Produkty Shirakura - co warto polecić? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Produkty Shirakura - co warto polecić?

Liczba wyświetleń: 5501·Odpowiedzi: 3
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Wygląd listy:
Piotr Baszucki Nowa Ruda
Rozpoczynamy nowy cykl dyskusji nt. produktów akwarystycznych.
https://roslinyakwariowe.pl/forum/viewtopic.php?t=31499

Każdy producent posiada w ofercie grupę produktów szczególnie polecanych, których działanie zostało zweryfikowane doświadczalnie przez wielu akwarystów. Zwykle jest to 5-10 produktów, które warto polecić

Zapraszamy do dyskusji i pomocy w stworzeniu takiej listy dla każdego z producentów.

Które z produkty są skuteczne, a które jedynie chwytem marketingowym?
Co warto wybrać z oferty a co można zastąpić tańszym zamiennikiem innej marki?

Zachęcamy do podzielenia się doświadczeniami i wiedzą naukową z Czytelnikami forum.

[b]W tym odcinku rozmawiamy o produktach japońskiej firmy Shirakura.</b>
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

23 cze 2010, 18:35   (#2)  

Podłoża dopiero zaczynamy testować.
Pokarmy już przetestowane-jeden z lepszych pokarmów dla krewetek. (obok red bee schrimp-na któy krewecie również reagują błyskawicznie :) )

Gość

piotrek_pajak Katowice

23 cze 2010, 18:41   (#3)  

Sergiusz Kowalew napisał(a):Pokarmy już przetestowane-jeden z lepszych pokarmów dla krewetek.

Sergiusz, piszesz o jakimś konkretnym??

piotrek_pajak
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Katowice

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

23 cze 2010, 18:59   (#4)  

piotrek_pajak napisał(a):
Sergiusz Kowalew napisał(a):Pokarmy już przetestowane-jeden z lepszych pokarmów dla krewetek.

Sergiusz, piszesz o jakimś konkretnym??

Ebi dama specjal.

Gość

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

60tka - 1.jpeg

Chihiros WRGB II - czy warto?

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 18953
Zapraszam do obejrzenia.
1000002800.jpg

Czy warto kupić belki DIY???

ravenice8888 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4001
Witam. Mam okazję zakupić 2x belki na profilach 16cmx120cm. Są zbudowane na diodach 3W, do tego dibond i soczewki. Każda ma 16 diod białych 6500k i 40 diod rgb. Wszystko pod jeden zasilacz i sterownik...
mojeakwa.jpg

Czy w moim przypadku warto inwestować w CO2

KarolGda w Technika CO2 · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4100
Jestem początkującym akwarystą z baniaczkiem 54l. To mój pierwszy zbiornik i ma już prawie 2 lata. Z roślinności w akwarium mam: - Hygrophilia polysperma - Nurzaniec śróbowy - Kryptokorynę (nie mam po...
YouTube

Czy warto zastosować CO2?

pewien_akwarysta w Technika CO2 · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5953
Witam. Mam pytanie. Warto kupić butle tylko ze wzglądu na monte carlo?
YouTube

Zmiana na LEDY - czy warto?

Mortimer w Oświetlenie · Odpowiedzi: 63 · Wyświetlenia: 13285
Witam! Założyłem ten wątek aby poznać opinie doświadczonych użytkowników na temat oświetlenia LED. Otóż posiadam akwarium roślinne na podłożu Aqua Substrat (Zbiornik Atman Ar-620) i świetlówkach : 1....

Flipper Cleaner czy warto ?

Badman w Sprzątanie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 10154
Odechciało mi się czyścić co kilka dni katą bankomatową szyby, chętnie bym zakupił https://sklep.roslinyakwariowe.pl/czyscik-magnetyczny-flipper-float-nano-szyba-p-40428.html . Ktoś uż...

Stare produkty ADA

awaxi w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1651
Witam. Posiadam Bacter100, Clear Super, Tourmaline BC, Green Bacter. Mają one ponad 6 lat. Rozstanie z akwarystyką. Sprzedaż mieszkania, budowa domu. Wracam do hobby. Nadają się one jeszcze do użycia,...

Aquael Filtr MultiKani, Czy warto

PawelDocent w Filtracja · Odpowiedzi: 64 · Wyświetlenia: 45885
Witam Od pewnego czasu przymierzam się do zakupu filtra zewnętrznego do mojego akwarium. Posiadam 112 litrowe akwa ze standardowym oświetleniem 2 x 18w, bazuje głównie na rybach rośliny zajmują około ...

Zmiana kubełków na sump w działającym akwarium. Czy warto?

wachcio w Filtracja · Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 8612
Witam Od jakiegoś czasu biję się z myślami czy zmienić filtrację w moim baniaku 180x65x69cm, 12mm szyba - 800l. Teraz mam Fluval FX6 i Tetra uvc-xtreme 1200. Nie mam problemów z utrzymaniem równowagi...

Lawa wulkańiczna - czy warto ?

Badman w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3787
Wygląda na to, że kończy się walka ze ślimakami więc niedługo zamierzam wykonać restart akwarium. Dotąd używałem podłoża NutriPlant Mariana Wojtaszka, przysypane warstwą żwiru rzecznego. Restart miał ...

Statystyki

Ten temat przegląda 595 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571617
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 595 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.