
Niestety kupiłem 20 szt rodostomusa świeżo z dostawy i zaatakowała go ospa.
Z tego co wiem preparaty typu zieleń czy serowski ...
Witam
Mam w akwa 240 l glonojady. Zdaje się ze sa to zbrojniki niebieskie (tak wynika ze zdjec ktore znalazlem :)). Mam problem bo glonojady zjadaja rosliny które maja szerokie liscie (robią dziury). ...
Czy to normalne że kosiarka skubie rośliny? Jedna upodobała sobie rodzące się listki hydrocotyle japan i robi z nich jesień średniowiecza - szarpie aż wyszarpie. Zostają same kikuty. Co prawda w zborn...
Hej wam wszystkim pytanko wczoraj zalałem baniak będzie to krewetkarium dla krewetek red cherry chcem tam jakieś roślinki posadzić fajne dla red cherry tylko takie mało wymagające oświetlenie to ledy ...
|
|