Sklepy chemiczne - Warszawa
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam.
Szukałem na forum ale nie znalazłem, google faktycznie daje sporo wyników dla zapytania "sklep chemiczny warszawa" i "odczynniki warszawa" ale nie bardzo wiem który z nich oferuje to co interesuje mnie najbardziej.
Uściślając poszukuję takiego sklepu w którym po pierwsze mają chelaty a po drugie można nabyć je i resztę proszków do EI w możliwie rozsądnych cenach.
Mile widziane adresy, telefony, linki i jakie tylko namiary dacie radę
P.S. jako wyznacznik ceny możemy przyjąć KNO3 - przy zakupie kilograma wychodzi 0,9zł za 100g a przy zakupie 100g 3,9zł - chodzi mi o sklep w którym cena będzie możliwie zbliżona do 0,9 zł za 100g niezależnie od ilości nabytych g...
-

Waleń
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Warszawa
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
1) KNO3
2) MgSO4
3) K2SO4
po 2 kg woreczek lub 10kg, 5 kg.
Nie ma tylko fosforanu potasu niestety, to trzeba szukać faktycznie w chemicznym, którego w wawie nie znam.
We wrocku jest np. na Buforowej centrum chemiczne.
-

jacek_1970
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Nowa Ruda Słupiec
-
jacek_1970 napisał(a):1) KNO3 2) MgSO4 3) K2SO4
po 2 kg woreczek lub 10kg, 5 kg.
Nie ma tylko fosforanu potasu niestety, to trzeba szukać faktycznie w chemicznym, którego w wawie nie znam. We wrocku jest np. na Buforowej centrum chemiczne.
a mógłbyś zapodać jakieś dokładniejsze namiary, link do strony, telefon, czy prowadzą sprzedaż wysyłkową, a i najważniejsze to chelaty do mikro, bo jeśli chodzi o sole to nawet w zwykłym realu niektóre z nich są (worki 1,5 kg KNO3, K2SO4, mocznik)
-

Waleń
●
-
Co do mikro to zadzwoń do przedstawiciela mazowieckiego intermagu, mają na swojej stronie. Porozmawiaj z nim co mają i co by mogło cie interesować i popros o namiar sklepu/hurtowni gdzie to dostarczą.
Ja tka kupowałem 5L Mikro w kanistrze i w ciągu 3 dni sprawa była załatwiona z jakąś hurtownią na Łopuszańskiej. Ale podstawa to kontakt z Intermagiem.
Co do Worków z KNO3, K2SO4, MgSO4 to kupowałem to w Błoniu, w centrum ogrodniczym, ale widuję takie sole w każdym większym ogrodniczym sklepie.
-

jacek_1970
●
- Miasto: Nowa Ruda Słupiec
-
no właśnie makro to jakby najmniejszy problem gorzej z proszkami do micro
-

Waleń
●
-
Witam,
Bardzo proszę o pomoc. Chciałbym zacząć nawożenie solami. Problem polega na tym, że akwarystyką zajmuję się za granicą. W najbliższych dniach będę w Warszawie przez jeden dzień i chciałbym kupić "zestaw" podstawowych soli. Bardzo proszę o podanie informacji gdzie znajduje się sklep, w którym mógłbym je nabyć. Z góry dziekuję za pomoc
-
kristofer
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
a ktoś zna jeszcze jakieś??
-
dariatren
●
- Ranga: Początkujący
-
Powiązane tematy
Witam
Mam mały problem z krasnorostami które zagościły na korzeniu, anubiasach i buckach. Z korzenia mechanicznie usuwam za pomocą bardzo twardej szczoteczki. Anubiasy mam przyklejone do kamieni któr...
Fajne omówienie metod czyszczenia akwarium z glonów (w języku angielskim).
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/marzec2011/3pmd.jpg
Zapraszamy na 3 Polskie Mistrzostwa Dyskowców, które odbędą się w dniach 30.09-2.10.2011 w Warszawie... czytaj więcej .
...
Witam Wszystkich,
zwracam się do Was z pytaniem czy wiecie gdzie mogę kupić wodę RO3 w Warszawie?
Mieszkam na Ochocie, mam kupiony filtr RO3 jednak z przyczyn technicznych mam chwilowy problem z jego...
Witam, czy ktoś może mi pomóc i napisać gdzie Warszawie mogę kupić świetlówkę energooszczędną Philips Tornado 23W/865 E27 (ta z barwą 6500)? Wiem że są sklepy internetowe ale interesują mnie tylko skl...
jak w temacie SOLE jak stosować jakie kupić??? czy ktoś mógłby mi obliczyć dzienną dawkę soli proszę o pomoc;) z góry dziękuje:)
Witam!
Otóż chodzi o to że moje kochane rybcie, pomimo lasu wykałaczek wykopały mi kępę zagloniałego Liaolepsisa czy jak to się tam zwie. Gdy "rósł" w akwarium traktowałem go Easy carbo i glon robił ...
Witam
Test wody za pomocą JBL EASY Test proszę o wypowiedz na temat właściwość chemicznej mojej wody czy prawidłowe czy muszę coś zmienić itp
Wiec test wody kranowki to:
NO3 mg/l - 0
NO2 ...
Gdzie we Wrocławiu znajdę sklep w którym da się kupić składniki chemiczne przydatne do wykonania nawozu we własnym zakresie.
Wiem, że takie składniki można kupić na allegro, ale wolałbym znaleźć jaki...
Witam,
chciałbym prosić o pomoc koleżanki i kolegów z forum. Kończą mi się składniki do nawozu (już dwa latka z nich korzystam) czy możecie mi podpowiedzieć gdzie mógłbym w Warszawie lub w okolicac...
|
|