Problem z obgryzaniem roslin - pytanie!!!!!!
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
ZAkupilem ostatnio rozborki klinowe i od tego czasu zauwazylem poobgryzane brzegi roslin akurat tych na ktorych mi najbardziej zalezy . czy to te male szkodniki mi tak pedzluja liscie czy moze kosiarkom sie juz glony znudzily i zaczynaja podjadac liscie... dziwne jest tez to ze dziury sa w niektorych jak w serze czyli w srodku a slimakow nie mam!!!
jak z tym poradzic sobie mam???
A drugie pytanie czy zastosowanie CO2 zlikwiduje powstawanie glonów???
-
mauys
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Kielce
Powiązane tematy
Cześć!
Zauważyłam w moim akwarium takie oto żyjątko. (zdjęcie w zał. Zdjęcie, nie moje, podkradnięte z innego forum, podobny wątek, niech autor wybaczy, ale sama nie miałam jak zrobić w tej jakosci)
...
Witam. Od pół roku stoi akwarium, od 4 miesięcy zamieszkały tam Redki. Woda z kranu przez ok 5 miesięcy, później kupiłem filtr RO i podmieniam na wodę RO. Podłoże to żwirek naturalny. Korzeń brzozy ba...
Drodzy koledzy.
Poradźcie. Nie mam pojęcia dlaczego moje simulansy spędzają całe dnie w ukryciu.
Wcześniej w tym akwarium funkcjonowały towarzysko ze srogą liczbą narybku kakadu. Imprezowały wręcz...
Macie jakiś sprawdzony sposób na dezynfekcję kupionych roślin pod kątem ślimaków? Same w sobie nie są trudne do usunięcia, ale problem leży w tym, że to zawsze są jednak jajka, których nie widać, a wi...
Cześć.
Parametry wody:
Kran
Ph 7,2
Kh 14
Gh 25
Fe 0
Cu 0
Sio2 6.0<
NH4 <0,05
NO2 0,025
NO3 10
PO4 0
TDS 497
Us 1010
Akwarium
Ph 7,5
Kh 10
Gh 26
Fe 0
Cu 0
Sio2 6.0<
NH4 >0,05
NO2 0,3
NO3 ...
Potrzebuję pomocy mam akwarium 240 l temperatura 23º c pH 7 gh 20
Akwarium ma 120 cm długości 50 cm wysokości i 40 cm szerokość
Mam 20 neonów czerwonych
6 żałowników
3 piskorki
10 ampularii
5 kiryskó...
Witajcie , mam otwarte akwarium, od zawsze wyskakiwały mi ryby . Na początku niewiele się tym przejmowałem ale ile można.Rybka to żywe stworzonko i jest mi ich szkoda jak również kasy wydawanej na nie...
Często zdarza się, że otrzymujemy lub kupujemy rośliny od innego akwarysty. Niestety zawsze łączy się z tym ryzyko zawleczenia niechcianych domowników. Stąd sugeruję przeprowadzać każdorazowo tygodnio...
Cześć!
Akwarium 75L 61x36x44,8cm, w środku korzeń, kilka roślin, sporo piachu, kilka kryjówek z kamieni/pod korzeniem (zainteresowanych odsyłam tutaj:
https://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje/technik...
Witam
Posiadam zbiornik 112l ( filtr wewnętrzny gąbkowy 550l/h) wodę podmieniam co tydzień ok 25l. akwarium 2mc, ryby od 3 tygodni.
Testy kropelkowe
Ph 7.6
GH 24
KH 12
Nh3 1 (0,02)
No2 0,025
No3 20
...
|
|