Którego z polskich producentów cenisz najbardziej? - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Którego z polskich producentów cenisz najbardziej?

Liczba wyświetleń: 2227·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Wygląd listy:

Ankieta: Którą z firm akwarystycznych najbardziej cenisz?

Aqua-Art
36
26%
Aquaboro
1
1%
Aquael
43
32%
AquaSzut
6
4%
Diversa
4
3%
MHK
3
2%
Plantis
0
Brak głosów
roslinyakwariowe.pl
24
18%
Tropical
19
14%
Wromak
0
Brak głosów

Liczba głosów : 136
Zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie nt. polskich firm akwarystycznych produkujących asortyment do akwarium roślinnego.

Którą z nich cenisz sobie najbardziej?
Za co ?

Zapraszam do podzielenia się swoimi przemyśleniami i wzięcia udziały w dyskusji.

Krzysztof

Waleń Warszawa

14 lip 2010, 10:52   (#2)  

Brakuje zooleka w zestawieniu...

za sprzęt: AquaEL
za szkło: Diversa
Za leki i preparaty: ZooLek
Za nawozy: Aqu-Art i Plantis
jeśli chodzi o rośliny to oprócz plantis'u z rodzimych plantacji osobiście polecam Water & Garden i Neko Aquarium (drzewiej Macro Plants).

jeśli bym miał coś odradzać to:

Sprzęt: Wromak - beznadziejne pokrywy.
Karmy: tropical - brudzą jak nie wiem co, fakt są tanie ale jednak jeśli o żywienie chodzi to wolę postawić na japońszczyznę ;)
Preparaty i karmy: AquaEl - jakoś nie mam zaufania do tych wymysłów, sprawiają wrażenie uzupełniania oferty na siłę, wygląda mi to na jakąś chińszczyznę robioną na zamówienie... może się mylę ale nie przekonują mnie.

Waleń
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Warszawa

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Inwazyjne gatunki ryb i bezkręgowców w polskich wodach

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1330
Opowiada: Bartłomiej Szpakowski Nagranie: Tyrril
YouTube

Najbardziej wymagające rośliny - kryterium światło

warcreew w Rośliny · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 6481
Witam drodzy forumowicze! Mam do Was pytanie, planuję w tym tygodniu stworzyć zbiornik 240L - 120 x 40 x 50cm. Za filtrację odpowiadać będzie Aquanova NFC-1500, co2 z butli, podłoże ziemia ogrodowa +...

Cykl azotowy - problem, którego nie powinno być

roslinyakwariowe.pl w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 7626
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-seachem-art-87771a5aea1bb6b81ade439a8f53bb29.jpg Po uruchomieniu akwarium z wystrojem i filtracją następuje okres naturalnego zasiedlania i ...

Roztwór KNO3 z którego wytracił się kryształ

StefanTG w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1181
Spotkał się ktoś z was żeby z roztworu KNO3 wytrącił się kryształ ?? Roztwór zrobiłem z 17 ml KNO3 i 100ml wody RO . Dodam, że nawózy trzymamy w lodówce i tylko w tym się coś takiego zrobiło......

Na którym systemie nawożenia najbardziej się zawiodłeś?

roslinyakwariowe.pl w Nawożenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6894
http://www.roslinyakwariowe.pl/img/dyskusje/wybor.jpg Akwarystyka to głównie doświadczenie a jedną z dróg do sukcesu jest dobranie odpowiedniego systemu nawożenia do obsady roślin ...

Potrzebny potas, którego nie mam

volt700 w Nawożenie · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 4175
Witam Mój opis zbiornika jest tutaj : https://roslinyakwariowe.pl/forum/viewtopic.php?t=25978 Natomiast problem: Ja wyżej niedawno miałem start baniaka 12 dzień .... zaczynają blednąć rośli...

Ca Mg K niedobor czy nadmiar i ktorego z nich?

neo_ns w Nawożenie · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 4350
Witam. Zaczne od poczatku. Zbiornik ma 220L netto jest naswietlany od 9-21 za pomoca 3x40W DAYLIGHT 6500*K. Mikro uzupelniam przy pomocy KNO3 i KH2PO4 a staram sie je utrzymac na poziomie NO3 5-15mg...

Jaki jest najbardziej wydajny preparat żelazowy

yoka w Nawożenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 3585
Witam, jaki waszym zdaniem jest najwydajniejszy preparat żelazowy? w tej chwili na 100l zbiornik leje dziennie 12 kropli ECA i poziom żelaza ciagle spada. w tej chwili jest na poziomie 0,01mg/l

Statystyki

Ten temat przegląda 630 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571618
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36918

•  Najnowszy użytkownik: mateusz_

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 630 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.