Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam mam takie pytanie a mianowicie jestem w norwegii i zauważyłem w wodzie krewetki czy one się nadają do akwa?? chcę kilka złapać zabrać do polski tylko czy warto;)0 pozdrawiam
pozdrawiam kapsel
-
kapsel28
●
- Ranga: Poznaje temat
Jeśli im zagwarantujesz podobne warunki egzystencji to czemu by nie. Zmierz parametry wody przez kilka dni i w różnych miejscach, i bardzo ważne poszukaj jaki to gatunek i czy przypadkiem nie jest pod OCHRONĄ . W końcu wszystko w naszych akwariach pochodzi z natury.
Akwarium-interaktywna telewizja dla kotów
-

12lkupis
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Wodzisła Śląski
-
Własnie jestem nad polskim morzem i patrze a tam krewetki smigają koło falochronu  . Wyglądają podobnie do amano tak jakby "amano tiger". Rozmiarowo podobne do amano  Może ktoś wie jaki to gatunek?
-

Saymek
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Saymek napisał(a):Własnie jestem nad polskim morzem i patrze a tam krewetki smigają koło falochronu  . Wyglądają podobnie do amano tak jakby "amano tiger". Rozmiarowo podobne do amano  Może ktoś wie jaki to gatunek?
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,48624,3779721.html
Rodzisz się - płaczesz, a świat się cieszy.
Umierasz - świat płacze, ale ty możesz osiągnąć wielkie wyzwolenie.
-

artur_89
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Jaworzno
radze odezwać sie na typowo forum krewetkowym
-

neo_corporation
●
- Miasto: łódź
Anna Barańska krewetkami interesuje się naukowo - jest doktorantką w Zakładzie Ekologii Eksperymentalnej Organizmów Morskich. W jej mieszkaniu stoi akwarium z kilkoma krewetkami palaemon elegans, które sama złowiła.
jak widać da się je hodować w akwa nazwa łac. Palaemon elegans, czego więcej chcieć od życia, moim zdaniem wystarczy jak weźmiesz im na start z 20l wody z bałtyku a potem przestawisz stopniowo i powolutku na zwykłą solankę akwarystyczną z solą do akwa morskiego, z tego co o nich wyczytałem to zasolenie tolerują już nawet takie jakie jest potrzebne przy rozmnażaniu amano, więc nawet da się w tym jakieś rośliny hodowac  a może dadzą się tak jak amano trzymać w słodkiej tylko się nie rozmnożą... kto wie, czytaj i próbuj szczęścia.
-

Waleń
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Warszawa
-
to się skontaktuj z tą Barańską może (będzie ciężko bo jest ich sporo)  .
-

Waleń
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Warszawa
-
Powiązane tematy
Dzień dobry,
witam wszystkich na forum, to mój pierwszy post. W akwarystyce również początkujący.
Generalnie mam taka sprawę z krewetkami Red Cherry. A więc kilka tygodni temu ( podajrze początkiem s...
Witam serdecznie, piszę informacyjnie i równocześnie pytam. Czy ktoś spotkał się z agresją wśród Amano do ryb? Dzisiaj właśnie odłowiłem 5 dorosłych Amano (trzy samice coś koło 4 cm i dwa samce 2,5-3 ...
Cześć,
wiecie może co dopadło moją krewetkę? Od wczoraj problem został zauważony - mimo tego, jak martwo wygląda, żyje. Rusza wąsikami i co jakiś czas próbuje zmienić pozycje. Niestety pływać nie pot...
Cześć jeśli mój wątek się gdzieś dubluje to z góry przepraszam. Mam pytanie moja krewetka neocardina red cherry zaciążyła i ma tak dużą ilość jajeczek pod ogonem że mam wrażenie, iż te wypadną. Czy je...
Witam, od trzech miesiecy mam akwarium 20L i od jakiegos czasu krewetki neocaridiny padają srednio dwie/trzy na dzien
NO2 0
NO3 20
KH 6
pH 7,5
Gh 8
cl2 0
Dodam ze krewetki po jakims czasie robia sie...
Cześć,
w moim akwarium prawie na pewno zawitały pasożyty. Póki co u jednej z rybek gupika endlera (samicy) są widoczne objawy - wychudzenie, mimo apetytu, czerwone skrzela i glutowate odchody. Parame...
Witam wszystkich :)
Mam dwa pytania odnośnie krewetek filtrujących (Atyopsis moluccensis), bo w necie znajduję sprzeczne informacje (lub żadne ;). Mianowicie - 1) czy można je trzymać pojedynczo, czy...
Witam, niedawno zakupiłem rybki do mojego akwarium z krewetkami red cherry.
Zakupiłem ok. 18 krewetek i dwa dni później 6 neonów, 4 gupiki i 4 danio.
Nie jestem pewien, ale czuję że danio mogą podja...
Witam wszystkich. Postanowiłem zacząć bawić się w hodowlę krewetek i jestemw tym kompletnie zielony.Na start chciałbym jakieś w miarę łatwe w hodowli krewetki tylko właśnie nie wiem jakie.Moje pH wody...
Witam wczoraj wpuściłem krewetki do swojego nowo założonego zbiornika ,wszystko było ok zachowywały się normalnie zerowany na dnie zapoznawały się z nowym otoczeniem dzis rano wszystkie są u góry tuż ...
|
|