Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Witam posiadam akwa 160 l z filtrem kubełkowym JBLe900 chciałbym dołozyc filtr wewnetrzny-jesli tak to jaki eheim czy tez jbl -chodzi tez o napowietrzanie czy jest potrzebne?
-
Rohan
●
- Ranga: Poznaje temat
Rohan napisał(a):Witam posiadam akwa 160 l z filtrem kubełkowym JBLe900 chciałbym dołozyc filtr wewnetrzny-jesli tak to jaki eheim czy tez jbl -chodzi tez o napowietrzanie czy jest potrzebne?
wewnętrzny filtr możesz dołożyć, ale jeżeli będziesz stosował CO2 to bez opcji napowietrzania.
-

Zbyszek17
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Łódź
a co z rybami-nie potrzebuja napowietrzania -mam 50 neonek i 25 rhodostomusów
-
Rohan
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Zbyszek17 napisał(a):Rohan napisał(a):Witam posiadam akwa 160 l z filtrem kubełkowym JBLe900 chciałbym dołozyc filtr wewnetrzny-jesli tak to jaki eheim czy tez jbl -chodzi tez o napowietrzanie czy jest potrzebne?
wewnętrzny filtr możesz dołożyć, ale jeżeli będziesz stosował CO2 to bez opcji napowietrzania. Do miejsca na rurkę napowietrzającą podepnij sobie rurke z co2.. najlepszy dyfuzor Rohan napisał(a):a co z rybami-nie potrzebuja napowietrzania -mam 50 neonek i 25 rhodostomusów
Nie potrzebują.. rośliny wytwarzają tlen dla ryb..
Pozdrawiam! Piotrek Partner roslinyakwariowe.pl
-

Piotrek Dymowski
●
- Ranga: Partner roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Warszawa
- Wspieram stronę kontem Premium
Powiązane tematy
Panowie. Czy możecie polecić filtr wewnętrzny charakteryzujący się kompaktowym rozmiarem i dużą mocą pompy? Czyli wiecie…mały a wariat ;)
aquael-turbo-mini-news.jpg
Zapraszam do zapoznania się z opisem nowości Aquaela:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/aquael-turbo-mini-320l/h-filtr-wewnetrzny-akwarium-1080l-p-49327.html
Czesc, w szkle 60x40x40 chce zrobic wewnetrznego sumpa o szerokosci 8 cm. Prosze o zerkniece czy taki roztaw przegrod jest ok. Najwieksza watpliwosc mam gdzie umiejscowic wylot, czy ponizej czy powyze...
Witam,
Potrzebuję rady w jednej sprawie, bo nie wiem czy nie wydziwiam ;).
Akwarium 360L 120x50x60. Za filtracje odpowiada Aquael Ultramax 2000. Filtr jest bardzo mocny, podkręcony na maksa zaczyna...
Cześć
piszę bo desperacja wisi mi nad głową.
Mam w salonie krewetkarium, ale pełne roślin, żeby nie było że nie to forum:)
Filtr to Aquael pat mini.
Na początku było ok teraz mam ochotę wyrzucić go p...
Szukam czegoś co zapewni filtrację w paludarium, w którym poziom wody będzie wynosił 5-6 cm.
Jednocześnie woda nie może spadać z góry i hałasować.
Czy są jakieś sensowne gotowce, czy będę musiał sam ...
Witam serdecznie. Posiadam filtr wewnętrzny Oase BioPlus 100 filtr wewnętrzny narożny do akwarium 100l. Dopiero po ustabilizowaniu zbiornika doszła do mnie myśl że tradycyjne gąbki mogłem zastąpić cer...
Witam.
Pytanie jak w temacie, a mianowicie jaki polecacie filtr lub filtry wewnętrzne do 200l ? Kubełki niestety odpadają:(
Z góry dziękuje za pomoc.
Witam !
Potrzebuję bardzo dobry wewnętrzny filter do 70L.
Teraz mam jakiś zwykły juwel co był w zestawie.
około 12 gatunków nie wymagających roślin.
Ryby Neonki , kiryski i na chwilę małe skalary.
...
Witam
Od grudnia jestem szczęśliwą posiadaczką akwarium 105 l (zestaw Aquaell Leddy). Filtr, który obecnie posiadam, tj. Aquaell Asap 500 będący częścią zestawu, nie najlepiej sobie radzi. Poza tym - ...
|