Pytania do użytkowników Sera Daylight Brilliant T5 - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Pytania do użytkowników Sera Daylight Brilliant T5

Liczba wyświetleń: 493·Brak odpowiedzi
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
RRadosz Zagłębie
Witam serdecznie.

Zastanawiam się nad kupnem w/w świetlówek.
W związku z czym, mam pytania:
1. Czy świetlówki dają jasne chłodne światło?
2. Jak oceniacie ich wpływ na wzrost roślin?
3. Jak oceniacie ich poziom oddawania barw?

Dziękuję za Wasze opinie :-)

Pozdrawiam,
Rafał.

RRadosz
Ranga: Początkujący

Miasto: Zagłębie

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

YouTube

[Test] Oświetlenie SERA X-Change System

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 773
Odnalezione na Youtube. Zapraszamy do dyskusji.
YouTube

Podloze,Oswietlenie - pytania poczatkujacego- Low Tech

rolf88 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 14574
witam wszystkich forumowiczów jestem poczatkujacym w tym temacie,bardzo prosilbym o porade.Posiadam zbiornik ok 400l netto 150/52/58 wysokosci.Filtracja 2xkubelek Eheim 620l/h i 440l/h jako biologicz...

Witam się i pytania mam dot oświetlenia

zielistka w Oświetlenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2699
Dzień dobry wszystkim. Po 12 letniej przerwie wracam do akwarystyki z nowo nabytym JUWEL TRIGON 190. Jest to akwarium narożne, wysokie (60cm), mam możliwość dowolnego sklecenia pokrywy od nowa, z całk...

SERA LED Digital Dimmer - cyfrowy regulator - pomoc

bendek1x w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1921
Witajcie, czy ktoś się orientuje czy coś takiego można zastosować jakoś do ledów 1W Epistar? https://www.plantagarden.pl/akcesoria/7266-cyfrowy-regulator-natezenia-oswietlenia-sera.html

Belka, diody do Akwarium 200l 100x40x50 - pytania-start-ziel

robin324 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1465
Cześć, od pewnego czasu widzę wysyp tych DIY Belek diodowych do aqua mam kilka pytań odnośnie tego typu oświetlenia. 1. Belka rzeczywiście jest lepsza od oświetlenia jarzeniówek? (np. na 200l co lepsz...

LED do "kostki" 200 l - pytania

Atthis w Oświetlenie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 3979
Dojrzewam powoli do wymiany swojej belki świetlówkowej na coś nowszego - myślałam o zmianie na oświetlenie LED i bardzo przydałaby mi się wasza pomoc w tej kwestii :-) Charakterystyka akwarium: Wy...

Pytania odnośnie drivera PT4115H

grafmix7 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2382
Witam ponownie. Pomału kompletuję części do mojej belki i właśnie przyszły do mnie drivery Driver P4115H LED 140mA 320mA 510mA 680mA PWM/Lin, tylko zbyt późno przeczytałem na forum, że lepiej pogadać ...

Osram FQ 24w 865 HO lumilux Cool Daylight 6500k

weder w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1139
Witam obecnie mam w zbiorniku lampę 4x24w świetlówki 2szt groluxa i 2 szt aquastara.Problem polega na tym,że światło było zabardzo landrynkowe niechciałem rezygnować z groluxa wymieniłem jednego auast...

Zwykła daylight czy aquastar

kracak1 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 2187
Witam. Mam pytanie mam zbiornik 54l i w nim zamontowane oświetlenie T8 15W daylight i 27 led w kolorze niebieskim jako oświetlenie nocne. zastanawiam się nad zmianą świetlówki na aquastar lub gloruxa...

Kolejność świetlówek w pokrywie i inne pytania

MoniGeo w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 959
Witam To mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję, ze nic nie napsuję :) Kilka dni temu postanowiłem uzupełnić oświetlenie mojego głównego baniaka (szczegóły w podpisie) o dodatkowe oświetle...

Statystyki

Ten temat przegląda 243 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571008
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 243 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.