Acti Substrate Pro REGULAR vs AQUA SUBSTRATE II+
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Witam wszystkich serdecznie,planuję założyć baniak roślinny.Które podłoże polecacie Acti Substrate Pro REGULAR czy też AQUA SUBSTRATE II+
-
kuba92
●
- Ranga: Początkujący
Witam. Zdecydowanie polecam ASII+ Osobiście Acti Substrate nie stosowałem, ale wiele opinii negatywnych na jego temat słyszałem.
-

Zbyszek17
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Łódź
Witam!
Stosowałem jeden i drugi (min. 10 miesięcy). W moim przypadku na substracie Acti Pro Regular nastąpiła szybsza stabilizacja zbiornika. Wzrost roślin na podobnym poziomie. Strona "estetyczna" również b. podobna (kolor i gradacja podłoża).
Pozdrawiam,
Pejot
-

pejot
●
- Miasto: Warszawa
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Czy po zalaniu akwarium na substracie acti pro wystąpiły u ciebie takie zjawiska jak mleczne zmętnienie wody bądź rozpad granulek bo na takie ludzie najbardziej narzekają.
-
kuba92
●
po zalaniu ASII+ nie pojawiło się żadne zmętnienie, nawet gdy się trochę pogrzebie w podłożu nic się nie dzieje.
-

MakarKarol
●
- Ranga: Poznaje temat
Wybór padł na aqua substrate,temat do zamknięcia 
-
kuba92
●
Powiązane tematy
Hej,
Od kilku dni w akwarium mam kontroler pH: PH-BOT Aqua-Trend zestaw MIDI
Odczyt z sondy nie jest stały i zmienia się w ciągu jednej sekundy kilkukrotnie - pH skacze np między 6.60 a 6.63.
Skutk...
6-280921.jpg
Do oferty sklepu dołączyły nowe nawozy marki GT Aqua. Są one przeznaczone dla roślin wodnych hodowanych w akwariach dekoracyjnych. Nawozy zawierają kluczowe składniki dla rozwoju zdrowy...
Zapraszam do obejrzenia :)
Zapraszam do obejrzenia fajnie zmontowanego filmu.
Dla osób nie posługujących się językiem angielskim jest opcja włączenia automatycznego tłumaczenia napisów.
Witam
Posiadam akwarium 112 litrów i co tydzień podmieniam wode w akwarium wodą ro. Dodaje oczywiście do wody ro mineralizator Qualdrop GH+ One plant. Musze stosować mineralizator bo nie rozcieńczam ...
Witam
Czy nawozy Jbl pro scape nadają się do akwarium z obsadą rybną czy jedynie do roslinnych?
Witam
Czy ktoś zna skład Aqua Art HYDRO MINERAL lminerały do RO osmozy?
Cześć, do dyspozycji mam następujące linie nawozowe: Green Aqua, Aqua Forest, Seachem.
Mam dylemat. Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi nawozami? Godne polecenia czy raczej odradzacie? :)
Dane ak...
Witam,mam pytanie czy na polskim rynku można gdzieś kupić nawozy Węgierskiej firmy GREEN AQUA.
Witam. mam pytanie. Kupilem Aqua Rebell Eisenvolldunger (Mikro Basic), na stronie producenta napisane jest że 10 ml/100l wody podniesie steżenie K - 0,06 mg/l, a Mg - 0,40 mg/l, a na polskich stronach...
|
|